۷۰ درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیاز به حضور دارند

میرعرب با اشاره به مشکلات زیرساختی دانشجویان گفت: عدم دسترسی به اینترنت بین‌الملل و محدودیت اسکان، عملاً بخش قابل توجهی از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را متوقف کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با تداوم جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران و ادامه‌دار شدن آموزش مجازی در دانشگاه‌ها، حالا بیش از هر زمان دیگری شکاف میان «آموزش نظری» و «نیازهای واقعی دانشجویان» را نمایان کرده است. در این میان دانشگاه تربیت مدرس با بالاترین سطح رتبه‌بندی علمی و پژوهشی کشور در مقاطع تحصیلات تکمیلی قرار دارد، با هدف مدیریت شرایط صورت گرفته در وضعیتی قرار گرفته‌اند که نه دسترسی مؤثر به زیرساخت‌های دانشگاه دارند و نه امکان پیشبرد امور پژوهشی خود را. در این میان، دو مسئله «اسکان» و «اینترنت» به اصلی‌ترین دغدغه دانشجویان تبدیل شده است.

وابستگی ۷۰ درصدی دانشجویان به حضور در دانشگاه

حسین میرعرب، دبیر شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز با اشاره به وضعیت خوابگاه‌ها اظهار کرد: با تصمیم وزارت علوم، تا پایان ترم و تا زمانی که کلاس‌ها مجازی است، خوابگاه‌ها به‌صورت عمومی بازگشایی نمی‌شوند.

وی ادامه داد: اما واقعیت این است که بالغ بر ۷۰ درصد دانشجویان در مراحل مختلف تحصیلی، به‌ویژه در دوره‌های پژوهشی، برای انجام کارهای خود نیاز به حضور در دانشگاه دارند. بسیاری از این دانشجویان برای پیشبرد کارشان به اینترنت دانشگاه وابسته‌اند، چراکه دسترسی به برخی سرویس‌ها خارج از دانشگاه امکان‌پذیر نیست.

اینترنت؛ گره اصلی آموزش مجازی

میرعرب با تأکید بر نقش کلیدی اینترنت در فعالیت‌های علمی گفت: حتی دانشجویانی که فعالیت آزمایشگاهی ندارند، بخش عمده کارشان مبتنی بر اینترنت است. در شرایط فعلی، محدودیت در دسترسی به اینترنت بین‌الملل خارج از دانشگاه باعث شده عملاً کار بسیاری از دانشجویان متوقف شود.

وی افزود: ما پیشنهاد دادیم که امکان دسترسی به اینترنت بین‌الملل برای دانشجویان فراهم شود یا حداقل از ظرفیت سایر دانشگاه‌ها استفاده شود، اما این مسئله هنوز به‌صورت جدی حل نشده و به معضل اصلی دانشجویان تبدیل شده است.

پژوهش‌هایی که نیمه‌کاره ماندند

دبیر شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مشکلات دانشجویان آزمایشگاهی تصریح کرد: بخشی از دانشجویان در حوزه‌های آزمایشگاهی فعالیت دارند و ماه‌ها بر روی پروژه‌های خود زمان گذاشته‌اند. اما با تعطیلی ناگهانی، بسیاری از این پروژه‌ها متوقف شده و در برخی موارد، دانشجویان مجبور شده‌اند از ابتدا کار خود را آغاز کنند.

وی ادامه داد: حتی در مواردی، نمونه‌های آزمایشگاهی یا حیوانات مورد استفاده در تحقیقات از بین رفته‌اند که این موضوع خسارت جدی به روند پژوهش وارد کرده است.

بازگشایی محدود خوابگاه‌ها؛ فقط برای موارد ضروری

میرعرب درباره پیگیری‌های انجام‌شده بیان کرد: با پیگیری‌های دانشجویان و تماس‌های مکرر با مسئولان، در نهایت معاونت دانشجویی همکاری‌هایی انجام داد و برای برخی دانشجویان که ضرورت داشت، امکان اسکان فراهم شد.

وی افزود: طبق اطلاعیه‌های جدید، خوابگاه‌ها به‌صورت محدود و صرفاً برای دانشجویانی که ضرورت آن‌ها تأیید شود، بازگشایی خواهد شد. این فرآیند هم از طریق تأیید استاد و ارائه مستندات انجام می‌شود.
دبیر شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه به مطالبه حذف ترم اشاره کرد و گفت: «با توجه به اینکه حدود ۵۰ تا ۵۵ روز از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی عملاً مختل شده، بسیاری از دانشجویان درخواست حذف ترم بدون احتساب در سنوات را دارند.»

وی ادامه داد: دانشگاه‌ها نگرانی‌هایی درباره ظرفیت خوابگاه و امکانات رفاهی دارند، اما از سوی دیگر، دانشجویان نیز حق دارند؛ چراکه در این مدت امکان پیشبرد کارهایشان را نداشته‌اند.
میرعرب همچنین به وضعیت دانشجویان علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: «در برخی موارد، دانشجویان وزارت بهداشت با وجود حضور در محیط‌های درمانی، هنوز حقوق خود را دریافت نکرده‌اند و حتی از حداقل امکانات اسکان هم محروم‌اند؛ به‌طوری که برخی ناچار به اقامت در بیمارستان شده‌اند.»

انتهای پیام/

کد مطلب: 1303798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha