نرم افزار دروغ‌سنجی که بر اساس اطلاعات پرونده دادگاه کار می‌کند

دستگاه‌های دروغ‌سنج تاکنون با استفاده از ضربان قلب اقدام به تشخیص دروغ‌ها می‌کردند اما ظاهراً یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی می‌تواند بسیار بهتر عمل کند. یادگیری ماشینی تاکنون برای حدس سن از روی عکس، شمردن کالری‌ها و حتی انجام کارهای روزانه استفاده شده اما اخیراً محققان دانشگاه میشیگان از آن برای بهبود دروغ‌سنج استفاده کرده‌اند.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از فارنت، این‌بار محققان با استفاده از شهادت‌های پرونده‌های واقعی دادگاهی سعی کرده‌اند تا دستگاه دروغ‌سنجی با قابلیت کشف دروغ‌ها در حساس‌ترین لحظه‌ها طراحی کنند. از آن‌جایی که هم صدا و کلمات و هم حرکات شخص سخنگو بررسی می‌شود گفته شده که این دستگاه می‌تواند با 75 درصد دقت صداقت افراد را تشخیص دهد در صورتی که حرفه‌ای‌ترین متخصص‌های این زمینه تنها با دقتی حدود 50 درصد موفق به کشف دروغ‌ها شده بودند.

برای شناسایی دروغگوها نرم‌افزار مورد بحث رفتارهایی مانند نگاه کردن مستقیم به چهره پرسشگر، حالت و تن صدا، حرکات دست و صورت و … را مورد آنالیز و بررسی قرار می‌دهد. پرفسور علوم و مهندسی کامپیوتر “رادا میهالچی” می‌گوید از آن‌جایی که اسنان‌ها تنها بر روی درجه‌های واضحی از ارتباط تمرکز می‌کنند دروغ‌سنج‌های خوبی نیستند چرا که “ما تعداد دفعاتی که شخص می‌گوید من یا به بالا نگاه‌ می‌کند را نمی‌شماریم.”

تیم محقق می‌گویند قصد دارد اطلاعات دیگری مانند ضربان قلب، تنفس و نوسانات دمای بدن را نیز آن‌هم تنها با استفاده از تصویربرداری حرارتی و بدون لمس سوژه مورد بررسی قرار دهند. به این ترتیب این محققان امیدوارند در آینده نزدیک شهادت دروغ را ریشه‌کن کرده و دست دروغگوها را به سرعت رو کنند.

10102

کد خبر: 563588

وب گردی

وب گردی