آخرین وضعیت کرونا در کشور | تداوم نرخ ابتلای روزانه زیر سایه عادی‌انگاری مردم / رعایت پروتکل‌های بهداشتی کلیدی‌ترین راهکارهای مقابله با همه‌گیری

بررسی روند روبه‌رشد همه‌گیری کرونا در پیک ششم نشان می‌دهد همه شاخص‌ها در مدار صعودی قرار دارند و این روند می‌تواند در روزهای آتی نیز ادامه داشته باشد و موجب تشدید بحران شود.

به‌گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در شرایط روند روبه‌رشد نرخ ابتلای روزانه زیر سایه عادی انگاری مردم در سراسر کشور همواره ادامه دارد که کارشناسان براین باورند تعطیلی اخیر و برگزاری مراسم جشن‌های عروسی به مناسبت سیزدهمین روز از ماه رجب می‌تواند زمینه‌ساز تشدید بحران در هفته‌های آیند باشد.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکیددارند با درنظر گرفتن فعالیت ویروس جهش یافته آفریقایی در سراسر کشور و نرخ سرایت بسیار بالای این نوع از ویروس پیش بینی‌ها از روند افزایشی نرخ ابتلا شده بود، اما متاسفانه هموطنان به دلیل عادی انگاری و بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی که اکنون یکی از کلیدی‌ترین راهکارهای مقابله با همه‌گیری است شرایط را به سمت بحرانی شدن هدایت می‌کنند.

به گفته این گروه اگرچه روند واکسیناسیون در سراسر کشور ادامه دارد و مسئولان وزارت بهداشت امکانات زیادی در این زمینه مهیا کرده‌اند، اما سیاست‌گذاری‌های انجام شده از سوی مسئولان بدون همراهی هموطنان فایده چندانی نداشته و بحران روز به روز روند افزایشی به خود می‌گیرد.

این درحالی است که براساس اظهار نظر متخصصان و کارشناسان بهداشت ودرمان بادرنظر گرفتن روند فزاینده نرخ ابتلا هموطنان باید درنظر داشته باشند که اکنون چیزی به  اسم سرماخوردگی فصلی نداریم و بروز هرگونه نشانه از جمله گلودرد، آبریزش بینی، سردرد، خستگی زیاد و ... را باید نشانه کرونا درنظر داشته باشند و با رعایت قرنطینه و پروتکل‌های بهداشتی به پزشک مراجعه کنند.

به گفته این گروه البته آن گروه از هموطنان که سه دُز کامل واکسن را دریافت کرده‌اند یا هیچ بیماری زمینه‌ای ندارند و از نظر بیماری در شرایط بدی نیستند؛ می‌توانند با استراحت در منزل و استفاده از خوراکی‌های مقوی دوره بیماری را طی کنند چون با اینکار حداقل هم قرنطینه را رعایت کرده‌اند و هم استراحت دوره درمان را کاهش می‌دهد.

در این زمینه همچنین متخصصان بهداشت ودرمان معتقدند ایام ماه مبارک رجب و همچنین نزدیک شدن به پایان سال باعث شده تا این عادی انگاری هموطنان در برگزاری جشن‌ها، شب‌نشینی‌ها، دورهمی‌ها و البته حضور گسترده در بازارها بیشتر از ماه‌های گذشته خودنمایی کند تاجایی که شکل‌گیری خوشه‌های بیماری در خانواده‌ها عاملی در افزایش نگرانی مسئولان بهداشت و درمان شده است.

کارشناسان و متخصصان تاکیدمی‌کنند بررسی‌های علمی نشان می‌دهد در شرایطی که ویروس جهش یافته امیکرون در کشور فعال شده و اغلب بیماری‌ها با این نوع از ویروس اتفاق افتاده لازم است رعایت پروتکل‌ها بیشتر از گذشته در نظر باشد چون شواهد علمی نشان می‌دهد هر یک بیمار می‌تواند 15 نفر را به ویروس کرونا آلوده کند و اگر یک فرد آلوده به ویروس امیکرون در یک مراسم خانوادگی حاضر باشد بدون تردید کل خانواده‌ درگیر بیماری کرونا خواهند شد و شاهد مثال آن هم روند افزایشی خوشه‌های خانوادگی به‌خصوص در شهرهای صنعتی و کلانشهرها است.

واقعیت آماری چیست؟

در این شرایط برای اینکه واقعیت روند افزایش نرخ ابتلا در سراسر کشور را دریابیم بد نیست نیم نگاهی به آمارهای رسمی منتشر شده از شرایط همه‌گیری در پیک ششم کرونا از ابتدای هفته یعنی بیست و سومین روز از بهمن 1400 تا آخرین آمار منتشر شده دیروز داشته باشیم، آنهم درشرایطی که براساس اعلام وزارت بهداشت هیچ شهرستانی در کشورمان وضعیت آبی کرونایی ندارد و اغلب نقاط ایران هم در شرایط پرخطر قرار گرفته‌اند.

مقایسه آمارهای دو نقطه مورد نظر نشان می‌دهد از ابتدای هفته جاری نرخ ابتلای روزانه سیر صعودی خود را ادامه داده و با رشدی معادل 34.6 درصد دیروز به 25034 مورد ابتلا رسیده است و اخبار منتشر شده مبنی بر افزایش مراجعه کنندگان سرپایی به مراکز درمانی هم تاکیدی براین مدعاست که هفته آینده باید منتظر جهش آمارها به سطوح بالاتری هم باشیم.

از سوی دیگر در بخش موارد بستری نیز روند صعودی در دوره مورد نظر ادامه داشته و رشد 33.2 درصدی نرخ بستری در مراکز درمانی تعداد بیمارانی که نیاز به دریافت مراقبت‌های پزشکی در مراکز درمانی داشته‌اند را به محدوده سه هزار نفر یعنی 2768 نفر در روز رسانده است که این روند به گفته کارشناسان در واقع دومین حلقه از تکمیل زنجیره بیماری از نرخ ابتلا تا موارد فوتی است.

در همین حال نکته اصلی اینجاست که در همین زمان سیر موارد بیمارانی که به دریافت خدمات در بخش مراقبت‌های ویژه نیاز پیدا کرده‌اند نیز سیر صعودی به خود گرفته است چون این شاخص با رشدی معادل 4.367 درصد اکنون به محدوده 3500 نفر بستری در بخش مراقبت‌های ویژه رسیده است و در نهایت رشد 25.5 درصدی موارد فوتی نسبت به ابتدای هفته زنگ هشداری برای چهارده روز آینده است.

استان ایلام/ روند افزایشی بیماران نگران کننده است

محمد کریمیان با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 74 هزار و 274 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 396 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 140 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 76 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 69 هزار و 210 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته دو مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و 188 نفر بوده است.

استان خراسان رضوی/ 343 بیمار جدید شناسایی شد

محمد پهلوان با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار و 136 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی خراسان رضوی بستری هستند و سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این تعداد، 833 بیمار است خاطر نشان کرد: روند تعداد بیماران بستری و سرپایی در استان خراسان رضوی همچنان افزایشی است و بیشتر مناطق استان در وضعیت قرمز قرار دارند.

وی با بیان اینکه بر خلاف تصورات اولیه، اومیکرون به ویژه در افرادی که واکسن دریافت نکرده اند و یا مبتلا به بیماری زمینه ای دارند می‌تواند موجب بدحالی بیماران شود تصریح کرد: در حال حاضر 259 بیمار بدحال در بخش‌های مراقبت ویژه استان بستری هستند که 197 نفر از این بیماران در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت مراقبت ویژه قرار دارند.

رئیس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه طی یک روز گذشته یک هزار و 274 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز خدمات جامع سلامت منتخب و یک هزار و 52 بیمار به اورژانس بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه مراجعه داشتند، از عموم مردم خواست در صورت بروز علائم مشکوک به کرونا به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت منتخب کرونا و یا مراکز درمانی سطح یک و دو مراجعه نمایند و از حضور مستقیم به بیمارستان‌ها اجتناب کنند.

استان فارس/ شمار جانباختگان صعودی شد

بنا بر آخرین تغییرات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت نیمی از شهرستان‌های استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفتند، 13 شهرستان نیز در وضعیت نارنجی هستند و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.

بر این اساس 17 شهرستان شامل آباده، اقلید، خرمبید، پاسارگاد، سرچهان، ارسنجان، زرقان، بیضا، شیراز، سپیدان، ممسنی، فسا، زرین دشت، داراب، لارستان، اوز و خنج در وضعیت قرمز قرار دارند.

همچنین شهرستان‌های نی‌ریز، بختگان، خرامه، استهبان، مرودشت، سروستان، کوار، خفر، جهرم، گراش، کازرون، کوهچنار و فراشبند در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های بوانات، رستم، فیروزآباد، قیروکارزین، لامرد و مهر نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و پانزده هزار و 257 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 585 هزار و 809 بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست‌های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 680 هزار و 448 تست تشخیصی مولکولی بوده که 496 هزار و 169 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 334 هزار و 809 مورد تست سریع انجام شده و 89 هزار و 604 بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری 269 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته، هم اکنون هزار و 288 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، 165 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

در 24 ساعت گذشته 17 مورد جدید فوتی کرونا در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کرونا از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و 618 نفر رسید.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و 698 هزار و 942 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 328 هزار و 489 دُز نوبت اول، سه میلیون و 36 هزار و 790 دُز نوبت دوم و یک میلیون و 333 هزار و 663 دُز نوبت سوم واکسن بوده است.

استان هرمزگان/ 3 فوتی در 24 ساعت اخیر

فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته در استان هرمزگان سه مورد فوتی داشتیم و آمار فوتی های این بیماری در استان 2503 نفر رسید.

وی ادامه داد: فوتی‌ها 2 خانم و یک آقا در بازه سنی 33 الی 79 ساله از شهرستان‌های بندرعباس و بندرخمیر بودند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: امروز با بستری شدن 119 نفر جدید شمار کل بستری‌های کرونا در استان به 353 نفر رسید.

نوروزیان تصریح کرد: اکنون 58 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و حال 11 نفر از آن‌ها وخیم است.

استان کرمان/ 171 مورد بستری جدید در مراکز درمانی

در روزهایی که به گفته مسئولان با شیوع سویه جدید کرونا به یکباره تعداد بیماران سرپایی و بستری کرونا در استان کرمان پنج تا شش برابر افزایش داده است عادی‌انگاری و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی طی روزهای اخیر به اوج خود رسیده و این امیکرون است که در سایه بی‌توجهی‌های در سطح جامعه جولان می‌دهد.

در این شرایط سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 421 مورد است.

وی ادامه داد: از این تعداد 253 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 41 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 52 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 16 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 59 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 171 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: با فوت 5 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 5 هزار و 284 مورد رسیده است.

صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و 229 هزار و 717 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 968 هزار و 744 مورد و در نوبت سوم 693 هزار و 430 دوز تزریق شده است.

استان اصفهان/ 2801 مورد ابتلای جدید

پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 2801 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.

وی افزود: در همین بازه زمانی 4023تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان 2801 مورد مثبت اعلام شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1190 بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانه‌روز گذشته 203 بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و 229 بیمار هم ترخیص شدند.

عقدک تصریح کرد: 185 بیمار هم در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و حال وخیم‌تری نسبت به بقیه بستری‌ها دارند.

وی ادامه داد: 11 مورد فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته گزارش شده که 7 مورد آن قطعی و 4 مورد مشکوک به کرونا بودند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: 195 هزار و 254 بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد 131 هزار و 143 نفر بهبود و 6 هزار و 442  نفر فوت کردند.وی ادامه داد: به مردم توصیه می‌شود هر چه سریع‌تر برای دریافت نوبت سوم واکسن اقدام کنند و همچنین بیشتر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا بیش از این شاهد موج انفجاری این ویروس منحوس نباشیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1130060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =