درخواست جمهوری آذربایجان از ساکنان قره‌باغ برای ماندن در منطقه

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای از ارامنه ساکن منطقه قره‌باغ کوهستانی خواست منطقه را ترک نکنند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه از ارمنی‌های ساکن منطقه قره‌باغ کوهستانی خواست در این منطقه بمانند و خانه و کاشانه‌شان را ترک نکنند.

بیشتر بخوانید:

 انحلال جمهوری قره‌باغ کوهستانی

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان که در پی تهاجم برق‌آسای نیروهای ارتش این کشور تقریباً به تسلط کامل بر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی دست پیدا کرده در بیانیه‌ای گفت: «ما از ساکنان ارمنی‌تبار می‌خواهیم خانه‌هایشان را ترک نکنند و به بخشی از جامعه چند قومیتی آذربایجان تبدیل شوند.»

ارمنستان اعلام کرده از روز یکشنبه که جمهوری آذربایجان به محاصره 9 ماهه خود بر منطقه پایان داده از میان حدود 120 هزار نفر افراد ساکن در این منطقه 70 هزار نفر وارد ارمنستان شده‌اند.

دولت خودخوانده قره‌باغ کوهستانی امروز پنجشنبه پایان موجودیت این جمهوری را که به رسمیت شناخته نشده اعلام کرد. رئیس جمهوری خودخوانده قره‌باغ در بیانیه‌ای گفت که فرمان انحلال همه نهادهای دولتی را امضا کرده است.

رئیس جمهوری خودخوانده قره‌باغ در آن بیانیه اعلام کرد: «از همه ساکنان قره‌باغ، چه در داخل و چه در خارج از این منطقه می‌خواهم از شرایط ادغام در جمهوری آذربایجان مطلع شوند.»

پیش‌تر «داوید بابایان» مشاور «ساموئل شهرامانیان» رئیس ارامنه قره‌باغ گفته بود ۱۲۰ هزار ارمنی‌تبار ساکن قره‌باغ قصد دارند این منطقه را ترک کنند زیرا تمایلی ندارند بخشی از جمهوری آذربایجان باشند.

جمهوری آذربایجان می‌گوید حقوق ارامنه قره‌باغ کوهستانی را تضمین می‌کند و این منطقه را با جمهوری آذربایجان ادغام می‌کند.

تنش‌ها در قره‌باغ کوهستانی در تاریخ 19 سپتامبر (28 شهریورماه) شدت گرفت. باکو در این تاریخ اعلام کرد «اقدامات محلی ضدتروریستی» را آغاز می‌کند و خواستار خروج نیروهای ارمنستانی از منطقه قره‌باغ شد. ایروان از سوی دیگر اعلام کرد نیروی ارمنستانی در این منطقه وجود ندارد و اقدام باکو را تجاوز بزرگ خواند.

ارامنه قره‌باغ کوهستانی قلمرویی که جامعه بین‌الملل به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسند، مجبور شدند در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریورماه) یک روز پس از عملیات نظامی برق‌آسای ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، آتش‌بس اعلام کنند. بعد از آن دو دور مذاکرات بین دو طرف برای برقراری صلح برگزار شد.

طرفین در مورد موضوعاتی چون غیرنظامی‌سازی، احیای زندگی مسالمت‌آمیز و تضمین حقوق و امنیت جمعیت ارمنی قره‌باغ گفت‌وگو می‌کنند. وزارت خارجه روسیه ضمن تاکید بر کمک نیروهای حافظ صلح به ارامنه قره‌باغ، گفته مسکو انتظار دارد نتایج مذاکرات بین طرفین به از سرگیری کار برای اجرای توافقات ۲۰۲۰-۲۰۲۲ کمک کند.

«الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در گفت‌وگوی اخیر به وزیر امور خارجه آمریکا اطمینان داد باکو قصدی برای انجام عملیات دیگری در قره‌باغ ندارد. به گفته باکو، در نتیجه «اقدامات ضدتروریستی» انجام شده توسط نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان در تاریخ ۱۹ تا ۲۰ سپتامبر (۲۸ و ۲۹ شهریور)، حاکمیت جمهوری آذربایجان به طور کامل احیا شد. 

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان چهارشنبه اعلام کرد ۱۹۲ نظامی این کشور در جریان عملیات ضد تروریستی اخیر در منطقه قره‌باغ کوهستانی کشته شدند. 

وزیر خارجه ارمنستان هم در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضعیت قره‌باغ، از کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر در پی عملیات جمهوری آذربایجان در قره‌باغ خبر داد.

بیانیه وزارت خارجه جمهوری آذربایجان پس از آن صادر شده که نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان روز پنجشنبه جمهوری آذربایجان را به «پاکسازی قومی» متهم کرده و مدعی شد باکو در حال بیرون راندن ارامنه از منطقه است.

با این حال در بیانیه وزارت خارجه جمهوری آذربایجان آمده است: «نیکول پاشینیان به خوبی مطلع است که ساکنان ارمنی‌تبار بنا به اراده خود در حال ترک قره‌باغ هستند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «این تصمیم شخصی آنها است و هیچ ارتباطی با مهاجرت اجباری ندارد.»

منبع: فارس

انتهای پیام/ 

کد خبر: 1199911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =