کامرون وزیر خارجه جدید انگلیس شد

نخست وزیر انگلیس، دیوید کامرون نخست وزیر سابق را به عنوان وزیر خارجه جدید انتخاب کرد.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، رسانه‌های انگلیس امروز دوشنبه گزارش داده‌اند ریشی سوناک نخست‌وزیر انگلیس قصد دارد دیوید کامرون، نخست‌وزیر سابق این کشور را به عنوان وزیر خارجه منصوب کند.

بیشتر بخوانید:

انگلیس: خواستار آتش‌بس در غزه نیستیم

جیمز کلورلی، وزیر خارجه کنونی انگلیس نیز جایگزین سوئلا بریورمن، وزیر کشور برکنارشده انگلیس می‌شود.

ساعاتی قبل‌تر روزنامه گاردین گزارش داد ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس، «سوئلا بریورمن»، وزیر کشور را برکنار کرده است. برکناری بریورمن پس از آن صورت گرفت که وی به دلیل دامن زدن به تنش‌ها بر سر تظاهرات‌های «روز بزرگداشت» در انگلیس مورد انتقاد قرار گرفت.

یک منبع دولتی به روزنامه گاردین گفت: «ریشی سوناک از بریورمن خواسته دولت را ترک کند و او هم پذیرفته است.»

این روزنامه انگلیسی نوشته اخراج وزیر کشور بخشی از تغییرات گسترده‌تر ریشی سوناک در کابینه انگلیس است. ترزه کافی، وزیر محیط زیست و استیو بارکلی، وزیر بهداشت نیز احتمال دارند از کابینه کنار گذاشته شوند.

برکناری بریورمن بعد از چند هفته جنجال بر سر پیگیری سیاست‌های راست افراطی از سوی او صورت می‌گیرد. او در اظهاراتی که به شدت مورد انتقاد واقع شد بی‌خانمانی را «سبک زندگی انتخابی» افراد توصیف کرده بود.

این دومین بار در کمتر از یک سال است که بریورمن از سمت وزیر کشور کنار گذاشته می‌شود. لیز تراس، نخست‌وزیر سابق انگلیس که تنها چند هفته در این سمت باقی ماند اکتبر سال گذشته به بریورمن گفته بود که از سمتش استعفا کند.

بریورمن روز پنجشنبه در مقاله‌ای در نشریه تایمز ادعا کرده بود که «این برداشت وجود دارد که افسران ارشد پلیس در مقابله با تظاهرات‌ها جانبداری می‌کنند». او مدعی شده بود پلیس در مقابله با افراط‌گرایان راست‌گرا شدت عمل بیشتری به خرج می‌دهد تا «اغتشاشگران» حامی فلسطین.

افزایش فشارها بر نخست وزیر انگلیس برای برکنار کردن وزیر کشورش

پس از این مقاله، فشارها بر سوناک برای کنار گذاشتن بریورمن شدت گرفت. دومینیک گریو، مشاور عمومی سابق دولت بریتانیا و سیاستمدار حزب محافظه کار، اظهارات بریورمن را غیرقابل قبول توصیف کرد. او به بی بی سی گفت که وزیر کشور دولت را در هرج و مرج فرو برده است. باب نیل، نماینده محافظه کار و رئیس کمیته عدالت هم گفت که موقعیت بریورمن در دولت غیرقابل دفاع است.

انتقاداتی نیز از سوی مخالفان وارد شد. کار استارمر، رهبر حزب کارگر اپوزیسیون به خبرنگاران گفت که بریورمن در زمانی که تنش ها باید کاهش یابد، به تنش دامن می زند و پلیس را تضعیف می کند. رهبر اپوزیسیون همچنین گفت: او دقیقاً برخلاف آنچه که اکثر مردم در این کشور نقش وزیر کشور را می بینند، انجام می دهد. وی افزود: این شرایط با این واقعیت بدتر می شود که ما نخست وزیری داریم که آنقدر ضعیف است که نمی تواند کاری در مورد آن انجام دهد.

به نوشته روزنامه "هندلزبلات" مناقشه سیاسی بر سر جنگ در خاورمیانه، بریتانیا را وارد یک بحران دولتی کرده است. ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس نیز تحت فشار شدید از درون صفوف خود برای برکناری وزیر کشور جنجالی "سوئلا بریورمن" است.

در حالی که دولت انگلیس بر لزوم ممنوعیت تجمعات حامی فلسطینیان در روزهای آینده به مناسبت برگزاری مراسم های بزرگداشت پایان جنگ جهانی اول تاکید دارد، اما پلیس لندن با این مسئله مخالف بوده و اعتراض علیه جنایات اسرائیل در نوار غزه را حق معترضان می داند.

بریورمن در مقاله‌ای برای چاپ روز پنجشنبه روزنامه تایمز از برگزاری اعتراضات حامیان فلسطینیان انتقاد کرده و علیه آن ها اتهامات بی موردی را وارد کرد.

وی ضمن انتقاد به مواضع پلیس لندن گفت: در حالی که پلیس همیشه علیه تظاهرکنندگان «جناح راست و ملی‌گرا» اقدامات سختی انجام می‌دهد و به عنوان مثال، هیچوقت به مخالفان قرنطینه در دوره کووید رحم نکرده است، اما به توصیف خود به «اوباش طرفدار فلسطین» آزادی زیادی می دهد.

یوت کوپر، سخنگوی سیاست داخلی حزب کارگر هم این وزیر انگلیسی را به "تضعیف احترام به پلیس در چنین دوران بی ثباتی، "افزایش عمدی تنش در میان مردم" و "تشویق افراط گرایان از همه طرف‌ها متهم کرد.

کد خبر: 1206329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =