نمایندگان به تقاضای بررسی اولویت دار طرح یک فوریتی کنکوری مجلس رأی دادند / هاشمی وزیر ورزش شد

نمایندگان مجلس به تقاضای بررسی اولویت دار طرح یک فوریتی کنکوری مجلس رأی دادند.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی از لحظاتی قبل به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

سوال از صحرایی درباره رتبه‌بندی معلمان به جلسه علنی مجلس ارجاع شد

موارد زیر در دستور کار جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

بررسی برنامه و صلاحیت کیومرث هاشمی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان و اخذ رأی اعتماد

بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در خصوص لایحه ایجاد منطقه ازاد تجاری صنعتی مازندران اعاده شده از شورای نگهبان

بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در خصوص لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی دوغارون اعاده شده از شورای نگهبان

ادامه بررسی لایحه دوفوریتی ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی(کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه تجارت اعاده شده از شورای نگهبان

بررسی گزارش کمیسیون اصل نود در مورد عدم اجرای قانون اصلاح و تغییر اساسنامه بانک های دولتی توسط هیات وزیران باتوجه به گدشت ۱۶ سال از تصویب قانون

گزارش کمیسیون فرهنگی مجلس پیرامون برنامه‌های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان/ موافقت کمیسیون با برنامه‌های کیومرث هاشمی

احمد راستینه هفشجانی در نشست علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در نشست بررسی برنامه‌ها و صلاحیت کومرث هاشمی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان، گزارش کمیسیون پیرامون برنامه‌های وی را به شرح زیر قرائت کرد:

در راستای اجرای ماده(۲۰۲) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی  بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بر اساس  برنامه های ارائه شده از سوی هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی با دعوت از وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان  در روزسه شنبه تاریخ ۲۱/۶/۱۴۰۲ به انجام رسید.

 براین اساس کمیسیون فرهنگی جهت بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی با حضور اعضای کمیسیون و وزیر پیشنهادی ضمن بررسی برنامه های ارائه شده به طرح فرصت ها و چالش ها پرداخته شد. اینک گزارش آن جهت استحضار نمایندگان محترم و ملت شریف ایران تقدیم می گردد.

کلیات برنامه

رئوس برنامه پیشنهادی  جناب آقای کیومرث هاشمی برای تصدی وزارات ورزش و جوانان به شرح ذیل می باشد:

۱.ساماندهی امور جوانان با تمرکز بر نظام مسائل جوانان از جمله اشتغال، هویت ، مشارکت،ازدواج،و خانواده و اوقات فراغت

۲.توسعه ورزش همگانی با تمرکز بر دسترسی عموم مردم به فضاها و امکانات ورزشی

۳.حمایت و تقویت ورزش تربیتی با تمرکز بر طرح توانمندی سازی معلمان تربیت بدنی و ورزش مدارس و بهرمندی موثر از ظرفیت فرهنگیان توانمند در ساختارهای مدیریتی و اجرایی هیات های ورزشی

۴.توسعه و ارتقای ورزش قهرمانی با تمرکز بر بهبود وضعیت حکمرانی فدراسیون های ورزشی با محوریت عدالت محوری و مبارزه با فساد

۵.ساماندهی و گسترش ورزش حرفه ای با تمرکز بر تقویت ساختارها، فرایندها و لیگ های ورزش حرفه ای

۶.ترویج فرهنگ، اخلاق و معنویت در ورزش با تمرکز بر اجرای طرح «معرفت» با رویکردافزایش آگاهی و شناخت جامعه ورزش درحوزه اخلاق، فرهنگ و معنویت

۷.توسعه و تقویت ورزش بانوان با تمرکز بر طرح توسعه و حمایت از ورزش های مدال آور بانوان و حضور  ورزشکاران بانو با پوشش کامل اسلامی در جهت ترویج الگوی زن مسلمان در عرصه های بین المللی

۸.توسعه متناسب و متوازن زیر ساخت های ورزشی
مهمترین موضوعات موردتوجه اعضای کمیسیون فرهنگی در محورهای زیر صورت گرفت.

۱.ارزیابی رابطه تحصیلات و تخصص و تجربه میدانی وزیر پیشنهادی

۲.تخصص میدانی در حوزه پیشنهادی ارزیابی برنامه وزیر پیشنهادی با تمرکز بر اسناد بالادستی بویژه قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان 

۳.نگاه تحول خواه وانقلابی در حوزه وزارتی برای حل چالش های درونی و ارتباط اثر بخش بین المللی

۴.برنامه های تحولی وزیرپیشنهادی منطبق بر اسناد بالادستی و توجه به منافع ملی و گام دوم انقلاب

۵.شناخت کافی از آسیبهای موجود و ارائه راهکارهای لازم در حوزه وزارتی

۶.داشتن مدیریت و شجاعت لازم و انتصاب مدیران میانی تحول خواه و انقلابی و فعالیت در حوزه های مربوطه

شرح استعلامات: (مدرک، سابقه ایثارگری)

در راستای بررسی صحت مدرک تحصیلی جناب آقای کیومرث هاشمی وزیر محترم پیشنهادی ورزش و جوانان به استناد نامه شماره ۴۹۵۱۷ مورخ ۲۱/۶/۱۴۰۲ از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استعلام گردید، در پاسخ وزارت متبوع طی نامه شماره  ۱۵۴۷۵۹../ مورخ ۲۶/۶/۱۴۰۲  مراتب مراتب فارغ التحصیلی مشارالیه را در مقطع کارشناسی ارشد(معادل) مورد تایید قرار داده است.

شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون:

۱.ضرورت تغییرات لازم مدیریتی در راستای تحول گرایی در سطوح ملی و استانی

۲.توجه بیش از پیش به حوزه جوانان و ضرورت تدوین برنامه عملیاتی در پیگیری مسائل و مشکلات مربوط به جوانان

۳.توجه بنیادی به نقش کمیته ملی المپیک در راهبری حوزه قهرمانی و توجه بیشتر به حوزه های فرهنگی و اجتماعی ورزش با اجرایی سازی نظام نامه فرهنگی ورزش کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی

۴.طرح ساماندهی وضعیت واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با تاکید بر روش پیمان مدیریت و استفاده از روش های تجربه شده موفق بین المللی

۵.استفاده راهبردی ازدیپلماسی ورزشی و استفاده از امکان میزبانی در مسابقات بین المللی و تقویت ظرفیت های دیپلماسی ورزشی
۶.در بررسی های بعمل آمده از برنامه ارائه شده آقای کیومرث هاشمی ، وی ضمن نظرداشت به ضرورت تحول و چابک سازی ساختار نظام ورزشی کشور و امور مربوط به جوانان یکی از مهمترین محورهای خود را به مسائل و ناهنجاری های اخلاقی و تربیتی و رفتار های ناهمگون با امور ورزش و جوانان کشور اختصاص داد و با اشاره به وجود بسترهای فساد انگیز و زد و بندهای موجود در قراردادها و تعاملات ورزشی قول مساعد داد ضمن آسیب شناسی با آنها راهکارهای رفع این ناهنجاریها را احساء و اجرا نماید نماید.

 ۷.ضرورت حفظ هویت ایرانی – اسلامی جامعه ورزشی کشور، پاسداشت و حراست از پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران با تبیین مستمر ابعاد فرهنگ ایرانی – اسلامی در تمامی ارکان ورزشی کشور

۸. تاکید کمیسیون فرهنگی بر برنامه های عملیاتی و قابل اجرا در امور ازدواج جوانان، تحکیم خانواده،اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مقابله با کم تحرکی عمومی، انجام تمرینات ورزشی و ایجاد بسترهای لازم در جهت بهره مندی حداکثری آحاد جامعه و استفاد از ظرفیت های دستگاه ها و امکانات ورزشی.

 ۹. در خصوص فرصت ها و چالش ها در امر مهاجرت ورزشکاران با تاکید کمیسیون جناب آقای هاشمی متعهد به ارائه برنامه کارشناشی برای حمایت همه جانبه از قهرمانان تیم های ملی گردیدند.

۱۰.در راستای ارتقای هویت دینی،انقلابی و ملی جوانان و تقویت سرمایه اجتماعی که مورد تاکید کمیسیون فرهنگی بود جناب آقای هاشمی برنامه های زیر را متعهد گردیدند.

-.طرح «جوان انقلابی آینده» با محوریت ارتقای هویت دینی، انقلابی و ملی جوانان

-طراح ملی شهر و روستای هویت ساز

-.طرح توسعه اردو ها و فعالیت های جهادی جوانان

-طرح توسعه خانه های جوانان و ارتقای کیفیت خدمات آنها
- طرح استعداد یابی و هدایت شغلی جوانان با هم افزایی دستگاه ها و نهادهای ذیربط.

-ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و حمایت همه جانبه از فعالیت ها و مشارکت های اجتماعی جوانان منطبق بر هویت ایرانی – اسلامی

۱۱.اجرای برنامه جامع جهاد تبیین جهت اغناسازی قهرمانان پر افتخار ورزش کشور، اعضای تیم های ملی، نخبگان جامعه ورزشی در دفاع از جایگاه و آرمان های انقلاب اسلامی و نمادها از جمله پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران.

۱۲.مبارزه با فساد و جلوگیری از حیف ومیل بیت المال در قراردادهای غیر حقوقی تحمیلی بر ورزش کشور با ایجاد سامانه شفافیت مالی و قراردادهای استاندارد حقوقی ورزشی

۱۳.تعیین تکلیف پرونده های ورزشی و گزارش آن به مردم از جمله پرونده ویلموتس، حذف استقلال و پرسپولیس از جام قهرمانی باشگاه های آسیا و سایر قراردادهای ورزشی که سبب جریحه دار شدن روحیه و اعتماد عمومی گردید.

۱۴.تدوین الگوی ایرانی – اسلامی پیشرفت در ورزش کشور و گسترش  فدراسیون ها و ورزش بانوان منطبق بر هویت ایرانی – اسلامی

۱۵. حمایت همه جانبه از ورزش های ملی  و واجد ارزش و تقویت دبیرخانه  ترویج فرهنگ پهلوانی و  روحیه جوانمردی در ورزش کشور.

 انطباق برنامه‌های ارائه شده با اسناد بالادستی:

تطبیق برنامه وزیرپیشنهادی ورزش و جوانان با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۵۱ درصد برنامه‌های پیشنهادی با احکام فوق الذکر منطبق هست، ۴۱ درصد موارد نیز همسو می باشد. از سوی دیگر در برنامه وزیر پیشنهادی برای ۸ درصد سیاست های کلی نظام در ورزش و وظایف قانونی وزارتخانه برنامه ای ارائه نشده است.

نتیجه‌گیری ( نظر نهایی کمیسیون)

کمیسیون فرهنگی با توجه به برنامه های ارائه شده مکتوب، و توضیحات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون، و تعهد در اجرایی سازی مصوبات کمیسیون و موارد کارشناسی ارائه شده جهت تحول در برنامه های وزارت ورزش و جوانان به صلاحیت جناب آقای کیومرث هاشمی در تاریخ  ۲۱/  ۶/ ۱۴۰۲  جهت تصدی پست وزارت ورزش و جوانان رای مثبت داد.

سیاست های کلی نظام در برنامه های آقای هاشمی دیده نمی شود/ وزیر رنگی نمی خواهیم

مهرداد گودرزوند چگینی در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در مخالفت با برنامه های وی گفت: وزارت ورزش و جوانان یکی از وزارتخانه های کلیدی در حوزه ورزشی و جوانان کشور است. این وزارتخانه اگر به درستی هدایت شود و وزیر آن بتواند آن را به خوبی آن را اداره کند، می تواند نقش کلیدی در جذب اعتماد جوانان و حل مشکلات حوزه ورزش و جوانان داشته باشد.

نماینده مردم رودبار در مجلس یازدهم افزود: به یقین فهم از ورزش و جوانان می تواند نقش کلیدی در اداره کشور داشته باشد، اما متاسفانه در هیچ یک از برنامه های وزیر پیشنهادی اثری از توجه به ورزش و جوانان کشور دیده نمی شود، این در حالی است که ایشان ۳۰ سال در عرصه ورزش فعالیت کرده و حتی قائم مقام سازمان ملی جوانان بوده است، اما با این وجود باید پرسید خروجی آقای کیومرث هاشمی در حوزه ورزش چه بوده است؟

وی تصریح کرد: امروز بسیاری از افراد که مهاجرت می کنند، از نبود سیاست درست در حوزه ورزش و جوانان رنج می برند و اگر یک قهرمان ملی ناچار به مهاجرت می شود به دلیل این است که  جایگاه وی، آنطور که باید در عرصه ورزش مورد توجه قرار نگرفته است. در واقع بعد از مدال آوری برای این افراد ارزشی قائل نشده اند، هر چند آقای هاشمی شخصیتی موقر و فهیم دارد، اما خروجی وی در حوزه ورزش و جوانان مورد توجه نیست.

گودرزوند چگینی با اشاره به گزارش کمیسیون فرهنگی درباره وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، اضافه کرد: در گزارش این کمیسیون آمده که ایشان را با گرفتن تعهداتی تایید کرده اند، اما اگر وی در جایگاه قرار گرفت، اما به تعهدات خود عمل نکرد، آنگاه باید چه کرد؟ لذا باید پرسید چرا باید به نیرویی بازگردیم که ۳۰ سال برای ورزش کشور خروجی نداشته است؟ این در حالی است که آقای هاشمی در تمامی پست ها و مسئولیت های تصمیم گیری کلیدی در حوزه ورزش و جوانان حضور داشته است، اما این سوال مطرح است که از کدام روش برای چابک سازی ورزش استفاده کرده و برنامه های این فرد برای جلوگیری از مهاجرت جوانان نخبه در حوزه ورزش چیست، و نگفته است راهکارهای اجرایی وی برای حمایت از قهرمانان چیست.  

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه سیاست های کلی نظام در برنامه های آقای هاشمی دیده نمی شود و اگر همه دیده شود، بسیار ضعیف است، ضمن آنکه ما وزیری می خواهیم که رنگی و استقلالی و پرسپولیسی نباشد و از همه تیم ها حمایت کند. این در حالی است که استان هایی مانند گیلان، مازندران و خوزستان می توانند مرکز ورزش کشور باشند.

وی با تاکید بر اینکه نگاه سیاسی به ورزش، مشکلات در این حوزه را چندین برابر خواهد کرد، افزود: آنچه که وی به عنوان برنامه ارائه کرده، نمی تواند سیاست های کلی نظام را در حوزه ورزش برآورده کند، ضمن آنکه در کشور افراد بسیاری داریم که بهتر می توانند وزارت ورزش و جوانان را اداره کنند، لذا این وزارتخانه کلیدی به یک راهبر حرفه ای نیاز دارد.

گودرزوند چگینی با بیان اینکه باید پرسید نگاه آقای هاشمی به بخش خصوصی چیست و برای چابک سازی وزارتخانه ورزش چه برنامه ای دارد، گفت: مهاجرت گسترده جوانان ورزشکار به این دلیل است که ما نتوانستیم این سرمایه های ملی را حفظ کنیم، در حالی که ورزش و جوانان موضوع مهم این مملکت است، لذا نباید به فردی که ۳۰ سال در حوزه ورزش بوده اما نتوانسته کاری کند، رأی اعتماد دهیم.

وی در پایان گفت: اگر چه استقلال و پرسپولیس سرمایه های اساسی کشور هستند، اما وزیر ورزش باید غیر رنگی باشد و صلاح همه جوانان و ورزشکاران را مدنظر قرار دهد.

وزیر پیشنهادی ورزش برای دسترسی عموم مردم به اطلاعات مالی باشگاه های ورزشی چه برنامه ای دارد؟/هاشمی برای واگذاری امور ورزش به مردم برنامه ای ندارد

علیرضا ورناصری قندعلی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در مخالفت با برنامه های وی، عنوان کرد: علت مخالفت بنده با آقای هاشمی با وجود سابقه ای که در حوزه ورزش دارد معطوف به چند مسئله اساسی و چند سوال است که در برنامه های هشت محوری وزیر پیشنهادی یا دیده نشده یا کمتر دیده شده است.

نماینده مردم مسجدسلیمان و لالی و هفتگل و اندیکا در مجلس با اشاره به نکات مطرح شده در جلسه هم اندیشی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، یادآور شد: شفافیت مالی در حوزه ورزش به ویژه در میان باشگاه های ورزشی اهمیت بالایی دارد و دسترسی همگان به اطلاعات ورزشی می تواند به شفافیت منجر شود و سوال این است شما چه امکانی را برای دسترسی همگان فراهم کردید؟ چرا باید در سیستم جوانان و ورزش کشور باید شاهد تعارض منافع باشیم.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، ادامه داد: توجه به واگذاری امورات ورزش به مردم به ویژه واگذاری به بخش خصوصی و دانش بنیان ها در برنامه ارائه شده جایی ندارد. یکی از برنامه های اساسی که دولت سیزدهم به آن توجه داشت، برقراری دولت الکترونیک بوده برای برون رفت از مشکلات حوزه ورزش و جوانان و همچنین استقرار دولت الکترونیک چه برنامه هایی دارید؟

ورناصری قندعلی اضافه کرد: بخش مغفول مانده جوانان به ویژه اجرای سند راهبردی وزارت ورزش و جوانان چه جایگاهی در برنامه های شما دارد؟ چرا در برنامه های شما به این موارد اشاره نشده است؟   

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: چرا برای رفع تعلیق فدراسیون های ورزشی و تقویت دیپلماسی ورزش با کشورهای دنیا برنامه ای دیده نشده به ویژه این برنامه باید معطوف به برقراری دیپلماسی با مراکز قدرت، فدراسیون های ورزشی و انجمن های ورزشی باشد.

وی افزود: برای موضوع استعدادیابی نیز باید توضیح داده شود که چه اقداماتی باید در این حوزه صورت گیرد، براساس ماده ۹۴ قانون برنامه ششم مقرر شد به منظور توسعه زیرساخت های حوزه ورزش ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده به ورزش بانوان، عشایر، روستاها، معلولان و جانبازان اختصاص پیدا کند.

ورناصری قندعلی در پایان ضمن تشکر از رئیس جمهور برای معرفی به موقع وزیر ورزش و جوانان پیشاپیش به وزیر پیشنهادی تبریک گفت و خواستار در نظر گرفتن موارد مطرح شده در دوران وزارت کیومرث هاشمی شد.

حمایت از فدراسیون‌ها با حضور هاشمی شکل تازه‌ای به خود می گیرد/در دوره‌های مختلف بخش جوانان در وزارت ورزش و جوانان در حاشیه قرار داشته است

زهره الهیان در نشست علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه‌ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در موافقت با برنامه‌های وی گفت: کیومرث هاشمی مدیری خوش سابقه با سابقه حضور در حوزه مدیریت ورزشی در سطوح مختلف است و از همه مهمتر ایشان یک مدیر بسیجی و انقلابی است.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: امیدواریم با حضور ایشان در جایگاه وزارت ورزش و جوانان آیین‌نامه متعالی ورزش به اجرا درآمده و در کنار رویکرد فنی و تخصصی برنامه‌های هویت‌بخشی به ویژه هویت دینی و انقلابی برای ورزشکاران مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: ما نیازمند برنامه‌های تحولی در حوزه ورزش هستیم چرا که ورزشکاران در سطوح مختلف ملی نیازمند حمایت‌های جدی هستند و ان‌شاء الله با یک مدیریت مالی شفاف همه ورزشکاران به صورت عادلانه به مسابقات بین‌المللی اعزام شوند.

الهیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به لزوم حمایت از حوزه ورزش بانوان گفت: ورزش همگانی بانوان ضامن سلامت معنوی جامعه است، اگر دختران، مادران و زنان جامعه ما سالم باشند، خانواده‌های ما نیز سالم خواهند بود و توجه به حوزه ورزش بانوان از این رو اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطر نشان کرد: حمایت از فدراسیون‌ها به عنوان یک نهاد مردمی با توجه به حضور آقای هاشمی در فدراسیون‌ها و سابقه مسئولیت ایشان می‌تواند شکل تازه‌ای به خود بگیرد چرا که ایشان درک درستی از این نهادهای ورزشی دارند به ویژه برخی از این فدراسیون‌ها مثل فدراسیون کشتی خوش درخشیده و در عرصه ورزش و فرهنگ انقلابی درخشان عمل کرده‌اند.

وی در پایان با انتقاد از بی‌توجهی به بخش جوانان گفت: حضور نیروهای جوان و انقلابی در کنار وزیر ورزش و جوانان یک ضرورت است اما متأسفانه در طول سالیان مختلف وزیر ورزش و جوانان همواره بر روی موضوع ورزش متمرکز بوده و بخش جوانان با چالش‌هایی مواجه بوده است که امیدواریم این موضوع در دوره اخیر مورد توجه جدی قرار گیرد.

هاشمی تمام مراحل ترقی را پلکانی طی کرده است/ وزیر پیشنهادی ورزش می داند ورزش چه جایگاه مهمی در توسعه کشور دارد

سارا فلاحی در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در موافقت با برنامه های وی گفت: یکی از مهمترین چالش های کشور ما و یکی از حلقه های مفقوده توسعه، مدیران غیرتخصصی هستند که در گلوگاه های حساس این سرزمین تزریق می شوند. وقتی ما مدیران را جابجا قرار می دهیم، مدیرانی که نمی دانند و نمی توانند را به بدنه مدیریت تزریق می کنیم، از بمباران اتمی این کشور بدتر است.

نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان در مجلس یازدهم افزود: یکی دیگر از چالش های ما در حوزه توسعه و پیشرفت، تزریق مدیران آسانسوری است، مدیرانی که یا حاصل خوردن تقی سیاسی به توقی اقتصادی هستند و یا محصول ستادهای انتخاباتی. به عنوان پادوهای انتخاباتی در اردوگاه های پیروز قرار گرفتند و حاصل معاملات سیاسی هستند. آنها خودشان بالا می روند اما جامعه را به بلای عقب افتادگی گرفتار می کنند.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از چالش های ما در حوزه مدیریت تزریق مدیرانی است که فاقد تفکر سیستمی هستند، کسانی که یا بخشی از نهاد تحت مدیریت خود را چنان فربه می کنند که نهاد خود را کاریکاتوریزه می کنند و یا آنکه آن را رها و گرفتار یک ولنگاری مدیریتی می کنند.

فلاحی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی نه مدیر غیرتخصصی است و نه مدیر آسانسوری تصریح کرد: ایشان تمام مراحل را پلکانی طی کرده است، از ورزش فهم دارد، می داند ورزش چه جایگاه مهمی در توسعه کشور دارد. می داند ورزش صرفاً مربوط به حوزه ذهن و جسم نیست، بلکه ورزش ربط بسیاری با سیاست، اقتصاد، اجتماع و فرهنگ دارد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: امیدواریم به این مهم هم توجه کنند که بانوان هم می توانند ورزش این سرزمین را تکان دهند و جمهوری اسلامی را در رنکینگ های جهانی بالا ببرند. حتما ایشان می داند روح ورزش، جوانمردی و وفاداری به تعهدات است، قطعاً ایشان به عنوان یک ورزشکار، یک ورزش شناس به تمام تعهداتی که به ورزش، مجلس و به کمیسیون تخصصی فرهنگی داده است، پایبند خواهد بود.

وی با بیان اینکه ما از ایشان انتظار داریم زمانی که بر کرسی مسئولیت نشست، فهم از منافع ملی را به ورزش کشور تزریق کند، افزود: ایشان باید بدانند کسب کرسی های جهانی در فدراسیون های جهانی می تواند برای ما تاثیرگذار باشد. ایشان قطعا می داند کسب یک مدال جهانی یا یک مدال المپیکی بسیار موثرتر از هزاران سخنرانی و تریبون نوازی برای احیای غرور ملی مردم ایران و انسجام ملی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: ایشان می داند مربیان ورزشی قلب توسعه ورزش هستند و باید به آنها پرداخته شود. ایشان می داند ورزش تربیتی، قهرمانی، حرفه ای، همگانی و... اگر مورد توجه قرار گیرد، میانبر ترین راه برای معرفی جمهوری اسلامی ایران به جهانیان است، ایشان می داند که در عرصه های جهانی امروز به ورزش به عنوان یک صنعت تاثیرگذار توجه می شود. صنعتی که می تواند اقتصاد را تحت تاثیر قرار دهد، سیاست را به چالش بکشد، حامل فرهنگ سازی باشد.

وی با بیان اینکه ایشان به عنوان مدیری که تک تک حوزه های فرهنگی را می شناسد و به عنوان فردی که از معاونت تربیت بدنی ملایر به بالاترین مقام کمیته ملی المپیک رسیده است، می داند اگر ما در حوزه ورزش هزینه کنیم، یعنی سرمایه گذاری کرده ایم، ادامه داد: امروز ما با زبان ورزش می توانیم با دنیا صحبت کنیم، مسیرهای بسته و مسدود سیاسی و اقتصادی را به روی خود باز کنیم.

وی تصریح کرد: مدیر پیشنهادی که ما امروز درباره وی صحبت می کنیم، می داند تعهد به ملت ایران هزینه دارد و ایشان باید آمادگی پرداختن هزینه را داشته باشد. متاسفانه در ادوار مختلف ورزش ما به گونه های مختلف در اختیار کسانی بود که نسبتی با ورزش نداشتند و نمی دانستند که اگر ما در این حوزه سرمایه گذاری کنیم، اگر به قهرمانان ورزشی از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و آگاهی سیاسی می رسیدیم و صیانت می کردیم، امروز ورزشکاران ما برای چندرغاز پرچم ما را نمی فروختند و فرار نمی کردند. ایشان باید متعهد باشد که مسیر فرار نخبگان ورزشی ما از لحظه ای که بر کرسی مسئولیت می نشیند، بسته بماند. نمی شود ما هزینه کنیم، دلاوران و ورزشکارانی را تربیت کنیم که وقتی به مرحله ثمر دادن رسیدند، دیگران آنها را ببرند.

فلاحی گفت: ایشان به عنوان مدیریت که دیروز از مرزهای فیزیکی ما حفاظت کرده، می داند که امروز باید از مرزهای عقیدتی، فرهنگی و ارزشی دفاع کند، رزم امروز ایشان بسیار سخت تر از رزم دیروز ایشان است. اگر دیروز ما با ۴۰ کشور می جنگیدیم امروز ما با نظام سلطه ای می جنگیم که با پول و با دلارهای غربی و عربی جبهه های مختلف را علیه ما گشوده اند. بنابراین بنده به عنوان همکار شما و به عنوان فردی که در حوزه ورزش کمی مشق کرده ام، انتظار دارم این ورزشکاری که ورزش را می فهمد و تخصصی می اندیشد و تعهد دارد را مورد توجه قرار دهیم و این کرسی حساس مسئولیت را به کسی واگذار کنیم که فهم دقیقی از ورزش و از این سرمایه گذاری عظیم دارد و امیدواریم که ایشان به عنوان یک مدیر پلکانی مسیر کسانی که می خواهند با رانت و با ریای سیاسی، ورزش ما را مورد هجمه فکری، تبلیغاتی و فرهنگی قرار دهند، ببندد.

ضرورت ایجاد فدراسیون برای حمایت از حوزه ورزش مناطق محروم و کم برخوردار

سیدعلی موسوی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در مخالفت با برنامه های وی در ابتدا در تذکری به وزیر نیرو، گفت: به آقای اتابک جعفری رئیس آبفای ایران بفرمایید در دفتر ایشان به نمایندگان محترم توهین می شود.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینجا جا دارد درود بر ملت بزرگ ایران بفرستم که تو دهنی محکمی به رهبران فراخوان اغتشاش و شورش زدند و درود و سلام بر دانش آموزان، دانشجویان و دانشگاهیان نجیب ایران اسلامی باد.

وی افزود: اما اینجا خطابم به مستکبران جهان به ویژه آمریکای جهان خوار آن جمله مشهور و تحقیرآمیز بانوی بزرگ ایرانی است که فرمود عمر درختان دانشگاه من بیشتر از عمر آمریکا است که این دلنشین ترین جمله در پیش خانواده های ایرانی است.

موسوی خطاب به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان تصریح کرد: جناب آقای کیومرث هاشمی از مدیران با تجربه ورزش کشور است که در مسئولیت های مختلف کارنامه قابل توجهی دارد، ایشان با مشکلات، کمبودها و چالش های حوزه ورزش آشنایی خوبی دارد و سال ها کار و فعالیت در بخش های مختلف از او مدیری توانمند در عرصه ورزش ساخته است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: ایشان علیرغم ویژگی های قابل توجه در عرصه مدیریت ورزشی اما در سایر حوزه های جوانان کار نکرده و با مطالعه برنامه های پیشنهادی نیز کاملا مشخص است که در این قسمت که از بخش های بسیار مهم فرهنگی و اجتماعی کشور به ویژه در مباحث ازدواج، نشاط اجتماعی، اوقات فراغت و آسیب های اجتماعی و ... است برنامه امیدبخشی ارائه نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در توزیع منابع و اعتبارات در شاخص های مختلف شفافیت وجود ندارد به ویژه نسبت به مناطق محروم و روستاها کم توجهی شده است و راهکارهای توزیع عادلانه امکانات و اعتبارات در برنامه پیشنهادی آقای مهندس هاشمی مشاهده نمی شود اما ما انتظار داریم جنابعالی برنامه و اولویت کاری مشخص خودتان را در خصوص توسعه زیرساخت ها و امکانات ورزشی مناطق محروم و کم برخوردار و روستاها را اعلام کنید.

موسوی یادآور شد: اکنون در سایه مدیریت لیبرالی عده ای در عرصه ورزش، ورزش کردن برای عموم مردم به ویژه افراد با دهک های درآمدی پایین گران قیمت شده و خارج از توان و سبد خانوار بخش قابل توجهی از مردم است لذا لازم است نسبت به تعرفه های ورزشی در مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق محروم و کم برخوردار تجدیدنظر اساسی صورت گیرد و رویکرد صرف اقتصادی و درآمدزایی نسبت به سالن ها و اماکن ورزشی اصلاح گردد.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی امکانات ورزشی در مناطق و بخش های مختلف کشور وجود دارد اما با شیب های پیمان سپاری و قراردادهای کذایی ساکنان مناطق و محلات که در اصل این امکانات برای آن ها ایجاد شده است از ورزش محروم کرده اید.  

وی افزود: در مورد نرخ ارائه خدمات ورزشی در مناطق محروم و حاشیه شهرها و روستاها چه برنامه ای دارید؟ انتظار داریم علاوه بر توزیع عادلانه امکانات و منابع در حوزه استعدادیابی حرفه ای و ورزش های قهرمانی نیز نگاه های عادلانه ای وجود داشته باشد.

موسوی عنوان کرد: پیشنهاد می کنم به منظور تشویق جوانان و نوجوانان مناطق محروم، قهرمانان ورزشی را در قالب سرباز امنیه یا مشوق های مادی و معنوی در مقاطع مختلف به مناطق محروم و کم برخوردار روستاها اعزام کنید تا نسبت به شناسایی استعدادها و احصاء مشکلات، کمبودها اقدام موثری انجام گیرد.

رئیس کمیسیون مشترک خدمت و محرومیت‌زدایی مجلس گفت: اما پیشنهاد دیگرم این است که اگر امکان دارد یک فدراسیونی در قالب مناطق محروم و کم برخوردار ایجاد شود تا بتواند امکانات را به صورت عادلانه در بین ورزشکاران و جوانان و نوجوانان مناطق محروم و کم برخوردار ارائه دهد.

موسوی در پایان تاکید کرد که مخالفت و موافقت را برعهده همکاران می گذارم.

رئیس جمهور به دلیل حضور در نشست سازمان ملل در جلسه امروز حاضر نیست

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست امروز(دوشنبه ۲۷ شهریور ماه) صحن علنی مجلس ضمن خیر مقدم به معاون اول رئیس جمهور، معاون اجرایی رئیس جمهور و وزاری حاضر در جلسه، گفت: رئیس جمهور محترم امروز به دلیل سفر و شرکت در نشست سازمان ملل متحد در صحن امروز تشریف ندارند.

کیومرث هاشمی با انبوهی از تجارب آمده است/ برنامه‌های وزیر پیشنهادی قابل دفاع است

احد آزادی خواه در نشست علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه‌ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در موافقت با برنامه‌های وی گفت: در ابتدا باید بگویم جریانات معاند، منافق، آلبانی‌تبارها و ... بارها فراخوان زده‌اند اما نزدیک به ۴ میلیون نفر از مردم فهیم و عزیز ایران اسلامی به مشهد مقدس رفته‌اند و در کنار حرم مطهر امام رضا (ع) به عزاداری پرداخته‌اند بنابراین باید دست و پای این مردم فهیم را بوسید البته وظیفه سنگینی بر دوش ما مسئولان است چرا که باید قدر این مردم را بدانند.

نماینده مردم ملایر در مجلس ادامه داد: خوشحال از این هستیم که دولت مردمی حضرت آیت‌الله رئیسی در حوزه ورزش و جوانان به مدیری مجرب، خانواده‌دار، اصیل و عالم در حوزه ورزش و جوانان روی آورد و این فرصت مغتنمی برای ما است که بتوانیم شرایط را به نفع جوانان، ورزشکاران و روستانشینان استفاده کنیم.

وی افزود: کمیسیون تخصصی فرهنگی بعد از تحقیقات بسیار به پیشنهاد آقای رئیس جمهور برای وزارت ورزش و جوانان نظر مثبت داد، این نظر مثبت کمیسیون تخصصی به آقای کیومرث هاشمی به معنای آن است که ایشان با فاکتورهای متعدد توانسته نظر همکاران محترم را جذب کند. همچنین آقای دکتر حاجی بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش و نماینده شریف مردم همدان فرمودند فرصت نشد که صحبت کنم در حالی که ایشان نیز تأکید داشتند آقای هاشمی یکی از بهترین‌ گزینه‌های پیشنهادی برای وزارت ورزش و جوانان است.

آزادی‌خواه مطرح کرد: همکاران مخالف این سوال را مطرح کردند که آقای هاشمی برای ورزش بانوان چه برنامه‌ای ارائه داده است، اجازه دهید این سوال را من پاسخ دهم، لازم به تأکید است که آقای هاشمی یک برنامه مدون و مشخصی را در این حوزه ارائه کرده است و انصافاً برنامه‌های ایشان در حوزه ورزش قهرمانی، حرفه‌ای و روستایی قابل دفاع است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه آقای کیومرث هاشمی رزومه پر و پیمانی در حوزه ورزش و جوانان دارد، گفت: از کارشناس اداره تربیت بدنی شهرستان ملایر قهرمان تا پست‌های کلیدی در عرصه ملی و استانی همچون رئیس کمیته ملی المپیک، معاونت آموزش و پرورش و نماینده جمهوری اسلامی ایران در یونسکو در رزومه خود دارد لذا ایشان با انبوهی از تجربه آمده با این اوصاف امید است مشکلات انبوه حوزه ورزش و جوانان را کاهش دهد.  

وی ادامه داد: شب گذشته کام مردم عزیز ما با مدال طلای امیرحسین زارع پهلوان ایران زمین شیرین شد و بورسیه‌ای که به پرچم جمهوری اسلامی ایران زد نشان داد قدرشناس ملت ایران و خون شهدا است و باید خلاصه بگویم دم شما گرم و از دو پلهوان و قهرمان با عنوان امیرمحمد یزدانی که مدال نقره آورد و حسن یزدانی که پهلوان واقعی است قدردانی می‌کنم چرا که همه توان خود را گذاشت.

آزادی‌خواه با بیان اینکه عرصه ورزش عرصه امید، نشاط و پویایی جوانان است لذا باید این عرصه را جدی گرفت به برخی مطالبات خود از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت: ضروری است در بحث عدالت ورزش محور تمام وقت خود را بگذاریم، همچنین فدراسیون‌های ورزشی به شدت نیاز به ساماندهی دارند ضمن آن که مردم علاقمندند از سرانه و اماکن ورزشی بهره‌مند شوند لذا این اتفاق جای کار بیشتری دارد و حمایت از جامعه ورزشکاران حرفه‌ای در تمامی ابعاد ضرورت دارد.

وی همچنین افزود: متأسفانه جوان بوکسور ملایری چندی پیش در حین مسابقات دچار سانحه شد و جان خود را از دست داد این در حالی است که پدر و مادر وی بارها از من خواستند تا مسئولین وزارت ورزش فقط سری به آنها بزنند اما این اتفاق نیفتاد لذا باید قدر جوانان ورزشکاران را بیشتر دانست و ورزش عشایری و روستایی جدی گرفته شود.

کشورمان در اسطوره سازی و اسطوره سوزی کم نظیر است/ فردی نیاز داریم که ظرفیت های مغفول مانده را احیا کند

محمدمهدی فروردین در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در موافقت با برنامه های وی گفت: موافقت خود را با بیان دلایلی اعلام می کنم؛ ما در آستانه رقابت های آسیایی قرار داریم و به هیچ عنوان زیبنده ورزش کشور نیست که وزیر ورزش نداشته باشیم یا وزارتخانه با سرپرست اداره شود.

نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین در مجلس یازدهم تصریح کرد: متاسفانه طی سال های گذشته بی توجهی به حوزه ورزش صورت گرفته و امروز که رئیس جمهور فردی را از جنس ورزش معرفی کرده است، همگان باید از این اتفاق خوشحال باشیم، چرا که اهالی ورزش از این انتخاب خوشحال هستند.

وی با یادآوری اینکه امروز حال ورزش خوب نیست، گفت: ورزشی که می تواند منجر به نشاط اجتماعی شود به دلیل بی تدبیری و سوءمدیریت به پاشنه آشیل کشور تبدیل شده است، بی عدالتی، تبعیض و فساد در ورزش بیداد می کند، ما نباید فقط این درخواست را از وزیر داشته باشیم که برای ساخت یک زمین ورزشی یا سالن اقدامی صورت گیرد، بلکه دغدغه ورزش باید از مجلس با نگاه به اهداف عالی این حوزه صورت گیرد.

فروردین با بیان اینکه متاسفانه قوانین مصوب مجلس در حوزه ورزش به درستی اجرا نمی شود، افزود: برای مثال هیچکدام از تبصره ها و ماده های قانون شرح وظایف وزارت ورزش و جوانان به درستی اجرا نمی شود، اما مطمئنم با توجه به سوابق آقای هاشمی در وزارت آموزش و پرورش و کمیته ملی المپیک، ایشان می تواند خلأهای حوزه ورزش را با روحیه جهادی، صداقت و عدالت محوری برطرف کند.

رئیس فراکسیون ورزش مجلس یکی از ویژگی های مثبت هاشمی را شناخت خوب از حوزه ورزش دانست و گفت: مهندس هاشمی از رده های پایین از روستا و شهرستان گرفته تا رئیس سازمان و رئیس کمیته ملی المپیک که بالاترین مقام ورزشی در دنیا است را تجربه کرده و انتظار می رود با حمایت مجلس و دولت جایگاه خوبی را برای ورزش تعریف کند.

فروردین تاکید کرد: کشور ما در اسطوره سازی بی نظیر بوده و در کنار این مسئله ما در اسطوره سوزی نیز کم نظیر هستیم! چرا که هیچ برنامه های برای حفظ اسطوره های ورزشی نداریم. چرا امروز پیشکسوتان و چهره های شاخص ورزش را رها کرده ایم و از ظرفیت این عزیزان استفاده نمی کنیم. کسی می تواند از این ظرفیت ها استفاده کند که شناخت خوبی داشته و مدیر توانمندی باشد.

وی با بیان اینکه اگر یک هزار تومانی در ورزش خرج کنیم، این هزینه نخواهد بود، بلکه سرمایه گذاری است، تصریح کرد: بزرگترین سرمایه گذاری که آقای هاشمی انجام داد، در مقطعی که مسئولیت معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش را برعهده داشت، جذب معلمان ورزشی بود که در آن دوران ورزش دانش آموزی متحول شد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم بیان کرد: امروز پشتوانه ورزش ما جوانان هستند و با تعاملی که آقای هاشمی با وزارت آموزش و پرورش و سایر نهادها دارد می تواند از ظرفیت های مغفول مانده به خوبی استفاده کند.

وی عنوان کرد: وزیر پیشنهادی هیچ نقطه تاریکی در دوران مدیریت خود ندارد و دلیلی که بنده به عنوان رئیس فراکسیون ورزش مجلس با این قاطعیت از وی حمایت می کنم، پاکدستی، صداقت و سوابق درخشان ایشان است.

رئیس فراکسیون ورزش مجلس در پایان از کشتی گیران ملی پوش کشورمان که در رقابت های جهانی موفق به کسب یک مدال طلا و دو نقره شدند، تشکر کرد.

رسالت وزارت ورزش و جوانان آبیاری نهال امید در دل جوانان است

کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح برنامه های خود برای تصدی مسئولیت وزارت ورزش و جوانان، اظهار داشت: ضمن تشکر از زحمات دکتر سجادی در دوره تصدی مسئولیت وزارت معتقدم طبق فرموده امام حسین (ع) خدمت به مردم نعمت الهی است و توفیق خدمت در نظام اسلامی را یک خدمت می دانم.

وی افزود: مردم ولی نعمت ما هستند و امروز زمان کار و عمل جهادی و بی وقفه است و با توفیق خدمت ۳۰ ساله در سطوح مختلف ورزشی این امر باعث شده به شناخت عمیقی از ساختارهای حوزه ورزش و جوانان برسم و امروز انگیزه و شناخت لازم برای حرکت پرشتاب به سوی حل مشکلات حوزه ورزش و جوانان وجود دارد.

وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان با اشاره به دغدغه نمایندگان در خصوص موضوع جوانان و اهمیت حل مسائل آن ها، گفت: با توجه به فرمایشات رهبری نظام در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مرهون اعتماد امام راحل (ره) به جوانان است بنابراین مهم ترین رسالت وزارت ورزش و جوانان را آبیاری نهال امید در دل جوانان می دانم.

هاشمی افزود: این موضوع با فعال تر شدن همه ظرفیت ها و بسیج همه نیروها در جهت حل مشکلات جوانان امکان پذیر است و باید توجه کنیم مشکلات جوانان یک بعدی و یک وجهی نیست بلکه با مسائلی چندوجهی و فرابخشی مواجه هستیم و نمی توانیم با رویکردهای سنتی و با تولید سند و مصوبه بدون ضمانت اجرایی مشکلات جوانان را مرتفع سازیم.

وی تاکید کرد: تشکیل شورای عالی جوانان با حضور رئیس جمهور و تشکیل جلسات حوزه جوانان در سطوح مختلف ملی، استانی و منطقه ای با مشارکت دستگاه های مختلف از ضروریات حوزه جوانان است که در رئوس برنامه ها قرار دارد.

«هاشمی» از مجلس رای اعتماد گرفت

در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی، صلاحیت و برنامه‌های کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان دولت سیزدهم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در نهایت دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست نتیجه رأی نمایندگان به وزیر پیشنهادی را قرائت کرد که براساس آن نمایندگان مجلس با ۱۶۷ رأی موافق،  ۵۷ رأی مخالف،  ۱۲ رأی ممتنع و یک رأی باطله از مجموع  ۲۳۷  نماینده حاضر در صحن، تصدی وزارتخانه ورزش و جوانان را به هاشمی سپردند.

لایحه ایجاد منطقه آزاد مازندران اصلاح شد

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی مازندران به منظور تأمین نظر شورای نگهبان با اصلاح این لایحه موافقت کردند.

در ماده واحده اصلاحی این لایحه آمده است: به دولت اجازه داده می‌شود در استان‌ مازندران در محدوده به شرح نقشه پیوست، منطقه آزاد تجاری – صنعتی ایجاد نماید.

تبصره – منطقه آزاد تجاری - صنعتی یادشده براساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران - مصوب ۷/۶/۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن و اساسنامه مربوطه اداره می‌شود و در موارد پیش‌بینی نشده در این قانون و اساسنامه تابع قانون تجارت در مواردی که تشخیص فقهای شورای نگهبان مغایر شرع نباشد، خواهد بود. هرگونه تغییر در محدوده‌های مصوب منوط به پیشنهاد هیأت وزیران و تصویب مجلس شورای اسلامی است.

لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری- صنعتی دوغارون اصلاح شد

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی دوغارون به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان با ۱۴۲ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر در جلسه با این گزارش موافقت کردند.

متن اصلاح شده کمیسیون به شرح زیر است:

جهت رفع ایراد شورای نگهبان، تبصره (۱) ماده واحده به شرح زیر اصلاح می شود:

تبصره ۱- منطقه آزاد تجاری- صنعتی ایجادشده با رعایت تبصره‌های بعدی و بر اساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب  ۷/  ۶/ ۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن و اساسنامه مربوطه اداره می‌شود و در موارد پیش‌بینی نشده در این قانون و اساسنامه، تابع قانون تجارت(در مواردی که به تشخیص فقهای شورای نگهبان مغایر شرع نباشد) خواهد بود. هرگونه تغییر در محدوده‌های مصوب، منوط به پیشنهاد هیأت وزیران و تصویب مجلس شورای اسلامی است.

شهید زارع مقدم باعث فخر و مباهات خطه جنوب خراسان شد

سلمان اسحاقی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری با اشاره به شهادت دو مامور نیروی انتظامی با نام های حسن طاهری و سجاد زارع مقدم در هنگام انجام ماموریت و مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در محور نهبندان به بیرجند، گفت: خانواده های بسیاری برای حفظ امنیت کشور جوانان توانمند و غیرتمند خود را تقدیم این مرز و بوم می کنند و متاسفانه ما در روز شهادت امام رضا (ع) شاهد بودیم که شهید سجاد زارع مقدم از شهرستان قائنات باعث فخر و مباهات خطه جنوب استان خراسان شد.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی، افزود: این دو شهید والامقام برای امنیت کشور جان خود را تقدیم انقلاب اسلامی کردند که باید گفت رحمت خداوند بر خانواده ایشان و مردم عزیز قائنات.

تعیین نحوه هزینه کرد درآمدهای گمرکی و مالیاتی حاصل از تجارت مرزی

نمایندگان در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه دو فوریتی ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی کولبری و ملوانی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان با ماده ۳ این لایحه با ۱۷۳ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس ماده ۳ این لایحه؛ کلیه درآمدهای گمرکی و مالیاتی حاصل از اجرای این قانون به حساب مخصوص در خزانه‌داری کل کشور واریز و به‌صورت تخصیص صددرصد(۱۰۰%) و مازاد بر اعتبارات مندرج در قوانین بودجه سنواتی به همان استان مرزی اختصاص و شصت درصد(۶۰%) آن برای تقویت معیشت و اشتغال مرزنشینان(پرداخت‌های حمایتی هدفمند، تامین زیرساخت‌های مورد نیاز حوزه اشتغال و ایجاد اشتغال پایدار)، بیست درصد(۲۰%) برای زیرساخت‌های اقتصاد مرز(شامل تجهیز بازارچه‌های مرزی، تقویت و تجهیز بنادر و گمرکات کوچک) و بیست درصد(۲۰%) برای تقویت زیرساخت‌های مربوط به امنیت و مبارزه با قاچاق(انسداد معابر و خلأهای مرزی، خورهای غیرمجاز و آلوده به قاچاق کالا)، در مناطق مشمول هزینه می‌گردد.

تبصره ۱- دولت موظف است ظرف شش ماه پس از تصویب نهایی، طرح آمایش و تحول در بازارچه‌های مرزی و طرح توسعه و تجهیز بنادر کوچک استان‌های ساحلی جنوب کشور را تهیه و تصویب نماید.

تبصره ۲- به‌منظور برقراری امنیت و واپایش(کنترل) مؤثر مرزها، وزارت کشور موظف است با همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به شناسایی‌ معابر و مسیرهای اصلی ورود و خروج کالای قاچاق از مرزهای شرقی، غربی و جنوبی کشور و تهیه اطلس جغرافیای جرم قاچاق در مناطق مرزی اقدام نماید. دولت موظف است علاوه بر اعتبارات این قانون، بودجه متناسب با اجرای اطلس مذکور را ظرف پنج‌ سال به‌نحوی در قوانین بودجه سنواتی تخصیص دهد که ضمن انسداد کامل مرزهای غیررسمی استان‌های موضوع تبصره(۱) ماده(۱) این قانون، از فعالیت مبادی ورودی غیرمجاز زمینی و دریایی که خارج از نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران است، جلوگیری به‌عمل آید.

تبصره ۳- دولت موظف است با همکاری و مشارکت نهادهای عمومی و انقلابی، برنامه جامع و عملیاتی توسعه فعالیت‌های اقتصادی در مناطق مرزی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان با تمرکز بر کوله‌بران، ملوانان شناورهای سنتی باری و صیادی را با توجه به سیاست‌های کلی آمایش سرزمین و اسناد ملی و استانی مرتبط با آن و متناسب با سطح محرومیت و توسعه‌نیافتگی مناطق و تخصیص اعتبارات لازم در قوانین بودجه سنواتی به نحوی تدوین و اجرایی نماید که تا پایان سال پنجم اجرای این قانون، مرزنشینان واجد شرایط لازم، از شغل پایدار و با درآمد کافی همراه با نظام تأمین اجتماعی مناسب بهره‌مند باشند.

دولت به بهانه‌های مختلف واردات خودرو را اجرا نمی‌کند

ابراهیم رضائی در نشست علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: تشخیص اینکه پیشنهاد نمایندگان مغایر با اصل (۷۵) یا سایر اصول قانون اساسی است یا خیر با شورای نگهبان است. خواهش می‌کنم دوستان از این موضوع تمکین کنند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس همچنین به موضوع واردات خودرو اشاره کرد و ادامه داد: مجلس دو سال پیش قانون واردات خودرو را تصویب کرد اما دولت به بهانه‌های مختلف آن را اجرا نمی‌کند، مردم تا کی باید تاوان اهمال دولت در جاده‌ها را بپردازند.

وی اضافه کرد: آیین‌نامه واردات هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود؛ در حال حاضر قانون مجلس معطل مانده است.

عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی طرح‌های قانونی و پیشنهادات و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانون عنوان می‌کنند به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه‌ها بینجامد باید راهکار جبران این هزینه پیش‌بینی شود و در صورتی که این راهکار پیش بینی نشود قابل طرح نیست.ما ۴۰ سال همین رویه را به کار گرفتیم.

وی همچنین به استفساریه‌ای در این خصوص اشاره کرد و گفت: در سال ۶۷ استفساریه‌ای انجام گرفت که بر اساس آن باید طریقه جبران کاهش یا تأمین هزینه در مجلس طرح شود در غیر این صورت نمی‌توان این پیشنهادات را مطرح کرد.

نظارت بر تجارت مرزی کولبری برعهده شورای ساماندهی مبادلات مرزی همان استان قرار گرفت

 نمایندگان در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۷ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه دو فوریتی ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی کولبری و ملوانی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان با ماده ۵ این لایحه با ۱۵۴ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس ماده ۵ این لایحه؛ نظارت بر حسن اجرای این قانون در استان‌های مشمول برعهده شورای ساماندهی مبادلات مرزی هر استان می‌باشد. شورای مذکور موظف است گزارش عملکرد اجرای احکام این قانون را در بازه‌های زمانی سه ماهه به کارگروه موضوع این ماده ارائه نماید. گزارش‌های مذکور جهت قرائت در دستور کار جلسات کارگروه قرار خواهد گرفت.

در ادامه نمایندگان به بررسی ماده ۶ پرداختند و آن را نیز با ۱۵۵ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند.

در ماده ۶ نیز آمده است؛ آیین‌نامه‌های مرتبط با این قانون پس از لازم الاجرا شدن ظرف سه ماه توسط کارگروه ماده(۴) تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

موافقت مجلس با تقاضای بررسی اولویت دار طرح اصلاح قانون کنکور

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۷ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای اولویت دار شدن طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو با ۱۴۷ رأی موافق، ۵۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه با این تقاضا موافقت کردند.

بنابراین گزارش مسلم صالحی به عنوان متقاضی این طرح، گفت: شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوبه ای داشته است مبنی بر تاثیر معدل در پذیرش دانش آموزان در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اما این مسئله نگرانی شدیدی را در جامعه دانش آموزان و خانواده های آن ها ایجاد کرده است.

نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی افزود: دغدغه ما در این زمینه این است که در بحث تاثیر معدل به یقین کیفیت آموزش در مراکز و استان های برخوردار مانند تهران نسبت به مناطق ضعیفی مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان متفاوت است و طبیعی است که یک معلم آموزشی خوب منجر به ارتقاء سطح کیفی تحصیلی دانش آموز می شود لذا نمی توان یک نسخه واحد را برای کل جامعه پیچید در حالی که شرایط برخورداری از آموزش در میان دانش آموزان متفاوت است.

وی با بیان اینکه در بحث تصحیح اوراق امتحانی نیز سلیقه تصحیح کننده بسیار اثرگذار است، گفت: این مسئله باعث بی عدالتی شده و این بی عدالتی خود را در معدل دانش آموزان و پذیرش آن ها در دانشگاه نشان می دهد.

صالحی مطرح کرد: اگر قرار است معدل تاثیر قطعی در پذیرش دانشجویان داشته باشد چرا باید این مسئله را به فردی که چندین سال قبل تحصیل کرده تسری داد؟ چرا که آن زمان چنین قانونی نبوده و فرد از ماجرا اطلاعی نداشته است بنابراین باید پرسید ملاک ما برای افرادی که در نظام قدیم درس خوانده اند، چیست؟

وی افزود: توجیه شورایعالی انقلاب فرهنگی این است که مجموعی از مهارت تست زنی و حفظ کردن و تحلیل در کنکور برای داوطلب اعمال شود اما باید مشخص شود که نسبت این موارد به هم چند به چند است؟

این نماینده مجلس تاکید کرد: در نهایت خروجی این تصمیمات خلق الساعه تنها بازی کردن با اعصاب و روان دانش آموزان و والدین و جامعه است که پس از ۱۲ سال تلاش برای ورود به دانشگاه به یکباره به دنبال تصمیمی خلق الساعه تمامی تلاش چندین ساله آن ها از بین می رود لذا امیدوارم شاهد اصلاح این قانون و جلوگیری از تضییع حقوق داوطلبان کنکور باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1198525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =