اعتراض به کم‌کاری سازمان‌های بین‌الملل درباره جنایات رژیم صهیونیستی

دبیر ستاد حقوق بشر با اعتراض به کم‌کاری سازمان‌های بین‌الملل گفت: سازمان‌های حقوق بشری برای ۹ هزار نفر فلسطینی کشته شده چه کار کردند؟ اینکه نتوانستند جلوی این جنایات را بگیرند یک طرف؛ اما آیا نمی‌توانستند نشستی برگزار کنند، موضع بگیرند و جنایات رژیم صهیونسیتی را محکوم کنند؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر در همایش بررسی ابعاد حقوقی فلسطین که در دانشکده حقوقی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: بحثی که باید به آن توجه کنیم، بحث حقوق بشر است. من دیده‌ام برخی از مقامات سازمان‌های بین‌المللی به جای عملی کردن مسئولیت اصلی‌شان بیانه‌هایی دادند و از هر دو طرف جنگ درخواست توقف و خویش تن داری کرده‌اند و اینکه از هر دو طرف درخواست توقف کرده‌اند، یک انحراف است.

بیشتر بخوانید:

نامه اساتید دانشگاه‌های تهران به دبیرکل سازمان ملل درباره غزه

وی ادامه داد: باید از صهیونیست‌ها بخواهند جنایاتش را متوقف شود؛ از طرفی فلسطین، حق دفاع دارد و از سرزمین‌های خود در برابر یک رژیم اشغالگر دفاع می‌کند. رژیم صهیونیستی دیگر سعی دارد با امکاناتی که دارد، به سرزمین طرف دیگر تجاوز می‌کند و سازمان حقوق بشر باید با تحت فشار قرار دادن طرف متجاوز، او را وادار به توقف جنایاتش کند.

وی افزود: اگر ساز و کارهای حقوق بشری الان نمی‌توانند جلوی تجاوز و این جنایات را بگیرند، پس چه کاری از دستشان بر می‌آید؟ اگر کوچک ترین اتفاقی در کشورهای غربی بیافتد، حقوق بشر هزاران بیانه صادر می‌کند اما حالا که شاهد مرگ هزاران فلسطینی هستیم، هیچ اقدام جدی انجام نمی‌دهند این هم موضعی است که باید به آن توجه کنیم هدف من زیر سوال بردن این سازوکارها نیست ولی نقد این سازوکارها لازم است.

غریب آبادی با اعتراض به کم کاری سازمان‌های بین‌الملل بیان کرد: سازمان‌های حقوق بشری برای ۹ هزار نفر فلسطینی کشته شده چه کار کردند؟ مردم فلسطین برای ادامه حیات حتی توان تامین نیازهای اولیه‌شان را ندارند، اینکه نتوانستند جلوی این جنایات را بگیرند یک طرف؛ اما آیا نمی‌توانستند نشستی برگزار کنند موضعی بگیرند و جنایات رژیم صهیونسیتی را محکوم کنند؟

وی عنوان کرد: چیزی که الان مردم فلسطین لازم دارند، اقدام است. اقدامی جدی برای جلوگیری از تجاوز و جنایات لازم است. باید جامعه بین‌المللی یا حداقل جمعی از کشورها وارد عمل شوند و این جنایات را محکوم کنند. در کشور ایران اقداماتی انجام شده اما در سازمان های بین‌المللی باید کارهای حقوقی با وکلا و حقوقدانان انجام شود. کار حقوقی اگر رسمی قرار است انجام شود، باید با ۲ روش پیش رود. اول اینکه علیه رژیم صهیونسیتی در کشورهای خارجی پرونده‌ای باز شود.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: نکته دوم این است که در دیوان کیفری بین‌المللی از سال ۲۰۱۵ پرونده‌ای برای فلسطین باز شده که البته تا کنون اقدام اثرگذاری در این حوزه انجام نداده است. این دیوان باید این پرونده را فعال کرده و قضیه را جدی بگیرد. ما مواضع دولت فلسطین را می‌دانیم ولی الان فلسطین جنایات رژیم صهیونسیت را محکوم کرده و این فرصتی است تا این پرونده توسط دیوان باز شود و آن را پیگیری کنند.

وی افزود: بحث دیگر درست کردن مستندات است اگر می‌خواهند پرونده‌ای باز کنند، باید به درستی از جنایات، خسارات و کشتار مستند سازی شود.

غریب‌آبادی گفت: در ایران نیز به دستور دادستان کل کشور پرونده‌ای برای فلسطین باز شده است که ما بتوانیم قانون ۱۳۹۹ مقابله با اقدامات خثمانه رژیم صهیونسیتی را عملی کنیم. کنفرانس اسلامی باید اقداماتی را مقدر کند تا هرکس به سهم خودش بتواند اقداماتی انجام دهد.

صادقی: نسل‌کشی، شنیع ترین جرم بین‌المللی است

حسین میرمحمد صادقی رئیس مرکز تحقیقات حقوق بشر نیز در این همایش عنوان کرد: رفتارهای دوگانه‌ای در روابط جوامع حاکم است و رفتارهایی مختلف بروز می‌دهند همه ما از جنایاتی که در جنگ جهانی دوم رخ داد، مطلع هستیم. بسیاری از کشورها نیز بعد از سال‌ها طبق قانون خودشان افراد را مجازات کردند. به عنوان مثال چند سال پیش آلمان مردی ۹۰ ساله را که از شدت پیری بر ویلچر بود را به دلیل جنایاتی که در جنگ جهانی دوم انجام داده بود، اعدام کرد. رفتارهای دوگانه، اگر جایی جنایتی انجام شود به شدت محکوم شود و اگر جای دیگری این جنایاتی رخ دهد واکنشی نشان نمی‌دهد، قابل قبول نیست.

وی افزود: بحث دوم این است که چه جنایاتی اتفاق افتاده؛ در چهار جرم اصلی که در دادگاه بین‌المللی نیز مشخص شده، نسل‌کشی، شنیع ترین جرم بین‌المللی است. هر که در دادگاه بین‌المللی به نسل کشی محکوم شده است، جنایاتی که متحمل شده، بسیار شدید بوده است. چرا که در مورد این جرم، شما فرد را به عنوان بخشی از گروه جنایتکار می‌بینید که افراد را به نسل کشی تشویق می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح، دموکراسی یونسکو عنوان کرد: مورد نسل کشی در دادگاه بین‌المللی ۵ مورد دارد که حداقل سه‌ مورد آن در فلسطین قابل مشاهده است. اول انتقال کودکان یک گروه و یا جلوگیری از زاد و ولد، کشتن و صدمه شدید جسمانی و تحمیل شرایط زیستی نامناسب به قصد آن که در راستای نابودی یا از بین بردن کامل یا بخشی از یک گروه قومی، نژادی و مذهبی باشد. این قصد از بین بردن، گاه از اظهاراتی که طرف کرده؛ محرز است. گروه‌های صهیونیستی بارها اظهار کرده فلسطین باید از بین بروند و اینکه وجود آن‌ها برای رژیم صهیونیست خطر دارد.

صادقی بیان کرد: قتل،‌ نابودسازی، اخراج، انتقال اجباری و محروم کردن شدید دیگری از ازادی فیزیکی و اذیت و آزار و هرگونه عمل غیر انسانی از جمله مواردی هستند که در جنایت علیه بشریت قید شده و همه این‌ها در غزه دارد صورت می‌گیرد.

وی افزود: بحث‌انگیز ترین موردی که اسرائیلی‌ها خیلی با آن مخالفت کردند، انتقال نیروهای اشغالگر به نیروهای اشغال شده است، حتما که نباید به زور نیرو بیاورند. سیاست‌های تشویقی که کسی را متقاعد کند در جنگ شرکت کند نیز، همین است. استفاده از سلاح‌های دردناک کشتن خائنانه نیز از جمله این موارد است. مثلا مردم را تشویق به رفتن به جنوب کرده و در همانجا به کشتن آن‌ها اقدام کنند. تجاوز عرضی طراحی یک عمل تجاوز نیز یک نوع تجاوز عرضی است؛ چه برسد به اینکه عمل تجاوز کننده شروع شده باشد. در قطعنامه مجمع عمومی نیز به صراحت گفته شده اگر بنادر و سواحل کشوری محاصره شود، مصداق بارز عمل تجاوز کارانه است که این عمل از یک سرباز بر نمی‌آید و قطعا جرم رهبران است.

رئیس مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح، دموکراسی یونسکو گفت: این که در کجا جنایات رژیم صهیونیستی را بررسی کنیم، مشکل داریم. ما در دادگاه بین‌المللی برای پیگیری این جرائم دچار مشکل هستیم، اول اینکه برای پیگیری این موضوع جنگ باید در منطقه اتفاق افتاده باشد. در این مسیر باید از کشورهایی استفاده کرد که صلاحیت پیگیری قوانین حقوق بشر را دارند. کشورهایی مانند بلژیک در گذشته این نسل کشی را محکوم کرد و گفت هرکجا این جنایت انجام شود، باید آن را محکوم کرد. کشور ما نیز صلاحیت جهانی را پذیرفت اگر ما بتوانیم قانون تعقیب جنایات بین‌المللی را تصویب کنیم، می‌توانیم از جمله کشورهایی باشیم که این جنایات را تعقیب کنیم.

وی افزود: به طور خلاصه ما در این قضیه رفتار دوگانه جنایات بین‌المللی را مشاهده می‌کنیم، این که بگوییم جنایتی رخ داده، آسان تر است تا اینکه بتوانیم آن را پیگری کنیم.

مومنی راد: حقوق مردم فلسطین ۷۵ سال است که دارد زیر پا گذاشته می‌شود

احمد مومنی راد استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران در ادامه همایش بررسی حقوق غزه اظهار کرد: این رژیم در این ۷۵ سال، کدام ماده را نقض نکرده است؟ زمانی که ترکیه از حاکمیت سرزمین‌های جدا شده انصراف داد، جامعه جهانی آمد و به انگلستان برای این سرزمین‌ها حاکمیت داد و این سرزمین‌ها یکی پس از دیگری مستقل شدند. لبنان و سوریه مستقل شدند که فلسطین هم باید همینگونه مستقل می‌شد. انگلستان با عناصری از یهودیان نژاد پرست می‌گویند ما باید دنیا را تصرف کنیم و هر جامعه‌ای با ما مخالفت کنند باید نابود شود، به این منطقه خیانت کرد. این ها اقدام جنایتکارانه دیگری انجام داده و قطع نامه‌ای تصویب کردند کهبر اساس آن این منطقه به دو منطقه فلسطینی و غیر فلسطینی جدا شد. که این شروع شکل گیری یک رژیم پوشالی و جنایتکار بود.

وی افزود: حقوق مردم فلسطین ۷۵ سال است که دارد زیر پا گذاشته می‌شود. در طول این سال‌ها رژیم صهیونسیتی منطقه اشغال شده را گسترش داد و در راه گسترش منطقه از هیچ نوع جنایتی در حق مردم فلسطین دریغ نکردند. برای کسانی که زمینی را اشغال کردند حق دفاعی وجود ندارد. این‌ها باید منطقه را خالی کنند. رژیم اشغالگر به کشور مردم فلسطین تجاوز کرده و کشتار به راه انداخت، نسل کشی کرد و هم اکنون ادعا می‌کنند حق دفاع دارند. با توجه به نظریه برخورد تمدن‌ها می‌گویند تنها مکتبی که می‌تواند دنیا را اداره کند مکتبی غربی است‌. آمریکایی‌ها همکاری با رژیم صهیونسیت دارند که مسلح هستند و نمی‌توان گفت شهرک نشین‌های رژیم صهیونیست مسلح نیستند.

استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران گفت: رژیم صهیونیستی به هفتاد و پنج سال نژاد پرستی در حق مردم فلسطین صورت گرفته، افتخار می‌کند. اگر شما صحبت‌های رهبران رژیم جنایتکار را شنیده باشید، می‌بینید می‌گویند نژاد برترند، ما باید به حماس برای پیروزی تبریک و برای شهدا تسلیت بگوییم و برای مجروحان آرزوی سلامتی کنیم. قانون دولت یهودی که نوشته شده قطعا یک قانون نژاد پرستانه است و متاسفانه ما در دنیایی هستیم که سلطه قدرت و ثروت بر حقوق بشر را داریم. وقتی که ناخنی از یک غربی خراشیده می‌شود، تمامی نهادهای جهان محکوم کردن را آغاز می‌کنند و یا حتی حیوانی به ناحق کشته شود، می‌گویند انسانیت از بین رفته است و واکنش نشان می‌دهند اما امروزه کودکان بی‌دفاع غزه به بی‌رحمانه‌ترین حالت ممکن کشته می‌شوند و هیچکس واکنشی نشان نمی‌دهد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1204467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =