ارتقای دستگاه سنجش آلودگی‌های محیطی در کشور

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی که پیش از این موفق به طراحی و ساخت دستگاه سنجش آلودگی‌های محیطی با ثبت و کنترل از راه دور شده بود، این دستاورد علمی خود را ارتقاء داد.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایسنا، فروزان فقیری، دانشجوی فیزیک واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نمونه ارتقاء یافته دستگاه موجود شامل بخش‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار است، افزود: سخت‌افزار جعبه‌ای کوچک است که توانایی سنجش آلودگی هوا، دود، LPG، CO، دما، فشار، رطوبت و گردوغبار را دارد.

او گفت: نتایج به دست آمده از سخت‌افزار به وسیله بلوتوث توسط یک اپلیکیشن اندروید به صورت نمودارهایی تصویری روی گوشی موبایل نمایش داده می‌شوند.

به گفته فقیری، نمونه ارتقاء یافته نسبت به نمونه قبلی توانایی تشخیص CO، رطوبت و گردوغبار را نیز دارد که این امر برای بهبود آگاهی میزان آلودگی‌های محیطی کمک زیادی می‌کند.

او گفت: این دستگاه به دلیل کوچک بودن (قابل حمل بودن) توانایی این را دارد که به صورت یک دستگاه سنجش آلودگی هوای شخصی در هر مکان از جمله منزل، محل کار، داخل شهر و ... استفاده شود.

این محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با بیان اینکه نتایج این دستگاه در گوشی موبایل نمایش داده می‌شود و کاربری آن را آسان می‌کند، به کاربردهای این دستگاه اشاره کرد و گفت: نمونه ارتقاء یافته دستگاه سنجش آلودگی‌های محیطی قابل استفاده در منازل مسکونی و مراکز عمومی جهت تشخیص، اندازه‌گیری و ثبت غلظت گازها (پیشگیری از حوادث احتمالی)، قابل استفاده در سازمان‌ها و ... از جمله هواشناسی جهت اندازه‌گیری آلودگی شهری به صورت نقطه به نقطه در سطح شهر و دارای کاربری صنعتی از جمله تشخیص، اندازه‌گیری و ثبت غلظت گازهای تولید شده در واحدهای صنعتی است.

فقیری گفت: این دستگاه برای عموم مردم به خصوص برای افراد کهنسال، بیماران تنفسی، کودکان و ... قابل استفاده است. این افراد از میزان آلودگی هوا، دود، LPG، دما و فشار در همان مکان و زمان مطلع می‌شوند که تصمیم‌گیری برای افراد آسیب‌پذیر در برابر آلودگی هوا را راحت‌تر می‌کند.

او گفت: هزینه این دستگاه به مراتب کمتر از نمونه خارجی آن است، این امر امکان استفاده این دستگاه را برای تمام افراد جامعه امکان‌پذیر می‌کند.

به گفته فقیری این طرح در ایران بی‌سابقه بوده و نمونه‌هایی از ساخت این طرح در خارج از کشور موجود است. طرح تکمیل و توسعه این طرح با کارایی‌ها و امکانات بیشتر و هزینه تمام شده بسیار کمتر و ثبت شرکت دانش‌بنیان در این راستا در دست اجرا است.

بر اساس این گزارش، طراحی و ساخت این دستگاه به راهنمایی دکتر هومن اخوان، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما و فروزان فقیری در دانشکده فیزیک پلاسما انجام شده است.

10102

کد خبر: 568111

وب گردی

وب گردی