پیش‌بینی قیمت دلار چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲

قیمت دلار امروز با کاهش ۲۰۰ تومانی در کف کانال ۵۰ هزار تومانی قرار گرفت. فریز ارزی سیاست‌گذار به سرمای معاملات بازار دامن زده و به نظر می‌رسد دلار در روزهای آینده برای برگشت به کریدور پایین‌تر آماده است.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، قیمت دلار بیش از دو ماه است که در کریدور ۵۰ هزار تومانی معامله می‌شود و در دو هفته گذشته با روندی پلکانی بر مدار نزولی قرار گرفته است. امروز دلار با قیمت ۵۰ هزار تومان معامله شد و در آستانه برگشت به کریدور ۴۰ هزار تومانی است. به اعتقاد معامله‌گران مسائل سیاسی و اخبار، سیگنال صعودی یا نزولی به این اسکناس نمی‌دهند و ریسک جدیدی در بازار وجود ندارد؛ اما سیاست ارزپاشی بانک مرکزی توانسته قیمت دلار را کاهشی کند.

بیشتر بخوانید:

قیمت دلار در مرکز مبادله‌ای در آستانه ۴۳ هزار تومان


بازار کم‌عمق معاملات ارز در حالی روزهای پایانی آذر را سپری می‌کند که به رسم پایان هر ماه پول در بازار کم و معاملات کم‌رمق و بی‌جان است. از سوی دیگر، معامله‌گران معتقدند بازارساز با ارزپاشی در صدد است که قیمت دلار را به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگرداند. آن‌ها می‌گویند این فشار تقاضاست که مانع برگشت دلار به کریدور پایین‌تر شده است.

پیش از این، کارشناسان اقتصادی بازه زمانی ۱۵ آذر تا ۱۵ دی را منطقه مهم زمانی برای بازار ارز به جهت تسویه حساب‌های ارزی تجار عنوان کرده بودند. اکنون که نیمی از زمان ذکرشده سپری شده است، می‌توان گفت سیاست‌گذار بخشی از بحران را پشت سر گذاشته است.

حرکت نمایشی دلار در روند نزولی

در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی با اشاره به فریز قیمت دلار توسط سیاست‌گذار به تجارت‌نیوز گفت: «در شرایطی که قیمت کالاهای اساسی، کالاهای مصرفی، لوازم خانگی، لوازم الکترونیک و خودرو بیش از دلار افزایش قیمت داشته است می‌توان نتیجه گرفت قیمت این اسکناس توسط سیاست‌گذار فریز شده است.»

وی با تاکید بر اینکه برای کنترل قیمت دلار باید حجم نقدینگی کنترل شود، خاطرنشان کرد: «در اقتصاد باید متناسب با افزایش حجم نقدینگی، رشد اقتصادی داشته باشیم. اگر این دو پارامتر به مرور زمان، نه صرفا مقطعی تداوم داشته باشد، ثبات یا کاهش قیمت دلار واقعی خواهد بود.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به نوسانات محدود دلار گفت: «متغیرهای اقتصادی کشورها تحت تاثیر شرایط یا استراتژی‌های بلندمدت تغییر می‌کند؛ بنابراین نباید انتظار داشته باشیم با ریتم اخبار مساعد، فاکتورهای اقتصادی تغییر کند و بعید است که دلار با سناریوسازی سیاست‌گذار، در بلندمدت کنترل شود.»

وی افزود: «بانک‌مرکزی برای مهار قیمت دلار از تزریق اخبار و پالس‌های سیاسی کمک می‌گیرد؛ اما عدم تطابق بین کاهش نرخ قیمت کالاهای اساسی و مصرفی و عدم تطابق آن با نرخ دلار این موضوع را تایید می‌کند که این استپ قیمت دلار صرفا یک مساله شفاهی، روانی و نمایشی است.»

سقوط دلار در بازارهای همسایه

به اعتقاد معامله‌گران بازار ارز، اگر در روزهای آینده سیاست‌گذار قیمت دلار را به کریدور ۴۰ هزار تومانی سوق دهد، فشار تقاضا این محدوده را کم‌دوام و مقطعی خواهد کرد. آن‌ها معتقدند دلار آمده سقف‌زنی می‌شود، اما زمان دقیق آن مشخص نیست.

گفتنیست امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه روند کاهشی داشت. قیمت دلار هرات امروز کاهش۱۲۰ تومانی داشت و با قیمت ۴۹ هزار و ۶۷۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه نیز امروز با کاهش ۱۰۰ تومانی برای لحظاتی به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگشت؛ اما در لحظه نگارش این گزارش با قیمت ۵۰ هزار تومان معامله شد. درهم امارات با کاهش ۵۰ تومانی روی قیمت ۱۳ هزار و ۷۴۰ تومانی ایستاد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1211682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =