۲۰ دستگاه در اجرای قانون هوای پاک مسئولیت دارند/ تمرکز ۷۰ درصدی صنایع استان در مشهد

رئیس اداره ارزیابی زیست‌محیطی و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط‌ زیست خراسان رضوی گفت: بیش از ۲۰ ارگان اجرایی در اجرای قانون هوای پاک مسئولیت دارند.

زیبا معظمی‌فرد رئیس اداره ارزیابی زیست‌محیطی و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط‌ زیست خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز  در رابطه با آلودگی‌ هوای مشهد مقدس در روزهای اخیر اظهار کرد: در هفته اخیر شاخص هوا برای گروه‌های حساس، ناسالم بود. 

وی افزود:  مشهد یک کلان شهر با ۳.۵ میلیون جمعیت است و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد صنعت استان در شهرستان مشهد متمرکز شده است. حال در کنار این موارد، موضوع تردد خودروی شهروندان و سفر زائران به بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) هم در تشدید آلودگی هوا موثر است.

رئیس اداره ارزیابی زیست‌محیطی و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط‌ زیست خراسان رضوی با اشاره به موقعیت جغرافیایی مشهد مقدس گفت: مشهد بین دو رشته کوه هزار مسجد و بینالود واقع شده است. به گفته بعضی منابع  ۲۷۰ روز و در بعضی منابع ۳۲۲ روز ما شاهد وارونگی حرارتی هستیم و حجم فعالیت‌های انسانی در مشهد در کنار شرایط اوکولوژیکی شهر پتانسیل ایجاد و تشدید آلودگی هوا را ایجاد کرده است. 

وی اضافه کرد: از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۶ در مشهد مقدس طرح جامع کاهش آلودگی در حال اجرا بود و پس از آن و با تصویب قانون هوای پاک توسط مجلس شورای اسلامی رویه کارها منسجمتر شد. قانون هوای پاک مشتمل بر ۳۴ ماده قانونی  و بیش از ۲۰ ارگان اجرایی در اجرای قانون هوای پاک مسئولیت دارند. این قانون مسئولیت‌هایی برای ارگان‌های ذی ربط خود مشخص کرده است و سازمان حفاظت از محیط زیست بیشتر ناظر بر انجام و اجرای قانون هست.


وی درخصوص ارگان‌های دخیل در قانون هوای پاک اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی یکی ارگان‌های مربوطه است. در این قانون هم به لحاظ اجرایی و هم نظارتی درگیر است. به طوری که اگر موضوع پایداری هوا از سوی هواشناسی به دانشگاه علوم پزشکی اعلام شود مرجعی که باید بر اساس شاخص‌های بهداشتی و مواردی از این قبیل درخواست کمیته اضطرار کند خود دانشگاه علوم پزشکی است.

معظمی فرد گفت: کارگروه‌های آلودگی هوا و کمیته‌های فنی‌ دائما در سطح استان مشغول فعالیت هستند و در کنار این فعالیت‌ها ما طرح مطالعه سیاحه انتشار را راه اندازی کردیم. این طرح بر اساس منابع آلاینده‌ها اعم از منابع متحرک و ثابت در دست اقدام است.

رئیس اداره ارزیابی زیست‌محیطی و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط‌ زیست خراسان رضوی با تاکید بر تاثیر مخرب آلاینده‌ها بر انسان و محیط زیست بیان کرد:  آلایندگی بر سلامت انسان تأثیرات مخربی دارد اما در بحث تأثیر به محیط زیست عوامل بسیاری مانند  شرایط اکولوژیکی، فعالیت‌های انسانی اعم از صنعتی، تولیدی، مصنوعی و طبیعی ، تأثیر کانون‌های گرم و وارونگی دما تمامی این عوامل تأثیرات مخربی بر محیط زیست استان می‌گذارند و همین دلایل مشهد مقدس را مستعد آلودگی هوا نیز کرده است.

وی افزود: برای هر ارگان مسولیتی مشخص شده است و راهکارهایی برای پیشگیری از تشدید آلودگی هوا با همکاری پلیس راهور صورت گرفته است که شامل توقف خودروهای فاقد معاینه یا نقص فنی می‌شود همچنین ما به عنوان ارگان ناظر رصد و پایش را افزایش دادیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: به شهروندان توصیه می‌شود از تردد با خوردروی شخصی و سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند. خودروهای فاقد معاینه یا نقص فنی ترددشان را به حداقل برسانند. خواهشمندم مردم از وسایل نقلیه عمومی و گروه‌های حساس از ماسک استفاده کنند و حتی الامکان از منزل خارج نشوند. از هر فعالیتی که منجر به تولید آلایندگی و تشدید آلودگی ‌هوا می شود مانند سوزاندن لاستیک، روشن کردن آتش  پرهیز کنید.

خبرنگار: محیا محمودی

انتهای پیام/

کد خبر: 1168170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =