مسجدی: مردم نباید برای خدمات روان‌شناسی تعرفه‌های سنگین پرداخت کنند

رئیس هیات نظارت مرکزی انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: مردم نباید برای دریافت خدمات روان‌شناسی و مشاوره‌ای تعرفه‌های سنگین پرداخت کنند، این سازمان طی سال‌های اخیر دچار سوء‌استفاده، رانت‌خواری و تضییع حقوق اعضاء صنف و مردم شده و پرونده‌ها نیز در این رابطه مسکوت مانده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، عباس مسجدی‌آرانی، امروز چهارشنبه ۷ خرداد سال جاری در نشستی خبری با اصحاب رسانه که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، گفت: تاریخ ثبت‌نام نامزدهای پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور از دیروز، ششم تیر سال جاری آغاز شده و تا ۱۳ تیر امسال ادامه خواهد داشت و روز برگزاری انتخابات شورای مرکزی و هیئت بازرسان نیز جمعه، ٢٧ مرداد ١۴٠٢ خواهد بود.

چرا مردم کمتر به روانشناس مراجعه می‌کنند؟ / بی‌توجهی به سلامت روان جامعه را ناامن می‌کند


وی افزود: امیدواریم جامعه روان‌شناسی و مشاوره کشور با حضور پررنگ خود سرنوشت ۴ سال این صنف را به خوبی رقم بزنند چرا که حضور حداکثری جامعه روان‌شناسان و مشاوران کشور در این انتخابات ضروری است.رئیس هیئت مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، تصریح کرد: بر اساس قانون، این انتخابات باید هر چهار سال یک‌بار برگزار شود که به دلایل متعددی اکنون این بازه زمانی به هفت سال رسیده و حقوق اعضاء مربوطه نادیده گرفته شده است که در این رابطه گزارشاتی برای نهاد ریاست جمهوری ارسال شده است.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: در اسفند سال گذشته نیز مصوبه‌ای مبنی بر نحوه برگزاری پنجمین دوره انتخابات توسط هیئت وزیران تعریف شد که تکلیف هیئت‌های اجرایی و نظارت مشخص شده است و این امر حاکی از هوشمندی دولت در راستای دفاع از حقوق اعضای این سازمان بود که به مدت ۳ سال از برگزاری انتخابات عادلانه و مشارکتی محروم شده‌اند.

مسجدی‌آرانی، ادامه داد: اکنون هیئت‌های نظارت و اجرایی نیز در سراسر کشور شکل گرفته است، دیروز اولین روز ثبت‌نام این انتخابات بود و تعداد قابل‌توجهی از مشاوران و روانشناسان نیز ثبت‌نام کردند و این نشان از استقبال

وی افزود: از همه روانشناسان و مشاوران برای مشارکت در این رقابت جهت همکاری و انتخاب گزینه‌های مسئولیت‌پذیر دعوت به‌عمل می‌آید.

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور با انتقاد از کم‌کاری سازمان در برگزاری مجمع عمومی از زمان شکل‌گیری، گفت: از زمان شکل‌گیری این سازمان، مجمع عمومی برگزار نشده بود و در نهایت در سال ۱۴۰۰ با پی‌گیری‌های نمایندگان وزارء برای نخستین بار در تاریخ شکل‌گیری سازمان، مجمع عمومی که مهم‌ترین رکن سازمان طبق قانون است برگزار شد.وی اذعان داشت: البته تیم حاکم هیچ‌یک از مصوبات مربوط به آن را عملیاتی نکرد و این امر نیز یک تخلف جدی محسوب شده و هیئت نظارت به این عدم همکاری‌ها نیز حتما رسیدگی خواهد کرد.

مسجدی‌آرانی، اظهار داشت: در این سازمان از بدو تاسیس هرگز انتخابات شورای منطقه‌ای تهران برگزار نشده، اما هیئت نظارت و اجرایی این دوره با مصوبه هیئت نظارت بنا بر برگزاری آن در پنجمین دوره انتخابات را دارد. پیشنهاداتی نیز مبنی بر عدم برگزاری همزمان این رقابت با انتخابات شورای مرکزی و هیئت بازرسان مطرح شده است.وی، تصریح کرد: هیچ‌کس نمی‌تواند انتخابات شورای مرکزی نظام روانشناسی و مشاوره را مهندسی کند.

نماینده وزیر بهداشت در شورای مرکزی سازمان، تاکید کرد: از همه اعضا صنف و فعالان حیطه روان‌شناسی و مشاوره و نیز دانش‌آموختگان که در مراکز دولتی و خصوصی ارائه خدمت داشته؛ دعوت به مشارکت می‌شود. در ادوار گذشته بر حسب اشکالاتی در مقررات مربوط، انتخابات مهندسی می‌شد. به این معنا که رئیس و شورای مرکزی مستقر در سازمان ضمن نامزدی در انتخابات هیئت‌های نظارت و اجرایی را نیز منصوب می‌کردند که عمدتا هم از مسئولان سازمان و دوستان آقایان بودند که با هوشمندی دولت در مصوبه جدید هیچ‌کس نمی‌تواند انتخابات را مهندسی کند.

وی، گفت: در این انتخابات همه سلایق باید حضور داشته باشند. نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نماینده وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی غیر از بنده، نیز در ترکیب رقابتی هیئت اجرایی حضور خواهند داشت؛ تعارض منافعی اتفاق نیفتاده است و برخی از معاونین مستقر فعلی سازمان نیز حضور می‌یابند تا تمهیدات لازم را برای برگزاری انتخابات اتخاذ کنند.

مسجدی‌آرانی، ادامه داد: در ترکیب هیئت نظارت نیز نماینده وزارت خانه‌های بهداشت و علوم، نماینده دادستانی کل کشور، نماینده وزارت کشور و یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور دارند.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: در حال حاضر برخی گروه‌ها جنگ زرگری به راه انداخته‌اند و از دولتی‌سازی انتخابات سخن می‌گویند. سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور ۳ سال در برگزاری این انتخابات تاخیر داشته است؛ اعضای صنف گزینه‌ها را برای ۴ سال انتخاب می‌کنند، اما اکنون این روند رقابتی ۷ سال به طول انجامیده و تمهیداتی نیز برای برگزاری انتخابات صورت نگرفته است و هیئت نظارت پس از ۴ سال این گروه را غیرقانونی تلقی می‌کند.

وی، افزود: در این عملیات روانی برخی به دنبال دو قطبی‌سازی هستند. باید از عملکرد خود دفاع و در واقع کارنامه خود را به سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور ارائه و از حاشیه‌سازی دوری کنند. اکنون ابلاغ شما از رئیس دولت است، پس اگر اعتراض به دولتی‌سازی رقابت‌ها باشد، ابلاغ شما نیز غیررسمی است.

این مسئول با انتقاد از نبود رئیس در این سازمان طی ۶ ماه با وجود بیش از ۴۰ هزار عضو در این مجموعه، اظهار داشت: در دوره چهارم انتخابات، برای اعضاء سازمان به مدت ۶ ماه رئیس انتخاب نشده است، گزینه‌های پیشنهادی نیز از جانب رئیس‌جمهور پیشین (حسن روحانی) تائید صلاحیت نگرفت و حکم مربوط نیز صادر نشد و در نهایت با برخی لابی‌گری‌ها، رئیس کنونی حکمی از رئیس‌جمهور دریافت کرد که در صورت پذیرش نیز بهمن سال گذشته پایان یافته است. اکنون نماینده وزارء از آغازین روزهای ۱۴۰۰ همه توان خود را بر برگزاری انتخابات گذاشته و اجازه مهندسی انتخابات را هرگز نخواهند داد.
 
مسجدی‌آرانی، اظهار داشت: برخی از کارشکنی نمایندگان وزراء حرف می‌زنند، این جمعیت باید مستند صحبت کنند.
 
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور با اشاره به مصوبه اخیر دیوان عدالت اداری، گفت: براساس گزارشات مستند از بیش از ۴۰ هزار عضو این مجموعه تنها ۵ هزار عضو تائید صلاحیت کاری دریافت کرده‌اند؛ دانش‌آموختگان این رشته نباید معطل سلیقه ما بمانند. باید علمی برخورد شود. اعتراضاتی هم از ناحیه صنف به دولت رسیده است.
 
وی، افزود: مردم نباید برای دریافت خدمات روان‌شناسی و مشاوره‌ای تعرفه‌های سنگین پرداخت کنند، این سازمان طی سال‌های اخیر دچار سوء‌استفاده، رانت‌خواری و تضییع حقوق اعضاء صنف و مردم شده و پرونده‌ها نیز در این رابطه مسکوت مانده است.
رئیس هیئت مرکزی‌ نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور با اشاره به برخی تخلفات این سازمان، گفت: برخی از اعضای شورای مرکزی این سازمان نقص مدارک تحصیلی مرتبط دارند؛ یعنی مدرک روان‌شناسی یا مشاوره ندارند. آیا این افراد صلاحیت تصمیم‌گیری برای فارغ‌التحصیلان صنف را دارند؟ همچنین صدور پروانه فعالیت حرفه‌ای فردی و مراکز حقیقی و حقوقی بر خلاف اصول و قوانین سازمان نیز از جمله تخلفات سازمان به‌شمار می‌رود. مثلا برای برخی افراد که اصلا تحصیلات مرتبط با روان‌شناسی یا مشاوره ندارند مجوز دفتر یا مراکز حقیقی و حقوقی صادر می‌کنند در حالی که برخی از فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد یا دکتری ما ۱۰ سال در صف کمیسیون‌های تخصصی مانده‌اند.
 
وی با تاکید دوباره بر تخلفات برخی اعضاء شورای مرکزی، اظهار داشت: بررسی هیئت نظارت نشان داده است، ۴ نفر از اعضاء شورای مرکزی سازمان مدرک روان‌شناسی یا مشاوره نداشته و با مدارک غیرمرتبط نظیر دکتری علوم تربیتی، برنامه‌ریزی درسی و دکتری آموزش و پرورش در این سمت فعالیت می‌کنند.رئیس هیئت مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، خاطر نشان کرد: بار دیگر ضمن دعوت از جامعه فرهیخته روان‌شناسی و مشاوره کشور دعوت می‌کنیم ضمن نامزدی در انتخابات، با حضور حداکثری خود پای صندوق‌های رای، آینده درخشان را برای این صنف پرتوان و زحمت‌کش رقم بزنند.

انتهای پیام /

کد خبر: 1187472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =