پیشگامی دانشگاه‌های ایران در حوزه تئوری هوش مصنوعی

عضو هیئت علمی دانشکده هوش مصنوعی و رئیس مرکز رشد و سرای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کرج گفت: هوش مصنوعی در غرب و به ویژه آلمان بر روی ساخت محصول و دستگاه تمرکز وجود دارد در واقع در زمینه تجاری‌سازی جلو هستند اما از لحاظ تئوریک و دانش ما کاملا پیشرو و مسلط هستیم.

مجید خلیلیان؛ عضو هیئت علمی دانشکده هوش مصنوعی و  رئیس مرکز رشد و سرای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کرج در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اظهار کرد: اغلب مردم تصور می‌کنند هوش مصنوعی یک تکنولوژی کاملا جدید است در صورتی که اصلا اینگونه نیست و خود بنده سال ۷۶ و در دوره فوق لیسانس واحد شبکه‌های عصبی مصنوعی را گذراندم و آن چیزی که امروز تحت عنوان دیپ لرنینگ یا یادگیری عمیق در پردازش تصویر و... گسترش پیدا کرده است پایه آن همان شبکه های عصبی است که در همه حوزه ها کاربرد دارد و دقت آن هم بسیار بالاست. 

راه‌اندازی رشته‌های «هوش مصنوعی» و «بازی‌های رایانه‌ای»/ به دنبال کاربرد هوش مصنوعی در علوم انسانی هستیم   

وی ادامه داد: سیر تکامل این شبکه‌های عصبی امروز سبب شده تا هوش مصنوعی در تمامی حوزه‌ها کاربرد پیدا کند و به عبارتی گره‌های آن برطرف و رفته رفته دقت آن بیشتر شود البته این تحولات به قبل از سال ۲۰۰۰ مربوط  می‌شود.

خلیلیان تصریح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی اساتید توانمندی در حوزه هوش مصنوعی در واحدهای مختلف مشغول به فعالیت هستند و یک حسن آن هم این است که این افراد در واحدها پراکنده و صرفا در تهران متمرکز نیستند و از این منظر هم‌افزایی خوبی هم شکل گرفته است. 

رئیس مرکز رشد و سرای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کرج خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی کرج در حوزه هوش مصنوعی پتانسیل بسیار بالایی دارد و اکثر اساتید رشته کامپیوتر مدرک دکتری هوش مصنوعی دارند. 

وی اضافه کرد: اتفاق مثبتی که در دانشکده هوش مصنوعی رخ داده این است که در رشته‌هایی همچون صنایع، عمران و حتی رشته های علوم انسانی مانند جامعه‌شناسی و روانشناسی پکیج آموزشی تهیه کرده‌اند و یا در گروه برق، ما اساتیدی داریم که در شبکه‌های عصبی متخصص هستند و در بهینه‌سازی و شبکه‌های تکاملی کار بسیار زیادی صورت گرفته است و در واقع ساختارهای موجود تقویت و ساختارهایی که وجود نداشت، ایجاد شد.

راه‌اندازی دانشکده هوش مصنوعی تجربه‌ای موفق در دانشگاه آزاد اسلامی    

خلیلیان گفت: راه‌اندازی دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به عنوان یک دانشکده موضوعی یک تجربه موفق در دانشگاه آزاد است و با بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص کار به صورت اصولی و ساختاری انجام می‌شود.   

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسکا در خصوص نگرانی‌های عمیق ایجاد شده پیرامون تسخیر بازار کار توسط هوش مصنوعی اظهار کرد: من مخالف نظریه هوش مصنوعی خطرناک هستم و بسیار تمایل دارم تا شرایطی فراهم شود و در آنجا ادله خودم را مطرح کنم و بگویم این جنجالی که به طور کلی در دنیا به راه افتاده به نظر من اصلا مطرح نیست.

عضو هیئت علمی دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی کرج ادامه داد: نگرانی‌هایی که در رابطه با هوش مصنوعی مطرح میشود در رابطه با هر موضوع دیگری نیز قابل طرح است به طور مثال میتوان به انرژی اتمی اشاره کرد که هم امکان استفاده صلح‌آمیز از آن وجود دارد و هم امکان استفاده‌های مخرب!

وی خاطرنشان کرد: چاقوی جراحی را یک جراح می‌تواند برای نجات بیمار از آن استفاده کند و یک قاتل می‌تواند با آن مرتکب قتل شود ؛هوش مصنوعی هم دقیقا همین شرایط را دارد و ما از آن برای پردازش تصاویر پزشکی، ساخت پهپاد، ساخت دارو و پیش‌بینی و تشخیص سرطان استفاده می‌کنیم ضمن اینکه میتوان از آن به نوعی مخرب هم استفاده کرد. 

هوش مصنوعی یک ابزار است و کارکرد آن به نوع استفاده ما از آن بازمی‌گردد

خلیلیان با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی یک ابزار است و کارکرد آن به نوع استفاده ما از آن بازمی‌گردد در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در مقالات و تحقیقات علمی هم گفت: وقتی شما از این تکنولوژی درخواست ارائه یک مقاله با عنوان مشخص را می‌کنید این تکنولوژی هوشمند تمام مطالبی که پیش‌تر راجع به این موضوع کار شده را به صورت چکیده به شما ارائه می‌دهد بنابراین این اطلاعات لزوما فیک نیستند و اتفاقا میتواند بسیار هم مقاله خوبی باشد اما در نهایت باید توسط انسان بررسی شود ضمن اینکه منابع اطلاعاتی که ارائه می‌دهد نیز باید معتبر باشد چراکه نتیجه‌ای که به دست می‌هد هم قابل اتکاتر است اما اگر منابع آن مقالات زرد داوری نشده باشد از اعتبار ساقط است. 

رئیس مرکز رشد و سرای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کرج با تاکید بر اینکه دانشگاه‌های کشور ما در حوزه هوش مصنوعی بسیار پیشرو هستند، تصریح کرد: شاید بسیاری مخالف این عقیده بنده باشند و معتقدند که ما در این حوزه عقب مانده‌ایم در صورتی که اینگونه نیست در واقع این افراد از وجود دانشمندانی که در کشور هستند و در این حوزه کار می‌کنند، اطلاعی ندارند. 

ارائه الگوریتم‌های جدید هوش مصنوعی توسط دانشمندان ایرانی 

وی در پایان بیان کرد: دانشمندان کشورمان الگوریتم‌های جدید هوش مصنوعی را به دنیا ارائه می‌دهند تا بر روی آنها کار شود. در غرب و به ویژه آلمان بر روی ساخت محصول و دستگاه تمرکز وجود دارد در واقع در زمینه تجاری‌سازی جلو هستند اما از لحاظ تئوریک و علم و دانش به هیچ وجه اینگونه نیست که آنها جلو باشند و ما عقب مانده باشیم و معتقدم ما در این زمینه کاملا پیشرو و مسلط هستیم. 

انتهای پیام/ 

کد خبر: 1191074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =