اعمال فشار امارات بر دولت اوباما برای نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در جنگ یمن

پایگاه آمریکایی اینترسپت گزارش داد، براساس یک ایمیل افشا شده سفیر امارات متحده عربی در آمریکا دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را درباره عدم گزارش نقض حقوق بشری در جنگ یمن تحت فشار قرار داده بود.

به گزارش ایسکانیوز، به نقل از پایگاه اینترسپت، یوسف العتیبه، سفیر امارات در آمریکا در این ایمیل فرستاده شده در ژوئن ۲۰۱۶ تلاش می‌کند مخاطب ایمیلش یعنی رابرت مالی، مشاور ارشد خاورمیانه باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت آمریکا را متقاعد کند به اینکه گزارش‌های منتشر شده به منظور انتقاد از نقض حقوق بشر از سوی ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ یمن به شکل ناعادلانه همراه با غرض ورزی هستند.

در این ایمیل، العتیبه به مالی می‌گوید گزارش انتقادی خبرگزاری رویترز از نقض حقوق بشر در یمن، به شکلی ناعادلانه همراه با غرض ورزی است.

رویترز در این گزارش نوشته بود: کشورهای عربی بان‌کی مون، دبیرکل سابق سازمان ملل را برای حذف ائتلاف متجاوز به یمن از فهرست "کشورهای کودک‌کش" سازمان ملل تحت فشار قرار داده‌ و حتی وزرای خارجه کشورهای حوزه خلیج فارس به قطع میلیون‌ها دلار کمک به برنامه‌های انسانی سازمان ملل تهدید کرده بودند.

بان‌کی مون چند روز بعد از انتشار این گزارش در یک کنفرانس خبری آن را تایید کرد.

در آن زمان خبرنگار نگارنده این گزارش در رویترز به نام لوئی شاربونو قرار بود خبرگزاری رویترز را ترک کرده و یکی از مدیران سازمان دیده‌بان حقوق بشر شود. العتیبه در ایمیلش با اشاره به این اتفاق مدعی شده بود که او در گزارشش غرض ورزی کرده است.

ظاهرا مالی به اینترسپت صحت این ایمیل را تایید کرده است.

براساس افشاگری هکرها مالی در جواب به العتیبه گفته بود: شما جدی می‌گویید؟ اعتقاد به حقوق بشر یک غرض ورزی است؟ من فرض می‌گیرم که کل پوشش رسانه‌ای و گزارش سازمان ملل غرض ورزی بوده است.

در پاسخ العتیبه گفته بود: آیا شما می‌خواهید من باور کنم گزارشگری که قرار است در سازمان دیده‌بان حقوق بشر استخدام شود جنگ یمن را بی طرفانه پوشش می‌دهد؟

اوایل ماه جاری میلادی یک گروه هکری ایمیل‌های العتیبه را برای چندین وب‌سایت خبری از جمله اینترسپت و دیلی بیست فرستاده است.

آنها چند روز پیش نیز جزئیات چندین ایمیل را به اینترسپت داده‌اند و خود را "گلوبال لیکس" توصیف کردند.

منبع: ایسنا

303

کد خبر: 802815

وب گردی

وب گردی