اسلام و دموکراسی پس از بهار عرب

نویسندگان این اثر، کارشناسان در حوزه اسلام و دموکراسی هستند و به عنوان مشاوران رسمی در امریکا، اروپا و آسیا خدمت کرده‌اند.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، این کتاب «اسلام و دموکراسی» به نویسندگی آقای جان. ال. اسپوسیتو، خانم تامارا سان و آقا جان. او. وول، انتشارات دانشگاه آکسفورد حاوی اطلاعاتی در رابطه با مصر، تونس و سایر موارد بیداری اسلامی یا بهار عرب همراه با تحولات گسترده‌تر سیاسی جهان اسلام می‌باشد.

آقای جان ال اسپوسیتو استاد ادیان، امور بین‌الملل و مطالعات اسلامی دانشگاه جرج تاون است، خانم تامارا سان، استاد تاریخ همان دانشگاه و همچنین آقای جان. او. وول استاد تاریخ اسلام در دانشگاه فوق‌الذکر می‌باشد.

به نوشته گروه مولفان، در اواخر سال 2010م موجی متشکل از مقاومت مدنی به نام «بهار عرب» جهان دیکتاتوری را در تونس، مصر و لیبی به لرزه درآورد، در حالی که رژیم بحرین، سوریه و یمن به طور وحشیانه انقلاب خود را سرکوب کردند. احزاب سیاسی اسلامی تونس و مصر توجه ویژه‌ای به موفقیت در انتخابات ملی پس از سرنگونی رژیم‌های خود داشتند، حال آنکه موفقیت‌های انتخاباتی در مراکش و در سراسر جهان عرب و فراتر از آن در خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی از قبل، پیش بینی شده بود و هر کدام از این نهضت‌ها با مسائل مربوط به برابری، عدالت اقتصادی، مشارکت دموکراتیک و رابطه بین اسلام و دموکراسی در کشورهای خود مطرح بوده‌اند. کارشناسان غرب براین باورند که مشارکت گروه‌های سیاسی اسلامی در فرآیندهای دموکراتیک، تنها تحریکی است که یک حکومت ضد دموکراتیک را یک بارگی به قدرت تبدیل می‌کند.

این کتاب به طور کلی این قیام‌ها و روند دموکراتیک در جهان اسلام را بررسی می‌کند، در عین حال به تجزیه و تحلیل رابطه بین دین و سیاست نیز می پردازد و بیشتر با دیدگاه اینکه آیا اسلام با دموکراسی سازگار است یا خیر، عرصه سیاسی جدید دموکراسی را با رویکرد اقتدارگرایی سکولار و اسلام سیاسی بررسی می‌کند.

چشم اندازها نسبت به عرصه سیاسی و گفتمان در مورد دموکراسی خاورمیانه از سال 2011 به طور چشم گیری تغییر کرده است. نویسندگان این اثر، اسلام و دموکراسی پس از بهار عرب همراه با وضعیت دموکراسی در اکثریت جوامع مسلمان را در این کتاب مورد ارزیابی قرار داده‌اند؛ و سوالاتی را همراه دارد که آیا دموکراسی نیاز به رژیم سیاسی سکولار دارد؟ آیا جنبش‌های دینی موثرترین مخالفان رژیم‌های سکولار هستند؟

اینک عناوین سرفصل‌های اثر مورد نظر عبارتند از:

  • اسلام، دموکراسی و کشور سکولار ترکیه
  • ایران: محورهای کلاسیک و چالش های معاصر
  • پاکستان: کاری در فرایند تکامل
  • اندونزی: از سلطنت ارتشی تا مردم سالاری
  • سنگال: دموکراسی و مملکت پسا استعمار
  • تونس: از انقلاب تا جمهوریت
  • مصر: از بصورت دموکراسی درآوردن تا برگشتن به اقتدارگرایی

انتهای پیام/

کد خبر: 992987

وب گردی

وب گردی