خواص قابل توجه نگهداری آب در ظرف و کوزه سفالی

تاکنون حتما سعی داشته اید تا حتی برای یکبار هم آب را در کوزه نگهداری کنید و ولی فرصت نشده است. اما اصلا نگهداری آب در کوزه فواید علمی دارد یا خیر؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نوشیدن آب از ظروف سفالی چیز جدیدی نیست و قبل از ساخت دستگاه های تصفیه و فیلترها، آب در ظروف بزرگ، سطل ها یا پارچ های سفالی ذخیره می شد. آب ذخیره شده در این ظروف خنک، آرامش بخش و کاملا سالم بود و خنک شدن آب به دلیل تبخیر آن از طریق بافت متخلخل کوزه صورت می گرفت و فواید زیادی داشت که دانستنش خالی از لطف نیست، به همین دلیل در این بخش به مزایای نگه داری آب در ظرف سفالی می پردازیم.

بیشتر بخوانید:

بهترین نوشیدنی خواب آور قوی را می شناسید؟

بهبود متابولیسم بدن

سیستم متابولیسم طبیعی بدن با نوشیدن آب در ظروف سفالی تقویت می شود زیرا این آب با هیچ یک از اجزای شیمیایی تماس ندارد.آب ذخیره شده در کوزه سفالی می تواند سطح تستوسترون در بدن را ثابت نگه دارد و به بهبود متابولیسم بدن بدون وجود ماده شیمیایی مانند BPA که موجب درون ریزی غدد می شود، کمک کند.

مفید برای گلو

نوشیدن آب خنک بسیار دلپذیر است و تشنگی را به بهترین شکل رفع می کند. در طول تابستان عموم افراد به نوشیدن آب سرد از یخچال تمایل دارند که تغییر ناگهانی دمای آب داخل یخچال می تواند باعث مشکلات گلو شود پس به جای آن، سعی کنید از کوزه یا پارچ های سفالی آب بنوشید.

خنک سازی طبیعی آب

برای خنک شدن آب، بطری های آب را داخل یخچال می گذاریم اما به جای آن می توان از ظروف سفالی استفاده کرد تا تفاوت در خنکی را احساس کنید. نگهداری آب در سفال، علاوه بر مزایایی که دارد به خنک سازی آب کمک می کند چراکه در یخچال آب سرد می شود اما در سفال کاملاً خنک است.دیواره های کوزه ها از جنس سفال و خاک رس می باشند و همیشه نم و مرطوب هستند، مولکول های آب دیواره های کوزه برای تبخیر شدن گرمای آب داخل کوزه را می گیرند و باعث خنک شدن آب داخل کوزه می شوند.

خاصیت قلیایی

ماهیت قلیایی ظروف سفالی ناشناخته نیست و یک ظرف سفالی به بهترین شکل میتواند تعادل pH آب را حفظ کند. اگر آب دارای محتوای اسیدی باشد، با خاصیت قلیایی سفال متعادل می شود و مشکلات ناشی از معده و اسید آن را بهبود می بخشد.

حذف سختی آب و گوارا شدن آن

دیواره های سفالی کوزه مواد و یونهای موجود در آب را جذب می کنند . خاک رس(دیواره های کوزه سفالی)، عمل حذف سختی آب را انجام می دهد و یونهای کلسیم را جذب خود کرده و یون های سدیم را پس می دهد و به همین خاطر آب گواراتر می شود.

خاصیت درمانی

شاید ندانید اما ظروف سفالی خاصیت درمانی دارند زیرا خاک رسی که برای ساخت آنها استفاده می شود، دارای انواع مختلفی از مواد معدنی و انرژی الکترومغناطیسی است. مواد معدنی ذخیره شده در آب کوزه، به حفظ مقدار مناسب گلوکز بدن کمک می کند و از گرمازدگی بدن، اسهال و کم آبی در فصل تابستان جلوگیری می کند. پس وقتی آب را در کوزه ذخیره و سپس می نوشید فواید آن به بدن منتقل می شود.

بهبود برخی از بیماری ها

نوشیدن آب موجود در کوزه های سفالی سبب تسکین درد های مفصلی و جدا ساختن چربی ها و دفع سم های موجود بر روی دیواره های معده می شود و آرامش بسیارخاصی به شما می دهد. آب کوزه با خاک رس قلیایی واکنش نشان داده و به حفظ تعادل pH آب در بدن و تسکین دردهای معده کمک می کند.

عدم وجود مواد شیمیایی سمی

یکی از بزرگترین مزایای نوشیدن آب از ظروف سفالی این است که هیچ ترسی از مواد شیمیایی سمی موجود در آن وجود ندارد در صورتیکه ماده شیمیایی سمی قوی در بطری های پلاستیکی موجب اختلال غدد درون ریزشده که در مورد ظروف سفالی این چنین نیست.

جلوگیری از گرما زدگی

آفتاب زدگی در ماه های سوزان تابستان کاملاً معمول است. نوشیدن آب از کوزه یا پارچ های سفالی می تواند تا حد زیادی به مقابله با این مشکل کمک کند زیرا آب ذخیره شده در سفال غنی از مواد مغذی - ویتامین ها و مواد معدنی است و سطح گلوکز بدن نیز با این آب حفظ می شود.

کد خبر: 1225764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =