جشن میلاد حضرت فاطمه الزهرا(س) در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد

جشن میلاد حضرت فاطمه الزهرا(س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدمهدی طهرانچی، جشن میلاد حضرت فاطمه الزهرا(س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر عاصمه قاسمی مشاور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده، خانم فروغ منهی مادر شهیدان خالقی پور و بانوان کارمند دانشگاه آزاد اسلامی روز گذشته در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تبریک ایام میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گفت: حضرت زهرا (س) ام ابیها و ام الائمه، باطن عالم و کوثر نبوی است و هرکس به ایشان اقتدا کند، راه نجات را یافته است.

وی با اشاره به مثال‌های قرآنی درباره انسان‌های فرهیخته و مظهر ایمان و کفر، گفت: ظرافتی که در قرآن است، همه معنای هویت زن را بیان کرده و او را به عنوان آینده‌ساز و مکتب‌ساز القا می‌کند. قرآن کریم همسر فرعون را مظهر ایمان و همسر لوط را مظهر کفر می‌داند که دنیا و آخرت خود را از دست داد. در این دو مثال، درس‌های بسیاری مطرح است، چرا که مظهر ایمان همسر فرعون است که خود را پروردگار عالم می‌دانست و مظهر کفر همسر لوط است که دانشمندی حکیم بود. واقعیت نهفته در این مثال‌ها، شخصیت مستقل بانوان است که نشان می‌دهد یک زن اگر در خانواده کفر باشد، می‌تواند راه دیگری را انتخاب کند و اگر یک زن در خانواده مؤمن باشد هم ممکن است به گمراهی و راه کفر برود.

دکتر طهرانچی ادامه داد: در مثال همسر فرعون، در خانه کسی که خود را به گزاف رب العالمین و صاحب مردم می‌دانست، یک زن مؤمنه بروز و ظهور یافت؛ پس پذیرفتی نیست که بگوییم زن تابع و پیرو است. در جامعه کفر، زنی مانند همسر فرعون مظهر ایمان می‌شود پس زن توان آن را دارد که تابع نبوده و سازنده باشد. برخی اشکال می‌دانند و می‌گویند اگر زن در چارچوب خانواده برود، اسیر می‌شود و به آیه شریفه «آیه اَلرِّ‌جَالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّسَاءِ» استناد می‌کنند و معتقدند این آیه بدین معناست که زن پیرو است در حالی که از این آیه معنای مسئولیت مرد در خانواده متبادر می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: قرآن می‌فرماید اینگونه نیست که جایگاه زن در خانواده تابعیت دینی می‌آورد و تابعیت اجتماعی و سازندگی او در سایه مرد حذف می‌شود، بلکه هرکس در خانواده دارای وظایف خاص خود است. زن در مظهر اجتماع، هویت زنانه خود را دارد. جالب است که در مثال همسران فرعون و لوط، اشاره به رسالت اجتماعی زن است و نه رسالت فردی. زن در مسئله خانه فرعون اثر سازندگی داشت و از دامن او پیامبری آمد که نجات‌بخش قوم شد چرا که حضرت موسی (ع) شیر مادرش را خورد و رشد کرد و تربیت همسر فرعون نقش اساسی در شکل‌گیری شخصیت وی داشت.

وی مسئله همسر لوط را موضوع امروز غرب عنوان کرد و گفت: همانطور که مقام معظم رهبری بیان فرمودند غرب مسیری را انتخاب کرده که دانش برایشان توانایی به هم راه آورده و توانسته‌اند به برکت این دانش، ثروت و نفوذ و قدرت دویست ساله برای خود فراهم کنند. با این حال در ارزش‌های اخلاقی و اعتقادی ضعف دارند، اما با قدرت علم، توانستند علیرغم فقر در بنیان‌های اعتقادی و اخلاقی، سبک زندگی خود را به دیگر جوامع تحمیل و جوامع را شیفته فناوری و بزرگ‌نمایی خود کنند. سؤالی که مطرح می‌شود، این است که آیا ما نیز از این آسیب در امان هستیم یا خیر. اتفاقات چند ماه اخیر نشان داد که ما هم آسیب‌پذیر هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این روزها موضوع ازدواج همجنسگرایان در غرب و تبدیل آن به قانون در آمریکا مطرح است و غرب با همه توان علم و فناوری خود، سعی دارد تا مفهوم زوجیت را از بین ببرد. در این مسیر یکی از آموزه‌هایی که در مدارس آنها در دستورکار قرار دارد، برابری جنسیتی است و جنسیت را یک انتخاب و قابل اصلاح می‌دانند. این مسئله به قدری علنی شده که تیم ملی آلمان در مسابقات جام جهانی قطر تلاش داشت با هواپیمایی به این کشور بیاید که نماد همجنسگرایان بر آن نقش بسته بود و زمانی که با مخالفت کشور میزبان روبرو شد، در اعتراض به این اقدام، بازیکنان تیم ملی آلمان در ابتدای مسابقه خود، در اقدامی نمادین دستان را مقابل دهان گرفتند.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه غرب با شعار «زن زندگی آزادگی» به مقابله با جمهوری اسلامی ایران و زن مسلمان ایرانی برآمد، گفت: در تاریخ، این اولین بار نیست که یارگیری از زنان صورت می‌گیرد. مثال این موضوع، داستان مربوط به قوم لوط و زن لوط است.

وی با بیان تعدادی از آیات سوره‌های هود و اعراف، به داستان زندگی حضرت لوط اشاره و آن را به مسائل زندگی حال حاضر جهانی مرتبط دانست.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه غرب و جاهلیت مدرن تنها شعار «زن زندگی آزادی» سر می‌دهد، تصریح کرد: این در حالی است که آنها در عمل می‌خواهند از این شرایط بهره‌کشی کنند. درواقع مردان خودخواه حاکم بر کاخ سفید و نظام سرمایه‌داری کاری به آینده دختران و زنان ندارند بلکه دختران را برده می‌بینند. غرب و جاهلیت مدرن اعتقاد دارند که در دهکده جهانی هرکسی که می‌خواهد مطهر باشد، جایی ندارد بلکه باید برای بقا در این دهکده مثل آنها رفتار کرد یا برده آنها شد و در چارچوبی که آنها می‌گویند، عمل کرد. داستان اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد نیز در این راستا و مصداق آیه 82 سوره اعراف است. غربی‌ها ایران را از کمیسیون مقام زن اخراج کردند؛ نه بدین دلیل که ایران دارای زنان تحصیلکرده و رشدیافته نیست بلکه آنها اعتقاد دارند که هرکسی که می‌خواهد مطهر باشد، در بین ما جایی ندارد و این بازی در دنیا به نوعی تکرار تاریخ است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بعضی‌ها می‌گویند حجاب یک امر فردی است، گفت: چگونه ممکن است که حجاب به عنوان یک تفکر زندگی و خانوادگی، امری فردی باشد اما غرب همجنسگرایی را امری اجتماعی بیان کند. 

وی با تأکید بر عظمت مقام زن در قرآن کریم، اظهار داشت: قرآن به موضوع عظمت زن بسیار پرداخته است، درواقع زن تحول‌خواه معرفی شده است و اثر زن در تخریب و سازندگی بیشتر از مردان است و برای همین در قرآن کریم برای مثال دو طیف ایمان و کفر، از زنان یاد می‌شود. نقش مادری در جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است و یکی از نشانه‌های اهمیت آن اینست که در تمام جهان از زبان مادری یاد می‌شود؛ زبان مادری درواقع زبان تفکر است. فرزندان همانگونه می‌اندیشند که مادران آنها فکر می‌کنند و این موضوع اهمیت نقش مادر در جامعه را بیش از پیش نشان می‌دهد. زبان مادری به معنی تربیت مادری است و این تربیت درواقع یک تربیت فکری است.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان تأکید کرد: جایگاه زن و افتخار به این جایگاه مربوط به قرآن، اسلام و پرورش‌یافتگان این مکتب است. قرآنی که شعار «بِأَیِّ ذَنبٍ قُتِلَت» را برای دفاع از حریم زن عنوان می‌کند را نمی‌شود محکوم کرد که زن را نفر دوم می‌داند. بنا بر تأکیدات قرآن؛ زن زوجی است که تأثیرگذار است، خالق است و می‌تواند بیافریند و به قول حضرت امام (ره) از دامن او، مرد به معراج می‌رود.

 عاصمه قاسمی مشاور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در این مراسم با تبریک میلاد حضرت فاطمه الزهرا(س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر و با بیان اینکه بانوان ایران اسلامی بزرگترین نقش آفرینی را در زمینه انسان سازی و جامعه سازی دارند، گفت: خوشبختانه با نگاه متعالی نظام جمهوری اسلامی ایران به زنان بعد از انقلاب اسلامی، جایگاه زنان در کشورمان ارتقاء یافت و آنها در زمینه تربیت نسل و پرورش انسان مهمترین تأثیر را دارند.

وی با تأکید بر اینکه نقش آفرینی زنان تنها در حوزه خانواده محدود نمی شود، اظهار کرد: بانوان کشور در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و ... فعال و تأثیرگذار هستند و نقش کلیدی برعهده دارند.

 قاسمی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تسهیل گری حضور زنان در جامعه در دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی، تأکید کرد: دفتر امور زنان و خانواده تلاش می کند شرایط را برای حضور حداکثری و تأثیرگذاری بانوان در عرصه های مختلف اجتماعی مهیا کند.

در ادامه این مراسم خانم فروغ منهی مادر شهیدان خالقی پور به تشریح جایگاه زنان در قبل و بعد از انقلاب پرداخت و گفت: امیدوارم زنان فرهیخته ایران مصمم تر از گذشته برای ایران آباد و سربلند تلاش کنند.

تقدیر از مادر شهیدان خالقی‌پور

در جشن میلاد حضرت فاطمه الزهرا(س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر با حضور دکتر طهرانچی و دکتر قاسمی از خانم فروغ منهی مادر شهیدان خالقی پور تقدیر شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1168267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =