جان کری پرداخت پول نقد به ایران بابت آزادی زندانیان را رد کرد

وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه پرداخت 400 میلیون دلار به ایران بابت آزادی زندانیان کشورش از ایران را رد کرد.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از فارس، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در واکنش به جنجال‌های ایجاد شده بر سر گزارش ادعایی یک رسانه آمریکایی مبنی بر پرداخت 400 میلیون دلار به ایران برای آزادی زندانیان این کشور گفت: «آمریکا به کسی باج نمی‌دهد.»

جان کری همچنین گفت که تیمی که در این مورد با ایران مذاکره کرده با تیم مربوط به مذاکرات هسته‌ای متفاوت بوده است.

نمایندگان کنگره آمریکا پیش از این مدعی شده بودند دولت اوباما مبلغ 400 میلیون دلار را برای آزادی زندانیان آمریکایی، به ایران منتقل کرده است.

دولت باراک اوباما سال گذشته اعلام کرد که با ایران به توافقی برای پرداخت 1.7 میلیارد دلار جهت تسویه بدهی کشورش در یک پرونده قدیمی قراردادهای تسلیحاتی رسیده است. کاخ سفید در آن زمان گفت که آمریکا موافقت کرده که علاوه بر رقم اصلی بدهی که 400 میلیون دلار است، 1.3 میلیارد دلار هم بابت محاسبه نرخ تورم به ایران بپردازد.

از آنجا که اعلام این موضوع همزمان با آزادی چهار زندانی آمریکایی بازداشت‌شده در ایران بود، نمایندگان کنگره، این دو موضوع را به یکدیگر مرتبط دانستند.

قانونگذارن آمریکایی مدعی هستند که هدف از پرداخت دست‌کم بخشی از این مبلغ، باج‌دهی به ایران برای آزاد کردن زندانی‌های آمریکایی بوده است.

وال‌استریت‌ژورنال، روز گذشته (چهارشنبه) گزارش داده بود که دولت اوباما همزمان با آزادسازی زندانی‌ها مبلغ 400 میلیون دلار پول نقد را با هواپیما به تهران انتقال داد.

وی اضافه کرد که حل و فصل پرونده خریداری سلاح توسط ایران که در دادگاه لاهه مفتوح است و همچنین آزادی زندانیان آمریکا، هر دو جز موضوعات مورد حمایت دولت آمریکا هستند.

ایران، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از دولت آمریکا بابت عدم تحویل 400 میلیون دلار مندرج در قراردادی اجرایی‌نشده برای خرید تسلیحات میان دولت «جیمی کارتر»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا با شاه مخلوع ایران به «دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا» شکایت برده بود.

«دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا» نهاد داوری مرضی‌الطرفین است که سال 1981 بر اساس «بیانیه‌های الجزایر» جهت رسیدگی به اختلافات میان دولت‌های ایران و آمریکا در شهر «لاهه» هلند تشکیل شد.

300300

کد خبر: 667410

وب گردی

وب گردی