افزایش ۵۰ درصدی قیمت سیمان و فولاد طی یک‌سال

سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به رشد ۵۰ درصدی قیمت سیمان و ۵۲ درصدی فولاد طی یک‌سال اخیر گفت:بانک‌های خصوصی در نهضت ملی مسکن عملکرد صفر درصدی داشته‌اند.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز،‌ ابوالفضل نوروزی با یادآوری این‌که در خصوص قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) عملکرد بانک‌ها به ۲ دوره تقسیم می‌شود، اظهار کرد: تا قبل از ۲۲ فروردین عملکرد بانک‌ها به شدت ضعیف بود ولی پس از برگزاری جلسات با حضوری رئیس‌جمهوری یک بهبودی حاصل شده است.

بیشتر بخوانید:

نهضت کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن امری ضروری است/ لزوم شکل‌گیری اعتماد بین دولت و بخش خصوصی

وی با یادآوری این‌که عملکرد بانک‌های مسکن، سپه، ملت و ملی کمی بیشتر شده است، ادامه داد:‌ در ۲ سال اول اجرا قانون (شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱ و شهریور ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲) بانک‌ها باید در مجموع ۸۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌کردند. این در حالی است طی مدت یاد شده متاسفانه ۱۸.۵ محقق و طی ۲ سال اخیر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان قرارداد بانکی امضا شده است.

وی یادآور شد: فقط بانک مسکن و سه بانک دیگر عملکرد مناسبی داشتند. بانک مسکن ۸۰ درصد تعهدات خود را عمل کرده، بانک سپه ۴۰ درصد، ملت ۲۰ درصد، ملی ۱۳ درصد، تجارت ۱۲ درصد و صادرات ۹ درصد از تقاضا را انجام داده و برخی از بانک‌ها مثل بانک های خصوصی عملکرد صفر یا نزدیک به صفر را داشتند.

سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با تاکید بر این‌که هدف اصلی وزارت راه و شهرسازی این است که تا جایی که می‌تواند قیمت ساخت مسکن را کاهش و در عین حال کیفیت را افزایش دهد، اضافه کرد: در راستای حمایت از تولید کشور باید نهضت کاهش تمام شده ساخت را مدنظر قرار داده و در حال پیگیری بوده و از تمام ابزارها استفاده می‌کنیم.

نوروزی بیان کرد:‌ زمین که حدود ۶۰ درصد هزینه ساخت است به صورت کاملا رایگان در نهضت ملی مسکن عرضه می‌شود. از سوی دیگر ۵۲ درصد هزینه‌های ساخت به‌ جز زمین، بقیه هزینه ساخت حدود ۵۲ درصد برای مصالح ساختمانی است. طبق آمار بورس در ۶ ماه گذشته در حوزه سیمان ۵۰ درصد افزایش و در حوزه میلگرد در یکسال گذشته و در مقایسه با مهر ماه امسال و سال قبل حدود ۵۲ درصد افزایش قیمت وجود داشته که این درصد عدد بالایی است.

وی یادآور شد: سعی ما -در اصلاح قیمت‌ها- بر این است که هم به نفع شرکت‌های تولیدی فولاد و سیمان باشد و منجر به یک قیمت منطقی شود و هم قیمت عرضه شده طوری کاهش پیدا کند که متقاضیان بتوانند از آن استفاده کنند.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1201918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =