محسن دهنوی چگونه از لیست شانا حذف شد؟ عدالت‌خواهی یا جدال زودهنگام بر سر ریاست مجلس

حذف محسن دهنوی در پی اعتراض مالک شریعتی به حضور او در لیست مشترک شانا و پایداری، گمانه زنی‌ها از رقابت زودهنگام برای تصاحب صندلی ریاست مجلس دوازدهم شورای اسلامی را از سوی آقاتهرانی و قالیباف افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ بمب خبری ائتلاف محمد باقر قالیباف و جبهه پایداری در حالی دیروز در صدر اخبار انتخاباتی مجلس دوازدهم شورای اسلامی قرار گرفت که از اولین ساعات بامداد یکشنبه ۶ اسفند مالک شریعتی، دبیرکل جمعیت رهپویان در توئیتی اعلام کرد از حضور در لیست مشترک شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) و جبهه پایداری به دلیل بودن «سید محسن دهنوی» در این فهرست انصراف داده است و ماندنش بی‌صداقتی با مردم است.

بیشتر بخوانید؛

آزمون دشوار رائفی‌پور؛ فساد ستیزی یا تضعیف قالیباف؟

سخنگوی ستاد زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از انتخاب شورای ائتلاف متشکرم. مدتهاست با ادله قطعی و رسانه‌ای نشده یقین کردم و روزقبل از بستن فهرست تهران، اتمام حجت کرده بودم اگر آقای دهنوی در فهرست باشد، ماندنم فاقد حجت و بی‌صداقتی با مردم است. لذا از فهرست انصراف می‌دهم و صلاح نیست انجام تکلیف را به موقف اعتبارنامه موکول کنم.»

محسن دهنوی چگونه از لیست شانا حذف شد؟ عدالت‌خواهی یا جدال زودهنگام بر سر ریاست مجلس

اما دهنوی؛ عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز توئیت شریعتی را بی‌پاسخ نگذاشت و در شبکه ایکس نوشت: «سرانجام رویکرد من همواره تاکید بر فعالیت جمعی برای انجام کارهای بزرگ و سوابقم نیز نشان‌دهنده پایبندی به‌ اقتضائات به کار گروهی بوده است.

التزام به منافع انقلاب و پرهیز از قبیله‌گرایی افراد، در همین بزنگاه‌ها مشخص می‌شود. کمافی‌السابق، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب را محور تصمیم‌گیری می‌دانم.»

محسن دهنوی چگونه از لیست شانا حذف شد؟ عدالت‌خواهی یا جدال زودهنگام بر سر ریاست مجلس


واکنش محسن دهنوی به حذف شدن از لیست مشترک شانا و پایداری

پس از انتشار لیست نهایی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جبهه پایداری در تهران که نام دهنوی در آن دیده نمی‌شد، این نماینده نزدیک به قالیباف در واکنش به خط خوردن نامش، ضمن اعلام حمایت از لیست مشترک، مالک شریعتی و زاکانی را سهم‌خواهان بداخلاق نامید.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به دلیل علم قطعی به علاقه رهبر انقلاب به وحدت، و با وجود آنکه بزرگان جریان انقلاب، دادگاه صالح و شورای نگهبان، دروغ‌بودن همه تهمت‌ها علیه من را تایید قطعی کرده‌اند و شورای ائتلاف نیز حضور بنده را در لیست اولیه تایید نموده و همچنین با تاکید بر تداوم مبارزه قاطع علیه سهم‌خواهان بداخلاق، به درخواست بزرگان شورای ائتلاف جهت حفظ وحدت نیروهای انقلاب، از حضور در لیست انصراف داده و حمایت خودم را از فهرست مشترک شورای ائتلاف و جبهه پایداری به عنوان لیست اصلی اعلام می‌کنم. والعاقبه للمتقین»

محسن دهنوی چگونه از لیست شانا حذف شد؟ عدالت‌خواهی یا جدال زودهنگام بر سر ریاست مجلس

دهنوی یکی از نمایندگان جنجالی در مجلس یازدهم شورای اسلامی است که برخی فعالان رسانه‌ای از او به عنوان یکی از لابیگرهای عزل و نصب‌ها در وزارت صمت یاد می‌کنند و علاوه بر این برخی رسانه‌ها او را به ساختن شبکه نفوذ در صنعت فولاد متهم کرده‌اند.

واکنش رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی به انصراف دهنوی

انصراف محسن دهنوی از حضور در لیست شانا و پایداری از سوی غلامعلی حدادعادل، رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بی‌پاسخ نماند و او با صدور پیامی این اقدام را وحدت‌بخش خواند و از او قدردانی کرد.

در این پیام آمده است: «بی‌گناهی کم‌گناهی نیست در بازار عشق، یوسف از دامان پاک خود به زندان می‌رود. وظیفه خود می‌دانم از آقای دکتر سید محسن دهنوی که با انصراف خود وحدت را امکان‌پذیر کردند، سپاسگزاری کنم.»

تفاوت لیست غیررسمی و رسمی شانا و پایداری چه بود؟

در لیست غیررسمی مشترک شانا و پایداری اسامی افرادی همچون محمدباقر قالیباف، حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی، مصطفی غفاری، مرتضی کامل نواب، سیدمجتبی صفایی، سعید احدیان، بابک نگاهداری، سعید آجرلو، محسن شکری، مهدی شریفیان، محمد ابراهیم رسولی، محمد خجسته، اصغر پورمحمدی، حسین نجابت، فاطمه قاسم‌پور، زهرا قلن‌بر، فاطمه حائری، الهه عطایی، حجت الاسلام محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، حجت الاسلام علیرضا سلیمی، محمد کوثری، مالک شریعتی، عبدالحسین روح‌الامینی، محسن دهنوی، علی خضریان، غلامحسین رضوانی، مجتبی زارعی، محمود دهقانی، زهره سادات لاجوردی و زهره طبیب‌زاده به چشم می‌خورد.

اما با حذف سید محسن دهنوی، محسن شکری و محمود دهقانی از لیست اولیه و اضافه شدن نام‌هایی همچون رضا تقی‌پور، سیدمحمود نبویان و میلاد میرزایی، سرانجام شانا و پایداری پس از کش و قوس‌های فراوان به این ترکیب رضایت دادند:

محمدباقر قالیباف، حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی، حجت الاسلام محمدحسین بحرینی، زهرا قلن‌بر، فاطمه قاسم‌پو، فاطمه حائری شیرازی، الهه عطایی، زهره سادات لاجوردی، زهره طبیب‌زاده، اسماعیل کوثری، حجت الاسلام علیرضا سلیمی، حسن خجسته باقرزاده ، حسین نجابت، امیرابراهیم رسولی، رضاتقی پور، عبدالحسین روح الامینی، علی اصغر پورمحمدی، سعید احدیان/،مالک شریعتی نیاسر، بابک نگاهداری، حجت الاسلام محمود نبویان، علی خضریان، مرتضی کامل نواب، غلامحسین رضوانی، مجتبی صفایی، مصطفی غفاری، سعید آجرلو، مجتبی زارعی، مهدی شریفیان و میلاد میرزایی.

چرا لیست اولیه شانا و پایداری تغییر کرد؟

یک روز قبل از انتشار لیست نهایی شانا و پایداری مجید متقی‌فر، سخنگوی جبهه پایداری در واکنش به انتشار لیست غیررسمی مشترک شانا و پایداری برای تهران گفته بود این لیست مورد تائید جبهه پایداری نیست. جبهه پایداری نیز لیستی جداگانه با ۲۵ نامزد برای تهران منتشر کرد که حاکی از عدم توافق درباره سرلیستی محمد باقر قالیباف داشت. در لیست جبهه پایداری مرتضی آقاتهرانی سر لیست بود و اصرار پایداری‌ها برای سرلیستی آقا تهرانی ظاهرا انتشار لیست مشترک را به بن بست کشانده بود.

صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری نیز گفته بود: «سرلیست جبهه پایداری در صورت ارائه فهرست مستقل، مرتضی آقاتهرانی و در صورت وحدت با جبهه انقلابی دیگر، فهرست ارائه شده دو نفر سرلیست خواهد داشت که آقاتهرانی یکی از آنهاست.» هر چند محصولی به صراحت نامی از شانا و قالیباف نیاورده بود اما روی سخنش با شانا و تاکید برای حفظ سرلیستی آقاتهرانی بود.

با این وجود شانا چندان بی‌رغبت به انتشار لیست مشترک با پایداری نبود و چند روز قبل‌تر امیر ابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در گفتگو با ایسکانیوز احتمال توافق این دو جبهه را درباره سرلیستی قالیباف محتمل دانسته بود.

پس از پایان ماجرای پرتنش بستن لیست مشترک، شب گذشته آقاتهرانی، رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری و رییس کیمسیون فرهنگی مجلس یازدهم شورای اسلامی در توضیح تغییرات لیست اولیه گفت: «ما برای آن‌که به یک لیست واحد ورود کنیم، درخواست داشتیم که برخی از افراد بهتر جایگزین شوند و با تأملاتی یک لیست ۳۰ نفره با دو سرلیست داده شد.»

تاکید محصولی و آقاتهرانی برای حضور دو سرلیست در یک لیست، گمانه زنی‌ها از رقابت زود هنگام آقاتهرانی و محمدباقر قالیباف بر سر به دست آوردن صندلی ریاست مجلس شورای اسلامی را افزایش داده است.

از سوی دیگر این گمانه‌زنی نیز محتمل است که تغییرات این لیست از جمله حذف محسن دهنوی - از نزدیکان قالیباف و اضافه شدن محمود نبویان - نزدیک به جبهه پایداری- بیش از این که ناشی از اعتراض یک نماینده به حضور نماینده دیگری در لیست مشترک باشد، در پی توافق پشت پرده برای تعیین دو سرلیست برای یک لیست مشترک است، پدیده ای که کمتر نمونه اش در لیست‌های انتخاباتی رخ داده است و بر این اساس باید منتظر کشمکش‌های دیگری بر سر وزن‌کشی یاران قالیباف و جبهه پایداری در صورت ورود به مجلس دوازدهم بود.

کد خبر: 1221817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =