شرایط واگذاری فرزندخوانده به دختران مجرد چیست ؟

یکی از قوانینی که به تازگی در کشور با استقبال خوبی از سوی جامعه رو به رو شده است امکان واگذاری فرزند خوانده به دختران مجرد می باشد، قانونی که موجب می شود تا نیازهای کودکان بهزیستی بهتر از قبل بر طرف شود و خانواده های بیشتری امکان سرپرستی کودکان را داشته باشند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، آشنایی با قوانین و شرایط فرزند خواندگی برای زنان مجرد: در گذشته کمتر کسی حاضر می شد کودک غریبه ای را به عنوان فرزند خوانده قبول کنند. اما اکنون افزایش درخواست متقاضیانی را شاهد هستیم که به دلایل مختلفی به پذیرش فرزند خوانده علاقه مند هستند. از طرف دیگر به دلیل افزایش طلاق، اعتیاد و از هم گسستگی خانواده ها، کودکان زیادی بی سرپرست و یا حتی بد سرپرست شده اند.

بیشتر بخوانید:

چطور کودکی را از بهزیستی به فرزند خواندگی بگیریم ؟/شرایط و قوانین فرزند خواندگی

اما این روزها علاوه بر خانواده ها خیلی از خانم های مجردی که علاقه ای به ازدواج ندارند فرزندی را به فرزند خواندگی قبول می کنند.

اما حمایت و نگهداری از این کودکان شامل قوانینی می باشد.

بر اساس قانون بهزیستی تقاضای فرزند بی سرپرست و بد سرپرست به عنوان فرزند خواندگی، خانواده های بدون فرزند در اولویت قرار دارند و دختران مجرد بالای 30 سال در رتبه ی سوم قرار دارند و خانواده های دارای فرزند در رتبه ی سوم قرار دارند.

به این ترتیب، دختران مجرد بالای 30 سال که شرایط ازدواج برای آنها بعید، سن ازدواجشان گذشته و یا سن باروری آنها سپری شده باشد، می توانند سرپرستی کودکی را به عهده بگیرند.

البته با توجه به این که اولویت نخست بهزیستی با خانواده های بدون فرزند است، معمولا کودکان دختر با سن بالای 7 سال، تحت سرپرستی بانوان مجرد قرار می گیرند. مسیر پذیرش کودکان نیازمند پیگیری درمان در کلیه سنین نیز برای این بانوان گشوده است و در طول سال های اخیر چندین مورد از پذیرش این کودکان در استان های مختلف ثبت شده است.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بعد از ثبت درخواست، سازمان بهزیستی وضعیت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و آمادگی متقاضیان را برای سرپرستی از کودکان تحت پوشش را بررسی خواهد کرد، گفت: در این بررسی، شرایط سنی، تحصیلی، درآمد، سلامت جسمی و روانی و تناسب کودک موردتقاضا با خانواده ها ارزیابی خواهد شد و بهزیستی نظر خود را جهت صدور حکم به دادگاه اعلام می کند.

با اینکه تعداد متقاضیان فرزندپذیری بسیار بالا است، اما برای سرعت در تحویل کودک، متقاضیان می توانند کودک با سن بالای 5 سال یا کودکان دارای معلولیت یا نیازمند پیگیری درمان را نیز بپذیرند.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در تحویل کودک همواره اولویت با زوجین فاقد فرزند است، یادآور شد: کودک تحویلی باید از نظر شرایط سنی با متقاضیان تناسب داشته باشد. به طور مثال متقاضیان 30 الی 44 ساله می توانند متقاضی کودکان کمتر از پنج سال باشند مگر اینکه متقاضی کودک دارای معلولیت یا نیازمند پیگیری درمان باشند.

لازم به ذکر است که زنان مجرد بالای 30 سال تنها حق سرپرستی دختران را می توانند بگیرند.

شرایط واگذاری فرزندخوانده به دختران مجرد بالای 30 سال چیست ؟

دختران مجرد بالای 30 سال که قصد اخذ سرپرستی کودکی را دارند باید دارای چه ویژگی هایی باشند؟

• در پاسخ به این سوال می توان گفت این افراد نیز مانند دیگر متقاضیان اخذ فرزندخواندگی تمام شرایط عامی که برای دیگر سرپرستان مطرح است برای آنها نیز در نظر گرفته می شود.

از جمله تقید به انجام واجبات و ترک محرمات، عدم محکومیت جزائی موثر، تمکن مالی، سلامتی جسمی و روحی، عدم حجر، عدم اعتیاد به مواد مخدر، روانگردان ها و الکل، عدم ابتلا به بیماری های واگیر یا صعب العلاج، صلاحیت اخلاقی، اعتقاد به یکی از ادیان مطروح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و … از شرایط عمومی و اصلی اخذ فرزندخواندگی است.

• مسئله ای که همواره در این زمینه مورد سوال قرار می گیرد میزان تمکن متقاضایان جهت به عهده گرفتن سرپرستی کودکان می باشد؛ در این خصوص می توان گفت مقصود از تمکن مالی آن است که فرد متقاضی فرزندخواندگی باید دارای شغل و درآمدی ثابت بوده، بیمه داشته باشد و به طور کلی قادر به پرداخت هزینه های خود و کودک باشد.

بنابراین، افرادی که فرزندی را به سرپرستی می پذیرند باید تمام هزینه‌ های فرزندخوانده را متقبل شوند. با این حال، در تبصره‌ هایی چنانچه خانواده صلاحیت و شایستگی داشته باشند اما تمکن مالی نداشته باشند کودک به آنها واگذار خواهد شد و حتی می توان به آنها کمک مالی نیز کرد.

• نکته ای که در اینجا قابل توجه است اینکه در صورتی که این دختران پس از اخذ فرزند خواندگی قصد ازدواج داشته باشند، باید همسر آنها نیز به سازمان بهزیستی معرفی شود و روند صلاحیت او نیز بررسی شود تا در صورت تایید و داشتن صلاحیت فرزند مجددا به هر دوی آنها واگذار شود. در نهایت پس از بررسی مدارک و احراز صلاحیت متقاضی فرزند خواندگی، پرونده به دادگاه ارجاع می‌شود و ابتدا قرار بر سرپرستی 6 ماهه از فرزند می باشد تا نظارت ها و بررسی تخصصی وضعیت زندگی کودک به فرزندی پذیرفته شده صورت گیرد.

سپس حکم سرپرستی دائم توسط دادگاه مربوطه صادر می ‌شود و سرپرست کودک می ‌تواند برای گرفتن شناسنامه برای فرزند خود اقدام کند. البته باید گفت که بحث نظارت سازمان بهزیستی به زندگی فرد تحت سرپرستی محدود به آن 6 ماه نبوده و حتی سال ها گاه و بیگاه تحت نظارت قرار می گیرند.

همچنین با توجه به نوع انتخاب دختران مجرد در فرزندخواندگی و همچنین احراز شرایط مورد نیاز آن ها از سوی سازمان بهزیستی کشور، زمان تحویل فرزند خوانده به این افراد متفاوت است و نمی توان زمان دقیقی را برای این امر در نظر گرفت.

• به علاوه، زنان مجرد پس از دریافت فرزندی به فرزندخواندگی باید به یکی از کلینیک های مددکاری سازمان بهزیستی کشور مراجعه کرده و تشکیل پرونده بدهند؛ پس از آن بازرسان و ناظران این کلینیک‌ ها حداقل 2 بار در سال از این فرزند و شرایط زندگی او بازدید می کنند.

• شرایط مالی مهم است. وضعیت مالی، یکی از مواردی است که در فرآیند فرزندخواندگی، همیشه مورد توجه بوده است، نکته مهمی که برای دختران مجرد هم اجرایی می شود. آن قدر که در متن قانون هم آمده است که دارا بودن منزل مسکونی مستقل استیجاری و ملکی برای دختران و زنان مجرد متقاضی سرپرستی فرزند لازم است. اما اگر متقاضی در منزل پدری با خانواده خود زندگی کند، شرایط چگونه است؟ در این حالت با بررسی منزل و امکانات رفاهی آن برای کودک و در صورت تایید صلاحیت اعضای خانواده، سرپرستی فرزند داده خواهد شد.

منبع:سایت خبری بیتوته

انتهای پیام/

کد خبر: 1159329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =