دانشگاه‌آزادی‌ها در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر

از زمان شروع بیماری یا ویروس کرونا، دانشگاه آزاد در قامت یک دانشگاه اجتماعی اقدامات مختلفی در سطح کشوری آغاز کرده است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، "دانشگاه کارآمد "، "دانشگاه اجتماعی" ، " دانشگاه مسئولیت پذیر" و ... اصطلاحاتی است که در دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی بارها از زبان مسئولان این دانشگاه شنیده ایم. اصطلاحاتی که نشان می‌دهد دانشگاه آزاد اسلامی مدت زیادی است گام اول خود، که همان آموزش است را پشت سر گذاشته و در گام دومش تلاش دارد به عنوان یک دانشگاه مردمی، مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کند.

شاید هنگامی که در سال‌های آغازین دهه شصت این نهال غرس شد، کمتر تحلیلگری می‌توانست پیش‌بینی کند که این موسسه آموزش عالی چنین تاثیر شگرفی بر اقتصاد، فرهنگ، جامعه و... داشته باشد.

حالا تمام تحلیلگران اقتصادی و اجتماعی مشترکا بر این باورند که برنامه‌‌ریزی‌های کلان کشور در حوزه‌های مختلف بدون‌توجه به نقش دانشگاه آزاد اسلامی عملا ابتر خواهد ماند. متولیان دانشگاه آزاد نیز با درک واقع‌بینانه از نقش خود در حوزه‌های مختلف تلاش کرده‌اند تا جای ممکن با شناخت مسئولیت‌های اجتماعی خود نقش موثری در جامعه ایفا کنند.

دیگر همه می دانند که دانشگاه آزاد اسلامی از متن جامعه است و با مردم ارتباط دارد؛ بنابراین تلاش می کند به عنوان قوه عاقله در شهرها تأثیرگذار و فرهنگ ساز باشد. نتیجه این تلاش را در بحث سیل سال گذشته و زلزله های اخیر در کشور می توان به خوبی مشاهده کرد. این دانشگاه نشان داده است که نسبت به اتفاقاتی که برای مردم می‌افتد، بی‌تفاوت نیست و حالا دوباره با توجه به تجربه‌ای که در بحث سیل خوزستان و لرستان و زلزله در کرمانشاه داشت، وارد میدان شده و با تمام توان درحال کمک و خدمات‌رسانی به مردم برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است.

دکتر طهرانچی رئیس این دانشگاه نیز معتقد است قوه عاقله باید شرایط اجتماعی را درک و تجربه کند و در جامعه و بین مردم حضور داشته باشد، چرا که نمی توان از پشت درهای بسته جامعه را دید. به همین دلیل است که دانشگاه آزاد اسلامی این روزها در متن جامعه و مسائل و معضلات کشور حضور دارد. در واقع یکی از رسالت‌های دانشگاه، رسیدگی به مردم و حضور در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهرهاست و قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی باعث شد که استادان، دانشجویان، کارکنان و مسئولان دانشگاهی فارغ از شغل و مسئولیتی که دارند در بین مردم حضور یافته و خدمت کنند.

این بار اما بحث کمی متفاوت از سیل و زلزله است؛ کشور درگیر یک نوع بیماری شده که این روزها ۷۰ کشور دیگر را نیز درگیر و زندگی مردم را مختل کرده است. سازمان جهانی بهداشت در سرتاسر دنیا به دنبال شناسایی، ردیابی و محدود کردن ویروس جدیدی از خانواده ویروس کرونا به نام«کویید-۱۹» (COVID-19) است.

از همان روزهای ابتدایی که خبر رسید ویروس کرونا به ایران هم آمده است، مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی تمام هم و غم خود را گذاشتند تا دست کم‌ از شیوع هر چه بیشتر آن جلوگیری کنند.

تمام مسئولان، کارمندان، دانشجویان، اعضای هیئت علمی و نیروهای جهادی پای کار آمدند. در اولین اقدام تصمیم گرفته شد واحدهای دانشگاهی در استان های درگیر تعطیل شده و ضد عفونی ساختمان ها، دانشکده ها، کلاس ها و ... آغاز شود.

شورای سلامت و یک کمیته بهداشتی پیشگیری از کرونا هم در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد تشکیل شد؛ بخشنامه ای نیز در این راستا تنظیم و به امضای دکتر طهرانچی رسید و به تمام واحدهای دانشگاه ابلاغ شد. پس از آن در هر استان، ستاد آگاه سازی و پیشگیری از ویروس کرونا با مسئولیت معاونت علوم پزشکی استان تشکیل شد.

جلسات و ارتباط مستمری هم با تیم مقابله با کرونا وزارت بهداشت، برگزار و بخشنامه و دستورالعمل پیشگیری و کنترل کرونا در دانشگاه تدوین شد. پس از آن دستورالعمل تشکیل و ساماندهی ستاد پیشگیری و کنترل کرونای استان ها نیز تدوین شد. مسئولان دانشگاه بروشورهای آموزشی را تهیه و بین تمام پرسنل سازمان با همکاری بیمارستان فرهیختگان توزیع کردند.
برگزاری جلسات آموزشی برای پرسنل خدماتی بلوک های سازمان مرکزی و هتل فرهیختگان با موضوع نحوه تهیه محلول های ضدعفونی و چگونگی ضدعفونی و گندزدایی سطوح و مکان ها فیزیکی، راههای انتقال، راهکارهای پیشگیری و روش صحیح استفاده از ماسک از دیگر اقدامات انجام شده بود.
در گام بعدی محتوای آموزشی مناسب پیشگیری از کرونا به تفکیک بخش های مختلف دانشگاه اعم از مدارس، خوابگاه‌ها، اماکن عمومی و غیره تهیه و در وب‌سایت معاونت علوم پزشکی دانشگاه بارگذاری شد که هر روز نیز به‌روز‌رسانی می شود.
یک طراحی درگاه جدید آموزشی مرتبط با پیشگیری از کرونا با همکاری مرکز فناوری دانشگاه هم راه اندازی شد. این درگاه به تمام دانشگاه آزاد اسلامی اطلاع رسانی خواهد کرد. همچنین در کنار آموزش هایی که برای ستاد سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد، برنامه های گند زدایی برای ساختمان های سازمان مرکزی و هتل فرهیختگان نیز در دستور کار قرار گرفت.

یکی از مشکلات دانشگاه ها بحث بازماندن دانشجویان از تحصیل در ایام تعطیل است. دانشگاه آزاد اسلامی برای این مشکل نیز چاره ای اندیشید و جلسه ای با واحد الکترونیکی تهران برگزار کرد و انجام امور اولیه عملیاتی کردن امکان برگزاری کلاس های دروس نظری مرتبط با رشته های علوم پزشکی دانشگاه به صورت مجازی را به این واحد سپرد.

در همین راستا بخشنامه تشکیل ستاد آموزش غیرحضوری در استان ها و واحدهای دانشگاهی هم از سوی دکتر طهرانچی رئیس این دانشگاه ابلاغ شد. او در این بخشنامه تاکید کرد که اجرای کلاس های آموزشی در تمام سطوح دانشگاه آزاد اسلامی جهت ارائه مطلوب آموزش به صورت غیرحضوری برخط خواهد بود.

اما شاید مهمترین اقدام دانشگاه آزاد اسلامی اقدامات گروه های جهادی بود. همان گروه هایی که در سیل و زلزله نیز کنار مردم بودند. وزارت بهداشت یک سامانه پاسخگویی با عنوان کال سنتر ۴۰۳۰، راه اندازی کرده است و گروه های جهادی دانشگاه به صورت حضوری در این سامانه حاضر شده و به مردمی که در سراسر کشور نیاز به مشاوره و راهنمایی دارند، کمک می کنند. در واقع از همان روز که سامانه ۴۰۳۰ پاسخگویی تلفنی خود را شروع کرد نیرو‌ها و داوطلبان دانشگاه آزاد اسلامی به دو صورت حضوری و آنکال آمادگی خود را برای پاسخگویی به مردم اعلام کردند.
بروشورهای آموزشی هم بین مردم توزیع شد و ضد عفونی و گندزدایی سطوح و مکانهای عمومی از جمله خوابگاهها و سلف سرویس و سرویسهای بهداشتی توسط این نیروهای جهادی انجام شد.
تعدادی نیرو نیز به مراکز درمانی شهر قم اعزام شدند که در حال حاضر کار خدمت رسانی به مردم را در خصوص بیماری کرونا انجام می دهند.
دانشگاه آزاد در بحث بیمارستان ها نیز ورود کرد و اتاق های ایزوله متناسب با پروتکل ها وزارت بهداشت را تدارک دید.‌ توزیع وسایل محافظت فردی برای پرسنل درمانی در حد امکان را نیز در دستور کار خود قرار داد.
29 پزشک، 7 پرستار، 1 نفر ماما و 1 نفر کارشناس اتاق عمل گروه های جهادی داوطلب دانشگاه در خدمت رسانی کرونا در مراکز درمانی قم حاضر شدند.
چند روز پیش هم سامانه ثبت نام گروه‌های جهادی دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس: https://jahadeazad.healthehr.i راه اندازی شد‌ تا علاقه‌مندان و داوطلبان در رشته‌های پرستاری، مامایی، پزشکی عمومی، متخصصان بیماری‌های عفونی و زنان برای امداد رسانی به مردم ثبت نام کنند.

شرکت های دانش بنیان و پژوهشگران نیز فعالیت خود را آغاز کرده اند و تولید و توزیع مواد ضد عفونی کننده، ماسک و ... را در دستور کار خود قرار داده اند.

در نهایت نیز قرارگاه پدافند زیستی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با دستور دکتر طهرانچی راه اندازی شد و کمیته های هشت گانه این قرارگاه خدمت رسانی به مردم استان تهران را آغاز کردند.

گویا دانشگاه آزاد اسلامی وارد یک عرصه جدید شده است و این بار تصمیم دارد مسئولیت اجتماعی خود را در مقابله با ویروس کرونا تعریف کند. حالا همه دانشگاهیان این دانشگاه لباسی بر تن کردند که نماد آن قرارگاه جهادی است و همه با هم تصمیم دارند این بیماری را شکست دهند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1062760

وب گردی

وب گردی