ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

پیشگیری از بحران گرسنگی با کشاورزی هوشمند

کشاورزی سهم ۷ درصدی در تولید ناخالص داخلی چین دارد
پیشگیری از بحران گرسنگی با کشاورزی هوشمند

کشاورزی هوشمند مهم‌ترین عامل برای پیشگیری از بحران گرسنگی در جهان شناخته می‌شود. آمریکا، انگلستان، کانادا، استرالیا و چین پیشرفته‌ترین کشورهای جهان در زمینه فناوری کشاورزی هستند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سازمان کشاورزی و غذای ملل متحد (فائو) اعلام کرد که رشد جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰، حدود ۶۰ درصد بیشتر از مواد غذایی است. روشن است که روش‌های سنتی کشاورزی برای حل بحران کمبود منابع غذایی جوامع در آینده کارآمد نیستند. به همین دلیل، استفاده از فناوری‌های پیشرفته بهره‌گیری حداکثری از منابع محدود را تضمین می‌کند.

بیشتر بخوانید:

جنبش «علم باز» چیست؟ / بی‌توجهی به تنوع‌ ملیتی در انتشار آزاد مقالات

به عقیده متخصصان حوزه کشاورزی، افزایش محصولات کشاورزی و پاسخگویی به نیازهای غذایی جامعه بدون هوشمندسازی امکان‌پذیر نخواهد بود. کشاورزی هوشمند در جهان به انقلاب سبز سوم شهرت دارد. برخی از موارد استفاده از ابزارهای هوشمندسازی در کشاورزی شامل استفاده از اینترنت اشیا در ارتقای کیفیت و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، ردیابی دقیق رطوبت خاک در بخش‌های مختلف مزرعه به کمک حسگرهای رطوبت و در نتیجه کاهش میزان مصرف آب در بلند مدت است.

ناآگاهی اصلی‌ترین مانع توسعه کشاورزی هوشمند است

انتظار می‌رود رشد بازار جهانی کشاورزی هوشمند تا سال ۲۰۲۵ به ۱۷.۹ میلیارد دلار برسد. ناآگاهی و شناخت ناکافی بهره‌برداران از ابزارهای هوشمندسازی و چگونگی استفاده از آن‌ها یکی از بزرگترین موانع هوشمندسازی کشاورزی است.

کارشناسان معتقدند که تا سال ۲۰۲۵ بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطقی ساکن خواهند بود که با بحران کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کنند. پیش‌بینی‌های سازمان ملل حاکی از آن است که جمعیت کره زمین به ۱۰ میلیارد نفر می‌رسد. همچنین تقاضای غذا ۵۹ تا ۸۹ درصد افزایش خواهد یافت. به همین دلیل، افزایش ۵۰ درصدی تولید مواد غذایی ضروری است.

کارشناسان معتقدند که استفاده از فناوری، بهترین راهکار برای پیشگیری از بحران گرسنگی گسترده، ناآرامی‌های مدنی و هرج و مرج در مقیاس جهانی است. در این راستا، صنعت کشاورزی فناوری در حال رشد بود و پیش‌بینی می‌شود که ارزش آن تا سال ۲۰۳۰ به ۴۶.۴ میلیارد دلار برسد

کارشناسان معتقدند که اغلب کشورهایی که در فناوری کشاورزی پیشرفته هستند، دارای اقتصادهای پیشرفته و بازده کشاورزی بالا هستند. در ادامه فهرست ۱۲ کشور پیشرفته در زمینه فناوری کشاورزی می‌آید؛

آمریکا با ۳ هزار و ۴۷۵ استارت‌اپ کشاورزی رتبه نخست جهان را دارد. آمریکا از نظر تعداد شرکت‌هایی که در زمینه فن‌آوری‌های کشاورزی کار می‌کنند، پیشرفته‌ترین کشور است.

انگلستان با ۶۸۹ استارت‌اپ رتبه دوم جهان در فناوری کشاورزی را دارد. در سال ۲۰۱۷، مایکل گوو، وزیر وقت محیط زیست کشور، هشدار داد که بریتانیا ۳۰ تا ۴۰ سال تا ریشه کنی اساسی حاصلخیزی خاک در بسیاری از مناطق این کشور فاصله دارد.

این بحران انگلستان را به سرمایه‌گذاری عظیم در راه‌حل‌های فناوری کشاورزی سوق داد که منجر به ظهور صنعت کشاورزی هوشمند شد که در سال ۲۰۱۸ به ارزش ۱۷ میلیارد دلار رسید.

کانادا سومین کشور جهان در زمینه فناوری کشاورزی است. این کشور دارای ۶۳۲ استارت‌اپ کشاورزی است و سهم بازار کشاورزی در کانادا به حدود ۰.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ رسیده است. صادرات کشاورزی کانادا در سال ۲۰۲۱ بیش از ۸۲ میلیارد دلار بوده است.

استرالیا با ۵۲۶ استارت‌آپ کشاورزی رتبه چهارم جهان در فناوری کشاورزی را دارد. این کشور محصولات و خدمات کشاورزی هوشمند ارائه می‌کند.

سهم ۷ درصدی کشاورزی در تولید ناخالص داخلی چین

چین پنجمین کشور جهان در زمینه فناوری کشاورزی با ۳۶۸ استارت‌آپ است. صنعت کشاورزی در سال ۲۰۲۱ سهم ۷ درصدی در تولید ناخالص داخلی این کشور را داشته است. همچنین این کشور با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفر تا سال ۲۰۲۱ پرجمعیت‌ترین کشور جهان است. بازار کشاورزی هوشمند چین از ۱۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۲۷ میلیارد دلا در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است.

هلند کشوری در شمال غربی اروپا است. این کشور دومین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی پس از آمریکا و رتبه ششم فناوری کشاورزی را دارد. هلند ۳۲۰ استارت‌آپ کشاورزی دارد. ابتکارات هلندی‌ها به کاهش ۹۰ درصدی وابستگی به آب در محصولات کشاورزی شده است. همچنین استفاده از آفت‌کش‌ها تقریبا حذف شده است.

آلمان با ۲۹۷ استارت‌اپ کشاورزی رتبه هفتم جهان را دارد. این کشور دومین تولیدکننده محصولات کشاورزی در اروپا است. بر اساس داده های جهانی، ارزش صنعت کشاورزی آلمان در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۰.۶ میلیارد دلار بوده که سالانه ۱۴ درصد افزایش داشته است.

فرانسه بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در اروپا است

هشتمین کشور جهان در زمینه فناوری کشاورزی فرانسه است. این کشور بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در اروپا است. تولیدات کشاورزی ۱.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را در سال ۲۰۲۱ تشکیل می‌داد. فرانسه تاکنون ۲۹۲ استارت‌آپ کشاورزی داشته است.

رژیم صهیونیستی با ۲۲۵ استارت‌اپ کشاورزی رتبه نهم جهان را دارد.

نیوزلند دهمین کشور برتر جهان در زمینه فناوری کشاورزی است. تعداد استارت‌اپ‌های کشاورزی نیوزلند ۱۸۵ مورد است. کشاورزی ۵.۶۵ درصد از تولید ناخالص داخلی نیوزلند را در سال ۲۰۱۹ تشکیل می‌داد. بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی دولت نیوزلند، بخش کشاورزی ۱.۵ میلیارد دلار به اقتصاد صادراتی این کشور کمک می‌کند.

ژاپن یکی دیگر از کشورهای آسیای شرقی است که در فهرست پیشرفته‌ترین کشورها در زمینه فناوری کشاورزی است. بر اساس گزارش بانک جهانی، بخش کشاورزی در سال ۲۰۲۲ یک درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده است.

ژاپن می‌خواهد صادرات محصولات کشاورزی خود را که در سال ۲۰۱۹ بیش از ۹ میلیارد دلار بوده است، ۲ برابر کند. این کشور قصد دارد ارزش صادرات محصول خود را تا سال ۲۰۲۵ به ۱۹ میلیارد دلار برساند. ارزش بخش کشاورزی در ژاپن ۱.۶۶ میلیارد دلار بوده و این کشور تاکنون ۷۶ استارت‌اپ کشاورزی داشته است.

کره جنوبی یکی از ثروتمندترین و از نظر علمی پیشرفته‌ترین کشورهای آسیای شرقی است که تولید ناخالص داخلی آن در سال ۲۰۲۱ به ۱.۸ تریلیون دلار رسید و بخش کشاورزی ۱.۸۴ درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می‌دهد. اصلی‌ترین محصول کشاورزی کره جنوبی برنج است.

این کشور با ۷۲ استارت‌آپ کشاورزی رتبه دوازدهم دنیا در فناوری کشاورزی را دارد. اکوسیستم کشاورزی هوشمند در کره جنوبی سابقه ۱۰ ساله دارد. به طوری که در سال ۲۰۱۴ فقط ۴۰۵ هکتار زمین از مزارع و ۲۳ راس دام دارای تجهیزات هوشمند بودند؛ اما در سال ۲۰۲۱، ۶ هزار و ۴۸۵ هکتار زمین و ۴ هزار و ۷۴۳ راس دام هوشمندسازی شده بودند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1221921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =