ایران در 1404 چند پرتاب فضایی داشت؟

رئیس سازمان فضایی، آمار دقیق پرتاب‌های بومی و خارجی ایران در سال 1404 را اعلام کرد.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسگانیوز، حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی درباره تعداد پرتاب‌های انجام‌شده در سال جاری توضیح داد: امسال پرتاب‌های متعدد بومی و خارجی را تجربه کردیم و می‌توان گفت سال موفقی را پشت سر گذاشتیم. ما دو پرتاب خارجی با ماهواره‌بر «سایوز» داشتیم؛ یکی پرتاب ماهواره «ناهید 2» و دیگری پرتاب سه‌گانه ماهواره‌های «ظفر 2»، «پایا» و «کوثر» که با موفقیت انجام شد.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت:‌علاوه بر این، چندین پرتاب زیرمداری نیز صورت گرفت؛ از جمله پرتاب ماهواره‌بر قاصد، «ذوالجناح» و پرتاب «سیمرغ» که با هدف توسعه فناوری‌های ماهواره‌بر و توسعه برخی زیرسیستم‌های آن‌ها انجام شد.

برنامه پرتاب تا پایان سال

سالاریه در خصوص ادامه برنامه‌های پرتابی گفت: طبق برنامه در حال پیگیری هستیم که تا پایان سال باز هم پرتاب داشته باشیم. البته این موضوع بستگی به آخرین وضعیت آماده‌سازی ماهواره‌ها و ماهواره‌بر دارد.

وی افزود: معمولاً زمان دقیق پرتاب را تا پیش از انجام کامل تست‌های سازگاری ماهواره‌ و ماهواره بر و فرآیند تحویل‌دهی نهایی ماهواره به ماهواره‌بر اعلام نمی‌کنیم. ان‌شاءالله زمانی که به تاریخ پرتاب نزدیک شدیم و این مراحل با موفقیت طی شد، زمان دقیق را مشخص و اعلام خواهیم کرد. اما در مجموع، برنامه ما این است که تا پایان سال مجدداً پرتاب داشته باشیم.

علاوه بر پرتاب‌های یاد شده، ماهواره «جام‌جم 1» (با نام ثبت‌شده بین‌المللی «ایران دی‌بی‌اس») متعلق به سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، به عنوان نخستین ماهواره زمین‌آهنگ اختصاصی کشور، با موفقیت از پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان به فضا پرتاب شد. این ماهواره قرار است زیرساخت‌های لازم برای پخش همگانی تعاملی را فراهم کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
کد مطلب: 1298253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =