جای خالی آموزه‌های نهج‌البلاغه در محیط‌های آموزشی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در حاشیه کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه با اشاره به خلأ آموزه‌های نهج‌البلاغه در محیط‌های آموزشی، بر لزوم جاری شدن این آموزه‌ها در جامعه و دانشگاه تأکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از اصفهان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در حاشیه کنگره بین‌المللی انسان در تراز نهج‌البلاغه در گفت‌وگو با ایسکانیوز ضمن اشاره به خلأ آموزه‌های نهج‌البلاغه در محیط‌های آموزشی گفت: آموزه‌های نهج‌البلاغه باید در جامعه و بدنه دانشگاه جاری و ساری شود. سرفصل‌های درسی بر اساس آموزه‌های نهج‌البلاغه در حوزه‌های گوناگون به‌روزرسانی شود.

نجفی افزود: ظرفیت‌های موجود در منابع دست اول تشییع بسیار ارزشمند است و هنوز همه ابعاد این گنجینه بزرگ شناخته نشده است. این ظرفیت، در دنیای امروز می‌تواند در سبک زندگی، حیات اجتماعی و هم‌چنین در مباحث مدیریتی بسیار راهگشا باشد.

رئیس کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه اظهار کرد: یکی از اهداف این کنگره، شناسایی ابعاد مختلف نهج‌البلاغه توسط محققان علوم مختلف بود که در این راستا بیش از 200 مقاله دریافت شده و از میان آن‌ها قریب به 100 مقاله فارسی و عربی در قالب چکیده آثار کنگره انسان در تراز نهج‌البلاغه به چاپ رسید. هم‌چنین در ماه‌های منتهی به برگزاری اختتامیه کنگره، بیش از 30 وبینار و کرسی ترویجی با مشارکت علاقه‌مندان و اساتید و دانشجویان از سراسر کشور برگزار شد. این کنگره توانست شاهد مشارکت بیش از 1000 مخاطب برای شناختِ بهترِ انسان در تراز نهج‌البلاغه باشد.

وی با اشاره به ابعاد بین‌المللی این کنگره گفت: کنگره نهج‌البلاغه مهمانانی از کشورهای مختلف اسلامی داشت. مضافاً سخنرانی‌های ارزشمندی از سوی دین‌پژوهان عراقی برای مخاطبان فارسی‌زبان برگزار شد و از حیث پژوهشی نیز بیش از 30 مقاله به زبان عربی از طرف اساتید دانشگاه‌های برتر و عالمان دینی عراق، لبنان و الجزایر در مجموعه آثار این کنگره به چاپ رسید. ما هم‌چنین در کنار پیشکسوتان ایرانی علوم نهج‌البلاغه، از پیشکسوتان خارجی نیز تجلیل به عمل آوردیم و از یک عمر تلاش‌های علمی و فرهنگی این عزیزان تقدیر شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در خصوص تداوم برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی حول نهج‌البلاغه افزود: برنامه‌های کنگره ملی نهج‌البلاغه قطعاً تداوم دارد. دانشگاه آزاد اسلامی در بحث ترویج و پژوهش حول آموزه‌های نهج‌البلاغه از دانشگاه‌های پیشگام در کشور است و ظرفیت فوق‌العاده‌ای در این دانشگاه برای پژوهش در زمینه نهج‌البلاغه در مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته‌های علوم انسانی وجود دارد. به کوشش همکاران ما، مدرسه نهج البلاغه در اصفهان راه‌اندازی شده و امیدوارم پژوهشکده نهج‌البلاغه نیز به زودی تأسیس شود.

نجفی در پایان با اشاره به برنامه دانشگاه برای توسعه کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در سنوات آتی گفت: امروز به واسطه برگزاری این کنگره، رؤسای دو دانشگاه و یکی از مرکز تحقیقاتی شاخص عراق در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان حضور یافتند و تفاهم‌نامه همکاری در زمینه‌های تحقیقاتی و آموزشی امضا شد. اما این تلاش‌ها نباید به حوزه کشورهای فارسی و عربی زبان‌ محدود شود. توسعه فضای ترویجی و پژوهشی کنگره به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی ایده بسیار خوبی است و امیدواریم بتوانیم حتی در حوزه آسیای شرقی، برای ترویج معارف نهج‎البلاغه کار کنیم.

خبرنگار: امید ابراهیمی

انتهای پیام/

کد خبر: 1129920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =