افزایش هزینه کار دانشجویی؛ مطالبه فعالان صنفی علوم پزشکی/ چرا حقوق دانشجویان در سال تحصیلی جدید افزایش پیدا نکرد؟

برخی از فعالان صنفی نسبت به پایین بودن هزینه کار دانشجویی و افزایش پیدا نکردن مبلغ آن در سال تحصیلی جدید گلایه دارند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، چند سال دیگر «پول پارو می‌کنند»، کمتر از 10 سال دیگر احتمالا در مطبشان می‌نشینیم و تعداد مراجعان را ضربدر مبلغ ویزیت می‌کنیم و احتمالا حسرت زندگیشان را بخوریم؛ اما از اوضاع و احوال امروزشان بی‌خبریم.

سر و کار داشتن با جان انسان‌ها، حجم زیاد کتاب‌های درسی و شب‌زنده‌داری‌ها از یک طرف؛ شیفت‌های بیمارستانی دوره‌های کارآموزی و کارورزی هم از طرف دیگر، تحصیل دانشجویان علوم پزشکی را نسبت به سایر دانشجویان سخت‌تر کرده است. حال انجام کار دانشجویی را بر این موارد اضافه کنید و در نظر بگیرید هزینه آن در سال تحصیلی جدید افزایش پیدا نکرده است. در این شرایط چه می‌کنید؟ آیا از مسئولان علت افزایش پیدا نکردن حقوق را از مسئولان پیگیری می‌کنید؟

دوران دانشجویی زمان کسب تجربه و تحصیل است و دانشجویان در کنار این موارد، باید به فکر یادگیری و بالا بردن مهارت‌های فردی باشند. بسیاری از دانشجویان تا هم کمک خرج آنان باشد و هم رزومه‌ مناسبی برایشان محسوب شود. 

بر اساس ادعای برخی از فعالان صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی، هزینه کار دانشجویی در سال تحصیلی جدید افزایش پیدا نکرده است. هزینه کار دانشجویی در وزارت بهداشت، در هر ساعت حدود ۵ هزار و ۵۰۰ تومان و برای دانشجویان پزشکی حدود ۶ هزار و ۲۰۰ تومان برای هر ساعت است. هر دانشجو در ماه تا سقف ۱۰۰ ساعت می‌تواند فعالیت کند؛ اما معمولا مجموع این فعالیت‌ها از ۷۰ ساعت در ماه بیشتر محاسبه نمی‌شود. 

ایسکانیوز در گزارش زیر گلایه‌های دانشجویان درباره افزایش پیدا نکردن هزینه کار دانشجویی و پاسخ وزارت بهداشت را بررسی کرده است.

هزینه کار دانشجویی در سال تحصیلی جدید افزایش نیافته است

مهدی سقاوی دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از جمله فعالان حوزه صنفی بوده که انتقاداتی نسبت به پایین بودن حقوق کار دانشجویی دارد. وی در این باره به ایسکانیوز می‌گوید: «هر ساله هیئت امنای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزایش دستمزدها را تعیین و ابلاغ می‌کند، اما امسال هنوز این افزایش‌ها اعمال نشده است.»

وی درباره اندک بودن میزان حقوق کار دانشجویی اعتقاد دارد که چندین سال هزینه کار دانشجویی تنها ۱۰ درصد افزایش یافت، در حالیکه وزارتخانه قرار بود این درصد را افزایش دهد؛ اما هنوز این اتفاق رقم نخورده است.  

افزایش دستمزد کارورزی؛ مطالبه دانشجویان علوم پزشکی/ معیار مشخصی برای تعیین دستمزد کار دانشجویی وجود ندارد

بر اساس ماده ۴ و ۵ دستورالعمل نرخ حق الزحمه کار دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزایش این دستمزد باید سالانه و به صورت یکسان افزایش یابد؛ اما به گفته برخی دانشجویان، این افزایش در تمامی دانشگاه‌ها به صورت یکسان نیست.

محمد رضا قاسمی دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزایش دستمزد کار دانشجویی در رشته‌های مختلف را یکی از مطالبات جدی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور می‌داند و در این‌باره به ایسکانیوز می‌گوید: «هزینه کار دانشجویی هر سال توسط صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. این افزایش، میزان یکسانی ندارد. امکان دارد در یک سال تنها ۱۰ درصد افزایش داشته باشد و سال دیگر ۲۰ درصد بر آن افزوده شود. همچنین این افزایش دانشگاه با دانشگاه متفاوت بوده و بستگی به نظر رئیس دانشگاه دارد.»

به گفته وی، هزینه هر ساعت کار دانشجویی را حدود ۵ تا ۷ هزار تومان بوده و  در دانشگاه‌های مختلف، متفاوت است. همچنین این مبلغ برای دانشجویان رشته‌ پزشکی و کارشناسی و کارشناسی ارشد متفاوت است.»

نحوه تعیین دستمزد کار دانشجویی مشخص شد/ افزایش ۱۰ درصدی حق‌الزحمه دانشجویان در سال

مسئول کار دانشجویی معاونت فرهنگی وزارت بهداشت انتقادات و گلایه‌های مطرح شده از سوی فعالان شورای صنفی می‌پذیرد و بیان می‌کند که ما در نامه‌ای از دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست کرده‌ایم تا قوانین درباره افزایش دستمزد کار دانشجویی را رعایت کنند. شادیه اکبرزاده در این باره به ایسکانیوز می‌گوید:  بر اساس این قوانین، این دانشگاه‌ها در ابتدای هر سال موظف هستند تا هزینه دانشجویی را  ۱۰ درصد افزایش دهند؛ اما  برخلاف قوانین، این افزایش هزینه چند سال است که از سوی مسئولان دانشگاه‌ها اعمال نشده است. 

وی عنوان می‌کند که برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی با موافقت هیئت رئیسه دانشگاه اقدام به افزایش میزان دستمزد کار دانشجویی کرده‌اند که این افزایش میزان مشخصی ندارد. اکبرزاده می‌گوید: بنابراین این دستمزدها در دانشگاه‌های مختلف بین ۶ تا ۸ هزار تومان یا ۸ تا ۱۰ هزار تومان متغییر است.

 در پایان می‌توان گفت که افزایش سلیقه‌ای هزینه کار دانشجویی توسط روسای برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی در نهایت منجر به تبعیض و اعتراض دانشجویان خواهد شد؛ چون آنها از این تفاوت‌ها ناراضی هستند. بنابراین به نظر می‌رسد مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای اجرای دقیق قوانین، آیین نامه‌ها یا دستور العمل‌ها توسط مسئولان یا نظارت بر روند اجرایی آنها، باید چاره اندیشی کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1163285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =