سامانه همیار دانشجو رونمایی شد / فعالیت ۳۳ هزار نفر در این طرح

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: حدود ۳۳ هزار نفر از دانشجویان سراسر کشور تحت عنوان همیار دانشجو در دانشگاه‌ها مشغول به فعالیت هستند.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، هاشم داداش پور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در مراسم رونمایی از سامانه همیار دانشجو در نشست معاونان دانشجویی سراسر کشور گفت: طرح همیار دانشجو در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به‌منظور ترویج فرهنگ همیاری درمیان دانشجویان و بهره‌گیری پاره وقت از توانمندی‌های آن‌ها در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، دانشجویی، اداری، فناوری و ایجاد بستری مناسب برای مشارکت بیشتر آن‌ها در فعالیت‌های تخصصی و فنی در زمینه تحصیل خودشان است که در این راستا به تجربه‌اندوزی و مهارت افزایی نیز می‌پردازند.

بیشتر بخوانید:

اعطای بورس صنعت و مشاغل باعث تربیت سرمایه‌های انسانی موثر می‌شود

وی تصریح کرد: آیین نامه همیار دانشجو با مشارکت معاونان دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور شکل گرفت و نهایتا سال گذشته در نشست معاونان دنشجویی در اردبیل تصویب شد و پس از یک ماه به دانشگاه ها ابلاغ شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه طرح همیار دانشجو همچنین در راستای فراهم سازی فرصتی برای کسب درآمد توسط دانشجویان در حین تحصیل تدوین شده است، گفت: طرح همیار دانشجو سبب حمایت از دانشجویان مستعد، نمونه و ممتاز و همچنین کمک به اقتصاد خانوار دانشجویان متاهل در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت می‌شود.

وی ادامه داد: پس ابلاغ آیین نامه همیار دانشجو ما به سوی طراحی سامانه ای رفتیم که به ما کمک کند تا به یکپارچه سازی داده های موجود دست یابیم و در نتیجه بتوانیم سیاستگذاری درستی را داشته باشیم.

داداش پور با بیان اینکه حدود ۳۳ هزار نفر از دانشجویان سراسر کشور تحت عنوان همیار دانشجو هستند؛ افزود: با توجه به افزایش هزینه‌ها و برای حمایت از دانشجویان در شیوه نامه جدید همیار دانشجو در سال جاری، مبلغ دست مزد دانشجویان افزایش یافته است به طوری که بر اساس شیوه نامه جدید طرح همیاردانشجو، هر کدام از دانشجویان می‌توانند به عنوان همیار دانشجو تا ۱۰۰ ساعت در قسمت‌های مختلف دانشگاه اشتغال به کار داشته باشند و بر اساس فعالیتی که انجام می‌دهند ساعتی ۱۸ تا ۲۵ هزار تومان برای آن‌ها لحاظ می‌شود، این مبلغ برای دانشجویان متاهل یک و نیم برابر ضریب فوق محاسبه خواهد شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار امیدواری کرد: متولیان برگزاری این شیوه نامه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بتوانند ضمن تقویت روحیه مشارکت و همیاری و توانمند سازی فعالیت‌های اجتماعی دانشجویان، بخشی از دغدغه‌های اقتصادی آنان را پاسخ گویند.

وی خاطرنشان کرد: هر یک از معاونین دانشجویی از نقاط مختلف کشور در این نشست حضور یافته اند تا به هم اندیشی بایکدیگر در خصوص مسائل دانشجویان بپردازند.

داداش پور ادامه داد: دانشگاه‌های زیادی در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ در کشور متولد شده‌اند. از اولین دانشگاه های کشور می‌توانیم به دانشگاه‌های خوارزمی، تهران و تبریز اشاره کنیم اما عمر باقی دانشگاه‌ها زیاد نیست با وجود این اکنون به درختان تناوری تبدیل شده اند که برای کشور افتخارآفرینی می‌کنند.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: در این منطقه دو دانشگاه مراغه و بناب شکل گرفته است که در رفاقت با یکدیگر توانسته‌اند ظرفیتی را به جنوب شرقی آذربایجان اضافه کنند که بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه این دو دانشگاه با وجود ۲۰۰ هیئت علمی می‌توانند به همکاری با یکدیگر بپردازند و نقش آفرینی کنند؛ اظهار کرد: دانشگاه های آزاد کشور به مرور به این نتیجه رسیدند که می‌توانند بخشی از هیئت علمی دانشگاه‌ها را به صورت شناور کنند به طوری که هیئت علمی آن دانشگاه می ‌تواند در عین حال که در یک دانشگاه مشغول به کار است از ظرفیت های دانشگاه‌های دیگر نیز استفاده کند، متاسفانه این فرایند در دانشگاه های دولتی وجود ندارد و امیدواریم این اتفاق در دانشگاه‌های دولتی نیز رخ دهد.

داداش پور در لزوم هم افزایی در نظام آموزش عالی تصریح کرد: دانشگاه‌‎های علوم پزشکی تهران از دانشگاه تهران جدا است در حالی که اگر این دو دانشگاه یکی بودند با یکدیگر می‌توانستند جزء ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان باشند این چنین رویدادها و هم افزایی‌هایی بسیار ارزشمند و کمک می‌کند تا ظرفیت های جداگانه ما به ظرفیت های هم افزا تبدیل شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1195607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =