پرداختن به مسائل دندانپزشکی نیازمند افزایش سطح فرهنگ در جامعه است

رئیس شانزدهمین کنگره انجمن دندانپزشکی ترمیمی ایران گفت:پرداختن به مسائل دندانپزشکی نیازمند افزایش سطح فرهنگ در جامعه است در حال حاضر ثابت شده است بیماری های دهان و دندان ارتباط مستقیمی با سلامت بیمار دارند همچنین تحقیقات اخیر نشان داده است بیماران قلبی اگر به دهان و دندانشان می‌رسیدند بالطبع بیماری هایشان قابل درمان تر می شد.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز، نشست خبری شانزدهمین کنگره انجمن دندانپزشکی ترمیمی ایران صبح امروز در ساختمان این مرکز برگزار شد.دکتر وقارالدین اخوان زنجانی رئیس کنگره بااشاره برگزاری کنگره گفت:کنگره ما شانزدهمین کنگره انجمن دندانپزشکی ایران است و طبق شواهد و تجربیات افراد شرکت کننده همیشه کنگره موفقی بوده است و بااستقبال زیادی مواجه می شود به طوری که در کنگره های ما از رشته های دیگر می آیند تا بتوانند از مطالب ارائه شده استفاده کنند. با افزایش تعداد متخصصان ترمیمی قانونی تصویب شده است شعبه های دیگری در اصفهان و سایر نقاط احداث کنیم زیرا هدف اصلی آن است که خدمات فقط در تهران تمرکز نداشته باشد.
او ادامه داد: دندانپزشکی ترمیمی به عنوان یکی از تخصص های دندانپرشکی بسیار فراگیر است و اگر بتوانیم دندانپزشکی ترمیمی را به عنوان یک رشته مادر جا بیندازیم به مقدار وسیع و بالایی هزینه های دندانپزشکی کاهش پیدا می کند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: رشته ترمیمی به عنوان یک رشته پیشگیری شناخته می شود اگر بتوانیم دندانپزشک خانواده را راه اندازی کنیم بزرگترین خدمت را به خانواده کرده ایم زیرا در رشته ترمیمی دندان های پوسیده و بیمار افراد از ابتدای امر یعنی پوسیدگی ابتدایی توسط متخصصان شناسایی و جلوگیری می شود.
اوادامه داد: در دندانپزشکی هر چه ضایعات سریع تر شناخته شود هزینه و زمان کمتری را در پی خواهد داشت در این صورت درمان سریع تر انجام می شود و به آنجا نمی رسد که یک فرد دندان هایش را از دست بدهد. اگر وسعت درمان ها در دندانپزشکی بیشتر باشد نگهداری و هزینه های آن نیز بیشتر است پس باید فرهنگ معاینات دوره ای و منظم در کشور ما تقویت شود و باید توجه داشت هیچ فاکتوری مانند آن در دندانپزشکی کمک کننده نیست.
اخوان زنجانی افزود: هر چه دهان مستعد پوسیده شدن باشد نیازمند آن است که فرد در فواصل زمانی کوتاه تری به دندانپزشک مراجعه کند زیرا دندانپزشک سریع تر پوسیدگی را پیدا و درمان می کند و در این صورت احتیاجی به تعویض خود دندان نیست.
دکتر حسن اسلامی نیا دبیر علمی کنگره و متخصص دندانپزشکی ترمیمی با اشاره به این کنگره گفت:هدف این کنگره افزایش علمی دندانپزشکان جهت ارائه خدمات بهتر است.این کنگره که از 4 آبان با سمینار یک روزه ای در زمینه درمان های زیبایی با 6 سخنران آغاز می شود و روزهای بعد با 14 پانل و 6 کارگاه ادامه پیدا می کند ،همچنین دندانپزشکان مقالات علمی به صورت پوستر ارائه خواهد کرد.امیدوارم دندانپزشکان بتوانند از این مطالب که از بروزترین علوم روز دنیا است استفاده کنند.

دکتر اخوان درباره ورود بیمه ها در بحث دندانپزشکی گفت: در رسانه ها کمتر به مسائل پیشگیری و ساده پرداخته می شود و در عوض بیشتر به مسائل درمانی می پردازند. برنامه ای به صورت آمایش و ارزیابی از وضعیت دندانپزشکی جامعه در سال 93 اجرا شده اما زمان زیادی طول می کشد تا این برنامه به نتیجه برسد. پس باید بیمه ها در همه رشته ها مخصوصا دندانپزشکی ورود پیدا کند. در این زمینه باید چارچوب مشخصی را در این حوزه تعیین کنیم تا بتوانیم کارهایمان را پیش ببریم اگر بتوانیم این نکته را باب کنیم که افراد خیر به قسمت بیمه ها ورود پیدا کنند اقدامات کارسازی صورت خواهد گرفت.
او ادامه داد: در بیشتر کشورهای دنیا به یک نسبت مشخصی بیمه وجود دارد که میزان آن بر اساس ساز و کار و وضعیت اقتصادی خودشان صورت می گیرد این در حالی است که ما نمی توانیم بر اساس این کشور ها نرخ بیمه را تعیین کنیم زیرا وضعیت کشور ما با آن ها متفاوت است.


او افزود: پرداختن به مسائل دندانپزشکی نیازمند افزایش سطح فرهنگ در جامعه است در حال حاضر ثابت شده است بیماری های دهان و دندان ارتباط مستقیمی با سلامت بیمار دارند. تحقیقات اخیر نشان داده است بیماران قلبی اگر به دهان و دندانشان می‌رسیدند بالطبع بیماری هایشان قابل درمان تر می شد.
او در پاسخ به سوال خبرنگاری در زمینه وضعیت دندان مردم از قبل انقلاب تا کنون گفت: این سوال وسیعی است متاسفانه اطلاعات و آمار دقیقی در این زمینه در سطح کشور وجود ندارد طبق آخرین آمار به افراد 35 تا 44 ساله دندان های خود را سریع تر از دست می دهند باید اقداماتی انجام دهیم تا این آمار کاهش پیدا کند البته باید توجه داشت در این صورت فشار زیادی به مراکز دندانپزشکی وارد می شود.
او ادامه داد: طبق ارزیابی ملی در سال 91 چندین گروه سنی مورد بررسی قرار گرفته شد و درآن دندان های شیری پوسیده و از دست رفته کودکان 5_6 سال مورد بررسی مطالعه قرار گرفت و مشخص شد 5.16 دندان هایشان پوسیده است و 80 درصد این عدد ناشی از پوسیدگی دندانهایشان است زیرا آگاهی رسانی های لازم در این سنین صورت نگرفته است که کودکان چگونه باید از دندان های خود مراقبت کنند.
او بااشاره به تاثیر مصرف دهان شویه ها افزود: در حال حاضر سه دوره فلوراید توصیه زیرا ماده ای فلوراید از پوسیدگی دندان ها جلوگیری و باعث استحکام دندان ها می شود البته باید توجه داشت استفاده از فلوراید در مدارس نیازمند بودجه عظیمی است که در این زمینه وزارت بهداشت با وزارت آموزش پرورش تفاهم نامه ای امضا کردند.
او ادامه داد: که در حال حاضر میزان پوسیدگی ها 2.09 است امیدواریم بتوانیم در سال 1404 این مقدار را به یک و به صورت ایده آل به صفر برسانیم.

او بااستفاده از خطرات استفاده از فلوراید در سنین پایین گفت: اگر فلوراید در سن پایین 6 سالگی توسط کودک بلعیده شود خطر مسمومیت وجود دارد پس توصیه می کنیم استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید به صورت کم و با راهنمایی والدین استفاده شود. همچنین اگز اگر میزان فلوراید اب از میزان استاندارد آن که عدد 3 است بالاتر رود باعث ایجاد مشکلات بسیاری خواهد شد.

دکتر اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مطلب منتشر شده در شبکه های اجتماعی مبنی بر اینکه اگر بیش از 8 دندان پر شودبرای سلامتی مضر است گفت: ماده ای به نام آمالگام که با آن دندان را پر می کنند از چند ماده و فلز تشکیل شده است که یکی از آن ها جیوه است یکی از مراجع که ترکیب این ماده ها را مشخص می کند سازمان غذا و دارو آمریکا است.باید توجه داشت استفاده از این ماده ممنوع نشده است و استفاده از آن در بیماری های خاص مانند ام اس در حد پیشگیری توصیه شده است.در شبکه های اجتماعی مطلبی منتشر شده است که تا میزان مشخصی نباید دندان ها را پر کرد نکاتی که در شبکه های اجتماعی منتشر می شود باید دارای منبع موثق باشد بهتر است در زمینه اخباری که در زمینه بهداشت و سلامت منتشر می شود بهتر است با یک فرد متخصص در این زمینه مشورت کنند یا از منابع موثق استفاده کنند.
او بااشاره به سفید کردن دندان گفت: سفید کردن دندان در دندانپزشکی روشی امن است اما نیازمند مراقبت های ویژه ای است. بیماری که دارای دندان پوسیده است و اقدام به سفید کردن دندان هایش می کند این ماده به درون دندانش نفوذ کرده و مشکلاتی را در پی خواهد داشت پس باید مواد استفاده شده در این زمینه استاندارد باشد و تحت نظر پزشک صورت بگیرد .
او ادامه داد: استفاده از خمیر دندان از سفید کننده بیش از اندازه توصیه نمی شود زیرا خاصیت اصلی خمیر دندان جهت از بین بردن باکتری ها است و در کنار آن برخی موادی دیگر جهت خوشبو کردن دهان به آن اضافه می کنند، اگر از خمیر دندان های سفید کننده بیش از اندازه استفاده شود مینای دندان ساییده شده و از بین خواهد رفت.

602/106

کد خبر: 684711

وب گردی

وب گردی