تبعیض جنسیتی علیه زنان در دانشگاه‌های جهان/ موقعیت‌های تحصیلی و شغلی برتر در اختیار مردان است

زنان در دانشگاه‌های جهان با تبعیض جنسیتی پنهان روبرو هستند. به این معنا که زنان حضور پررنگی در محیط‌های علمی دارند؛ اما برترین موقعیت‌های تحصیلی و شغلی در اختیار مردان است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تبعیض جنسیتی به معنای رفتار نابرابر از نظر تحصیلات، شغل، پیشرفت اقتصادی و تاثیرات سیاسی به دلیل جنسیت است. بر اساس گزارش‌ها، معمولا زنان هستند که مورد تبعیض جنسیتی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: 

نگاه جنسیتی در دانشگاه‌ها فراگیر نیست

بررسی عملکرد ۷۷۶ دانشگاه در ۱۸ شاخص نشان می‌دهد که شکاف جنسیتی به طور قابل توجهی در سطح دانشگاه‌ها وجود دارد. مطالعات نشان می‌دهد که تعادل جنسیتی در ثبت‌نام، مقطع کارشناسی و برخی برنامه‌های تحصیلات تکمیلی دیده می‌شود؛ اما در بسیاری از دوره‌های دکتری و در مشاغل پس از دکتری مانند پست‌های تحقیقاتی و مشاغلی که قدرت، پاداش و نفوذ بیشتری دارند، تعداد مردان بیشتر است. به عبارت دیگر، زنان دارای مدرک دکتری و تحصیلات دانشگاهی در موقعیت‌های شغلی پایین‌تری قرار دارند.

کارشناسان معتقدند که افزایش تعداد زنان در دانشگاه، مانع از نابرابری جنسیتی نمی‌شود. هنوز هم زنان بسیاری هستند که مردسالاری را به شکل‌های مختلف تجربه می‌کنند. وقتی که در یک فرهنگ، نقش‌های جنسیتی پررنگ هستند و جای برابری جنسیتی خالی است، بالا بودن تعداد زنان تاثیری بر کاهش تعصب یا خشونت‌های مبتنی بر جنسیت ندارد. این موضوعات، باعث از بین رفتن عزت نفس زنان و کاهش فرصت‌های پیشرفت آن‌ها می‌شود. 

بر اساس تبعیض‌های آماری، زنان دارای مدرک مهندسی یا دکتری فقط می‌توانند سمت‌های پایین موسسات پژوهشی را عهده‌دار شوند و معمولا ترس از دست دادن شغل را دارند.

زنان معمولا در رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) و برخی از رشته‌های غیرSTEM مانند فلسفه و عدالت کیفری کمتر حضور دارند.

زنان در دانشگاه مورد قضاوت ناعادلانه قرار می‌گیرند

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که حتی استادان خوش‌نیتی که نژادپرست یا مغرض نیستند، معتقدند که احتمالا زنان به خوبی مردان برای تحصیلات تکمیلی آماده نیستند. این مشکل برای زنانی که مسئولیت خانوادگی دارند، شدیدتر است. به این معنا که زنان متاهل یا دارای فرزند مورد قضاوت‌های ناعادلانه در زمینه کیفیت و ارزش کارشان، تعهد به کار و میزان احترامی که دریافت می‌کنند، قرار می‌گیرند.

تحقیقات نشان می‌دهد که انتظارات از دانشگاهیان زن بسیار بیشتر از همتایان مرد آن‌ها است. دانشجویان از استادان زن انتظار دارند که هم به شیوه‌ای مادرانه رفتار کنند و هم در رشته خودشان متخصص باشند.

به گزارش ایسکانیوز، با وجود تلاش‌هایی که در مراکز علمی جهان برای برقراری عدالت جنسیتی انجام شده‌ است؛ اما هنوز هم آثاری روشنی از تبعیض جنسیتی بر علیه زنان دیده می‌شود. این نوع تبعیض را می‌توان نوعی تبعیض جنسیتی پنهان در جهان دانست. به این معنا که با وجود حضور پررنگ زنان در دانشگاه‌ها و مراکز علمی-تحقیقاتی، همچنان موقعیت‌های علمی برتر و فرصت‌های شغلی پردرآمد نصیب مردان می‌شود. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1202352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =