دراکولا خون نمی‌خورده؛ خون گریه می‌کرده

شخصیت دراکولا یا خون‌آشام از ولاد سوم، شاهزاده رومانیایی الهام گرفته شده است. همه او را به دلیل دندان‌های نیش بلندش برای گاز گرفتن گلوی قربانیان می‌شناسند، ولی تحقیقات نشان می‌دهد که او در زندگی واقعی‌اش از چشمانش به جای اشک خون می‌آمده است.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ دانشمندان با بررسی ترکیب شیمیایی نامه‌های نوشته شده توسط شاهزاده ولاد سوم، یا ولاد دراکولا، دریافته‌اند که او مبتلا به یک بیماری نادر بوده که باعث می‌شده خصوصیتی منحصر به‌فرد و متناسب با شهرتش پیدا کند.

ولاد سوم یک شاهزاده رومانیایی قرن پانزدهم بود که به وحشیگری و شکنجه دشمنانش در زمان فرمانروایی مشهور است. جوشاندن افراد در آب داغ یکی از انواع مجازات‌هایی بود که او در زمان حیاتش اعمال می‌کرد و گاهی هم آنها را به سیخ می‌کشید. اگرچه هیچ مدرکی در دست نیست که نشان دهد شاهزاده ولاد تمایلات خون‌آشام‌گونه نظیر تمایل به نوشیدن خون یا دوری از نور خورشید داشته، با این حال بسیاری از مورخان معتقدند که او الهام‌بخش شخصیت کنت دراکولا، خون‌آشام افسانه‌ای در رمان ترسناک برام استوکر، است.

بیشتر بخوانید:

رمزگشایی از کد داوینچی واقعی توسط یک محقق ایرانی در آمریکا /نیروی گرانش قبل از نیوتن کشف شده

این نویسنده ایرلندی که مجذوب افسانه‌های فولکلور رومانی درباره خون‌آشام‌ها شده بود، نام دراکولا را با این تصور که در زبان رومانیایی به ‌معنای «شیطان» است انتخاب کرد. این اثر یکی از اولین موارد حضور خون‌آشام‌ها در کتاب‌های داستان به شمار می‌رود.

اکنون گروهی از دانشمندان با تجزیه و تحلیل شیمیایی نامه‌های تاریخی نوشته شده توسط ولاد سوم دریافته‌اند که این فرمانروای بی‌رحم سرزمین والاچیا در رومانی کنونی، مبتلا به یک نوع بیماری بوده که باعث می‌شده خون در اشک‌هایش وجود داشته باشد.

دانشمندان در تحقیق خود ساختار بیولوژیکی و شیمیایی سه نامه به جا مانده از ولاد را مورد بررسی قرار دادند که ۲ تای آنها در سال ۱۴۷۵ و یکی از آنها در سال ۱۴۵۷ نوشته شده بود.

دراکولا خون نمی‌خورده؛ خون گریه می‌کرده

آنها در تحقیق خود بر پروتئین‌هایی تمرکز کردند که به حروف روی کاغذ چسبیده بود. پروتئین‌های باستانی معمولا به طور طبیعی به اشیائی که افراد به دست می‌گیرند می‌چسبند و به خوبی می‌توانند برای قرن‌ها بر اجسام باقی بمانند.

دانشمندان ابتدا پروتئین‌هایی را که احتمالاً در اثر آلاینده‌های مدرن روی کاغذ به جا مانده بودند کنار گذاشتند و آن دسته‌ای را که مربوط به پوست، سیستم تنفسی و خون انسان بود، مورد آنالیز قرار دادند.

نتایج تحقیق مشخص کرد زمانی که ولاد سوم در حال نوشتن حروف روی کاغذ بوده، این پروتئین‌ها به طور طبیعی به روی حروف راه پیدا کرده‌ و ماندگار شده‌اند.

از روی تحلیل این پروتئین‌ها مشخص شد که ولاد سوم از یک بیماری نادر به نام «همولاکریا» رنج می‌برده است. این بیماری باعث پدیده‌ای به نام «گریه خون‌آلود» می‌شود.همولاکریا می‌تواند به دلیل وجود تومور در دستگاه اشکی به وجود بیاید و یا در اثر عوامل موضعی مانند التهاب ملتحمه باکتریایی تحریک شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1194612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =