وزیر بهداشت:  متاسفم که دانشجویان ایرانی در امارات پزشکی می خوانند/آموزش پزشکی باید به سمت خودگردان شدن برود

وزیر بهداشت بازنگری در آموزش علوم پزشکی یک ضرورت دانست و گفت: دوره های تخصصی و فوق تخصصی در کشور ما بسیار گران تمام می شود بنابراین ما باید در این رابطه یک بازنگری جدی نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی داشته باشیم.

به گزارش ایسکانیوز؛ دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت امروز در هفدهمین همایش آموزش علوم پزشکی و جشنواره شهید مطهری در محل دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: امیدواریم که هر ساله این همایش پر بار تر و با نتیجه ملموس تری برای مردم برگزار شود.

او با اشاره به نام گذاری این همایش به نام شهید مطهری بیان کرد: شهید مطهری در 37 سال پیش در چنین روزهایی به شهادت رسید و ضایعه بزرگی را برای ما به همراه داشت. اما آنچه که امروز از این حادثه به ما پند می دهد این است که چه کسانی و با چه تفکری آیت الله مطهری را به شهادت رساندند؟ مراقب باشیم که آنها دوباره مطهری ها به شهادت نرسانند.

هاشمی ادامه داد: به اعتقاد من این حادثه ها دوباره تکرار می شود بنابراین باید مراقب بود تا دوباره چنین افکاری نظیر مطهری ها را امروز به شهادت نرسانند.

وزیر بهداشت ضمن قدر دانی از اقدامات و تلاش های دکتر باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت برای ارتقاء آموزش پزشکی در کشور گفت: واقعیت امر این است که آموزش اساس کار ما است و هر کاستی و کبودی در این بخش ناشی از کم توانی در حوزه آموزش و کم توجهی مسئولان نسبت به سلامت مردم است.

او با اشاره به لزوم تحول آموزش پزشکی گفت: تحول در آموزش در مقایسه با درمان به یک باره امکان پذیر نیست و نیاز به استمرار دارد و باید از فرصت ادغام آموزش و خدمات استفاده کرد. پیش از وزارت نظر دیگری درباره ادغام داشتم اما با صحبت هایی که با وزرای بهداشت برخی کشورها داشتم متوجه شدم که بزرگترین مشکل در این کشورها این بود که اختیاری برای آموزش نیروهای علوم پزشکی ندارند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه خروجی دانشگاه های علوم پزشکی آن چیزی نیست که جامعه از آن انتظار دارد، گفت: جامعه پزشکی باید به عرصه بیاید و دانشجوی پزشکی بخشی از دوران تحصیل خود را در داخل عرصه های مختلف اعم از شبکه، پایگاه بهداشتی و بیمارستان بگذراند.

او ادامه داد: واقعا جای تاسف است که ما با تاریخی چند هزار ساله و طب سنتی غنی در دروس آموزشی خود هیچ ردپایی از آموزش طب سنتی نداشته باشیم.

هاشمی با بیان اینکه بازنگری در آموزش علوم پزشکی یک ضرورت است، گفت: دوره های تخصصی و فوق تخصصی در کشور ما بسیار گران تمام می شود و نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی باید یک بازنگری جدی داشته باشیم.

وزیر بهداشت گفت: آموزش پزشکی باید جراحی شود و در قدم اول طول دوره پزشکی عمومی کاهش یابد و دروسی که نیاز نیست حذف و مسائل بومی به دروس اضافه شود.

او گفت: معمولا سیاسیون تقیه می کنند و برخی مطالب را نمی گویند اما ما در پردیس های بین الملل تصمیم دقیقی را گرفتیم که به نظر می رسد به واقعیت نزدیک شد. نام آنها را به خودگردان تغییر دادیم و عواملی که باعث می شد تصمیم اشخاص بر حقوق متقاضیان اثر گذار باشد حذف شد.

هاشمی گفت: اگر آموزش عالی به همین منوال پیش برود به سرنوشت آموزش پرورش دچار می شود. در مورد غیرانتفاعی ها هم ابتدا بسیاری مخالف بودند اما اکنون می بینیم که آموزش پرورش اگر غیرانتفاعی ها نباشند به خوبی پیش نمی رود. آموزش عالی هم باید به سمت خودگردان شدن برود.

او با بیان اینکه چرا باید شرایطی وجود داشته باشد که فرزندان ما به کشورهایی مانند فیلیپین، مالزی، بلاروس، و ارمنستان بروند؟ گفت: به عنوان یک ایرانی متاسف می شوم که دانشجویان ایرانی در امارات عربی پزشکی و دندانپزشکی می خوانند.

وزیر بهداشت افزود: اگر ما در کشور خود دانشگاه های بخش خصوصی را درست می کردیم دیگر نیازی نبود دانشجویان به آن کشورها بروند. باید بخش خودگردان را تقویت کنیم. ما طرفدار خودگردان شدن آموزش عالی هستیم و باید این مسیر را دنبال کنیم.

او به معاونت آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد که تکلیف ظرفیت های پزشکی مورد نیاز کشور را در این دوره تعیین کند و افزود: ما سال گذشته به دلایلی مجبور شدیم ظرفیت های پزشکی را افزایش دهیم و ۳۰ درصد اکنون به ظرفیت بومی اختصاص دارد که دانشگاه ها باید از آن ظرفیت استفاده کنند تا این ظرفیت به سرنوشت سهمیه خانم ها دچار نشود.

هاشمی با اشاره به افزایش 30 درصدی ظرفیت دانشگاه ها در پذیرش دانشجوی پزشکی گفت: با افزایش 30 درصدی ظرفیت فشار بر روی اساتید و دانشگاه ها زیاد شد.این افزایش ظرفیت باید یک جایی متوقف شود.

او در ادامه بیان کرد: ظرفیت ها پس از انقلاب سیر صعودی داشته آن هم به دلیل نیاز به نیروی انسانی. اما باید در بسیاری از رشته ها کاهش یابد. برای بسیاری از رشته ها مانند مامایی و بهداشت کار وجود ندارد.

وزیر بهداشت با اشاره به لزوم تعیین تکلیف تعداد نیروی انسانی مورد نیاز در هر رشته گفت: امسال ما نیازمند به 650 نیرو در پزشک خانواده بودیم اما باید این تربیت نیرو بر روی 800 نفر بسته شود وگرنه در این رشته نیز دچار انباشت نیرو و فارغ التحصیل خواهیم بود. نیروهای متخصصی که کار ندارند و همین سبب می شود تا برای آنها کار تعریف شود و علاوه بر بار مالی مشکلات اجتماعی را به همراه خواهد داشت.

وزیر بهداشت با اشاره به فضای پس از برجام گفت: بعد از توافق باید سرمایه گذار داخلی و خارجی را برای افزایش بهینه فضای دانشگاه ها جذب کنیم . ضمن اینکه زمینه همکاری استادان را فراهم کنیم اما فراموش نکنیم استاد احترام می خواهد.

او گفت: باید در آموزش به نحوی عمل کنیم که خروجی متفاوت باشد و دانشجویان استعداد درخشان هم درک کنند که پزشک شدن صرفا به دانش و مهارت نیست و باید درد جامعه را درک کنند.

هاشمی با اشاره به لزوم توجه به انتخاب اساتید در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: نه آموزش در کشور معلم پرور است و نه انتخاب ما درست است. مهمترین مسئولیت در دانشگاه ها انتخاب استاد و اعضای هیات علمی است. ما در حوزه آموزش باید به نحوی عمل کنیم که متفاوت از گذشته باشد. دانشجویان و استعدادهای درخشان سرمایه های این مملکت هستند که امیدواریم هم مسئولان و هم خودشان قدر توفیقی که خداوند به آنها داده است را بدانند.

او در پایان با بیان اینکه دارو، درمان، بهداشت و در نهایت آموزش از جمله اهداف وزارت بهداشت است، گفت: امیدواریم که تمامی دانشجویان بدانند که پزشک بودن تنها دانش و مهارت نیست بلکه پزشک باید قبل از تمام اینها باید انسان باشد و درد جامعه را بشناسد.

20104

کد خبر: 629469

وب گردی

وب گردی