تخمین ۵۰هزار ازدواج دانشجویی در سال/ دخترها به ازدواج با افراد بدون شغل ثابت تمایل ندارند

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری با اشاره به برآورد ۵۰هزار ازدواج دانشجویی در سال، گفت: مسکن و اشتغال دائم یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان است.

حجت الاسلام مهدی فاطمی‌پور معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره آمار ازدواج دانشجویی اظهار کرد: آمار ازدواج دانشجویی بعه صورت دقیق قابل تخمین نیست. چرا که این آمار شامل دانشجویانی که در برنامه همسفر نهاد رهبری شرکت کرده‌اند و افرادی که به صورت معمولی با مراجعه به ثبت تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید:

۱۰ هزار زوج دانشجو در طرح همسفر تا بهشت شرکت کردند

وی گفت: بنابراین ما آمار دانشجویانی را داریم که در سایت نهاد رهبری ثبت نام کرده‌اند و سایر دانشجویان به ما اطلاع نمی‌دهند که ازدواج کرده‌اند یا خیر.

برآورد ۵۰هزار ازدواج دانشجویی در سال

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تاکید کرد: حدود ۱۴ هزار زوج دانشجو امسال در طرح «همسفر تا بهشت» نهاد رهبری ثبت نام کردند. ولی بسیاری از دانشجویان نیز ازدواج می‌کنند ولی در برنامه ما ثبت نام نمی‌کنند. لزوم ثبت دانشجو بودن ضروری است تا بعدا بتوان براساس آن آمار گرفت.

حجت الاسلام فاطمی‌پور بیان کرد: برآورد ما ۵۰ هزار ازدواج دانشجویی در سال است.

وی درباره رشد یا کاهش آمار ازدواج دانشجویی امسال نسبت به سال‌های گذشته عنوان کرد: با توجه به ظرفیت نهاد رهبری که تقریبا ۱۰ هزار زوج است، طبیعتا به عددی که می‌رسد ثبت نام در سامانه بسته می‌شود. لذا این امکان وجود ندارد که کاهش یا افزایش آمار را محاسبه کنیم.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: نهاد رهبری به میزانی که توانایی حمایت از زوجین و برگزاری مراسم را دارد از دانشجویان ثبت نام به عمل می‌آورد. این امکان وجود ندارد که اگر ۲۰ هزار زوج ثبت نام کنند، برای تمام آنان برنامه ایجاد شود. بنابراین آمار ازدواج دانشجویی وجود ندارد.

وی ادامه داد: سامانه ثبت نام یک ماه باز است و زمانی که به عدد مشخصی رسید، سامانه بسته می‌شود. افراد دیگر امکان ثبت نام ندارد. دیر اطلاع یافته و فرصت بارگزاری اطلاعات را ندارد.

حجت الاسلام فاطمی‌پور گفت: برگزاری برنامه در ارتباط با ازدواج دانشجویی برای نهاد رهبری بار مالی دارد. بنابراین تعداد محدودی از زوج‌ها دانشجویی را می‌توانیم حمایت کنیم. البته برخی از زوج‌هایی که ثبت نام کرده‌اند برای انتخاب کاروان به نهاد مراجعه نمی‌کنند و تا حدودی ریزش یا کاهش آمار نیز وجود دارد. در نتیجه به هیچ عنوان نمی‌توان آمار دقیقی ارائه داد. سازمان ثبت احوال می‌تواند آمار دقیقی در این باره منتشر کند.

مسکن و اشتغال اصلی‌ترین موانع ازدواج

وی درباره دلایل کاهش یا افزایش ازدواج دانشجویی عنوان کرد: نهاد رهبری برای ایجاد اشتیاق بین دانشجویان به ازدواج، فعالیت‌هایی انجام داده است. علاوه بر آن، تحقیقاتی انجام شده تا مشخص شود آیا علاقه و انگیزه جوانان به میزان ازدواج‌های ثبت شده است یا بیشتر است. دانشجویان علاقه زیادی به ازدواج دارند اما موانعی در ذهن آن‌ها است. گاهی شرایط بلوغ ندارند یا زود است باید درس بخوانند، یا شغل ندارند. شرایط اقتصادی خانواده به گونه ای نیست که حمایت کنند. گزینه مناسب برای ازدواج نیست. این موانع در مطالعات ما وجود داشته و هر کدام سهم و نسبت خاصی دارند. چرا که برخی افراد به بلوغ سنی و جسمی و فکری و عاطفی نیاز دارند.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها تشریح کرد: مسکن و اشتغال دائم در موانع اقتصادی سهم پررنگ و بسزائی دارند. به این معنا که یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان این است که اگر ازدواج کنند، مسکن را چگونه تهیه کنند. حتی خانواده‌هایی که از فرزندان خود حمایت می‌کنند نیز نمی‌تواند مسکن آنان را فراهم کنند. چرا که از نظر مالی، هزینه بسیار گزافی نیاز دارد.

دخترها به ازدواج با افراد بدون شغل ثابت تمایل ندارند

وی خبر داد: بر اساس نتایج و آمار به دست آمده از مطالعات و نظر سنجی‌ها، خانم ها تمایلی ندارند که با افرادی بدون شغل ثابت، ازدواج کنند. زیرا افراد با داشتن شغل‌های پاره وقت نمی‌توانند مخارج زندگی را تامین کنند.

ستاد ملی جمعیت پاسخگوی آمار ساخت خوابگاه متاهلی باشد

حجت الاسلام فاطمی‌پور گفت: دبیر خانه ستاد ملی ازدواج دانشگاهیان با محوریت تشکیل شده است. نشست‌هایی برای برطرف کردن مشکلات مسکن دانشجویان و افزایش ظرفیت خوابگاه‌های متاهلی برگزار شده است. تامین زمین برای برخی دانشگاه‌ها، وزارت مسکن برای استفاده از تسهیلات جهش ملی، وزارت علوم و بهداشت برای تسهیل و تسریع ساخت خوابگاه، به صورت جدی نیز ستاد ملی جمعیت موضوع بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها را دعوت کردند و دنبال می‌کنند.

وی تاکید کرد: ستاد ملی جمعیت باید پاسخگوی آمار ساخت خوابگاه متاهلی باشند.

آموزش مهارت‌های زندگی به دانشجویان توسط نهاد رهبری

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها درباره برنامه‌های نهاد رهبری برای آموزش مهارت‌های زندگی به زوج‌های دانشجوی تصریح کرد: ما قبل و بعد از ازدواج، کارگاه‌های آموزشی برای دانشجویان در سطح دانشگاه‌ها و متمرکز و ملی برگزار می‌کنیم. به عنوان مثال جشنواره زوج مانا در راستای آموزش خانواده‌ها و معرفی الگوهای برتر ۱۲ هزار زوج را جشنواره اخیر بوده است. همچنین در دوره همسفر تا بهشت، یک روز را به صورت کامل به آموزش مهارت‌ها اختصاص می‌دهیم.

وی عنوان کرد: آموزش مهارت‌های زندگی و ارتباط در تشکیل خانواده و ازدواج و مراقبت و مانای و ماندگاری ازدواج دانشجویان تاثیر گذار است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1220079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =