رنگ و بوی ماه مبارک رمضان در ترکیه

مردم مسلمان ترکیه ماه مبارک رمضان را همگام با دیگر مسلمانان جهان با آداب و سنن خاصی سپری می کنند.

به گزارش ایسکانیوز، ماه مبارک رمضان در کشور ترکیه حال و هوا و رنگ و بوی خاصی دارد و مسلمانان این کشور با چراغانی و تزیین گلدسته‌های مساجد به استقبال این ماه مبارک می ‌روند.

مساجد ترکیه در این ماه شاهد ازدحام کثیری از مسلمانان برای ادای نماز و برپایی مراسم شب های قدر است و یکی از پدیده‌های بارز این ماه در ترکیه قرائت قرآن کریم در سراسر کشور است. یکی از مراسمی که شور و هیجان خاصی را به روزه داران به خصوص در زمان سحر می دهد، چاووشی خوانی به سیاق سنتی آن در هنگام سحری است.

مساجد در این ماه از شور و اشتیاق بیشتری نسبت به ماه‌های دیگر برخوردار است، به ‌ویژه مساجد بزرگ و معروف که مسلمانان ترکیه از هرجا سعی می‌کنند به این مساجد بیایند و نماز را در این اماکن باشکوه به جماعت به جای آورند.

رواج خواندن قرآن در ماه مبارک رمضان قرائت و تفسیر قرآن در این ماه در مساجد پرشمار ترکیه بسیار رواج دارد و یک عادت بسیار زیبا نیز این است که کسانی که به مساجد می ‌آیند یا سر سفره‌های افطاری و سحری می ‌نشینند همواره خود را با عطر که به آن " کولونیا " می ‌گویند معطر می‌کنند و در تمامی مراسم و اعیاد به ‌ویژه اعیاد اسلامی مانند عید قربان و عید فطر این سنت پسندیده اجرا می‌شود.

در این ماه برخی از شبکه‌های تلویزیونی ترکیه نیز با تدارک دیدن برنامه‌های خاص به استقبال این ماه عزیز می ‌روند و اقدام به پخش برنامه‌های احکام و سریال‌های اسلامی قبل از افطار و هنگام سحر می ‌کنند. قرائت قرآن و برنامه‌های تواشیح نیز از این شبکه‌ها طی این ماه پخش می‌شود.

چاوشی خوانی در ترکیه

سنت زیبای چاوش خوانی در ترکیه هنگام سحر علاوه بر بانگ مناجات مساجد، براساس عادتی دیرینه و قدیمی، سحرخوان ها (چاوش خوان)‌ به خیابان‌ها و کوچه‌ها آمده و برای بیدار کردن مسلمانان جهت خوردن سحری و اقامه نماز آواز سر می ‌دهد و بعد از اقامه نماز صبح مسلمانان به قرائت قرآن می ‌پردازند. با نزدیک شدن وقت سحر، چاووش خوانان با کوبیدن طبل و خواندن اشعار مذهبی و عارفانه در خیابان ها و کوچه‌های ترکیه به بیدار کردن مسلمانان می ‌پردازند. مردم ترکیه همچنین در این ایام سعی می کنند بیشتر به مساجد بروند و به عبادت بپردازند.

افطار خوراکی های خاص ماه رمضان مسلمانان ترکیه

مسلمانان ترکیه در این ماه با حضور در بازارها به خرید سفره‌های افطار خود می پردازند و زنان نیز در منازل خود شیرینی های مخصوص این ماه همچون «کانفه» و «باقلوا» تهیه می ‌کنند. در ماه مبارک رمضان نانواها نوعی نان به نام «پیده» می پزند که مردم ساعتی قبل از افطار برای خرید پیده تازه مقابل نانواهایی ها به صف می ایستند.

مشهورترین شیرینی ماه رمضان در ترکیه که در خانه ها با آرد و نشاسته و شیر تهیه می شود، " گلاچ " نام دارد . انجمن‌های خیریه در این ماه خیمه‌ها و چادرهایی را در میدان ها و اماکن عمومی ترکیه به منظور دادن افطاری رایگان به روزه‌ داران بر پا می‌کنند و ثروتمندان این کشور نیز برای برپایی سفره‌های افطاری از یکدیگر سبقت می‌گیرند. تمامی ایام ماه مبارک رمضان روزه داران در افطار بدون محدودیت در این مکان ها اطعام می شوند.

برپایی نمایشگاه های کتاب های اسلامی با شروع ماه مبارک رمضان در استانبول و آنکارا نمایشگاه بزرگی از کتاب‌های اسلامی نیز برگزار می‌شود که تا پایان ماه رمضان ادامه دارد و در آن به ارائه کتاب‌های دینی می ‌پردازند. فعالیت‌های این نمایشگاه هر روز پس از نماز مغرب آغاز می‌شود و روزانه هزاران نفر از آن دیدن می‌کنند.

در یک سوی نمایشگاه مکانی برای افطاری یا غذاهای پس از افطاری وجود دارد. در محوطه بیرونی نمایشگاه برخی مردم، تولیدات صنایع دستی و کارهای هنری مانند تابلوهای خطاطی اسلامی، تصاویر اسلامی، کتاب‌های دینی و عطرهای مخصوص را در معرض فروش می گذارند.

انتظار برای عید فطر در ترکیه

همه مردم ترکیه این ماه را به امید کسب فیض و درک عید فطر به پایان می رسانند. عید فطر به همراه عید قربان از مهمترین اعیاد مردم ترکیه به شمار می رود و به همین علت در ماه رمضان بیشتر مردم این کشور برای خرید شیرینی و لباس نو به بازارها می روند. اگر مسافری در ماه مبارک رمضان به ترکیه سفر کند حتما ازدحام جمعیت را چندین روز مانده به روز عید فطر در مراکز خرید این کشور مشاهده خواهد کرد.

پس از عید قربان، عید فطر از مهمترین اعیاد ملی - مذهبی ترکیه به شمار می رود که به همین مناسبت معمولا چهار روز در این کشور تعطیل رسمی است. در این عید مردم ترکیه و به خصوص کودکان این کشور با پوشیدن لباس های نو و فاخر به دید و بازدید یکدیگر می روند و بزرگترهای خانواده با دادن شیرینی و عیدی از کوچکترها استقبال می کنند. به همین علت عید فطر را در ترکیه « عید شکلات و شیرینی» ( شکر بایرامی ) نیز می نامند.

502

کد خبر: 950422

وب گردی

وب گردی