احیای هامون و مهار ریزگردها مهم‌ترین مطالبه زیست‌محیطی استان است

استاندار سیستان و بلوچستان با تأکید بر اینکه احیای تالاب بین‌المللی هامون و مقابله با پدیده ریزگردها مهم‌ترین مطالبه زیست‌محیطی مردم شمال استان است، گفت: بررسی راهکارهای عملی برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی استان در سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با محوریت مسائل تالاب هامون، هیرمند و جازموریان در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از سیستان و بلوچستان، استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر طبیعی این استان، گفت: در کنار برخورداری از اکوسیستم‌های ارزشمند، تنوع زیستی غنی و پهنه‌های طبیعی گسترده، استان با چالش‌های جدی زیست‌محیطی نیز مواجه است که رسیدگی به آن‌ها نیازمند برنامه‌ریزی ملی، همکاری بین‌بخشی و اتخاذ تصمیم‌های مؤثر است.

منصور بیجار روز شنبه در حاشیه سفر شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، به منطقه سیستان اظهار کرد: سیستان و بلوچستان به‌عنوان پهناورترین استان کشور، از ظرفیت‌های ارزشمند زیست‌محیطی همچون تالاب‌های بین‌المللی، سواحل مکران، مناطق کوهستانی، زیستگاه‌های طبیعی و گونه‌های متنوع گیاهی و جانوری برخوردار است که حفاظت از این سرمایه‌های طبیعی، ضرورتی راهبردی برای توسعه پایدار استان به شمار می‌رود.

وی افزود: در کنار این ظرفیت‌ها، کاهش ورودی آب رودخانه هیرمند و سایر منابع آبی، طی سال‌های اخیر موجب خشکی بخش‌های وسیعی از تالاب بین‌المللی هامون شده و این مسئله به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زیست‌محیطی شمال استان تبدیل شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: تداوم خشکی تالاب هامون، علاوه بر تهدید اکوسیستم منطقه، زمینه تشدید پدیده گرد و غبار و افزایش کانون‌های تولید ریزگرد را فراهم کرده که آثار آن نه‌تنها شهرستان‌های منطقه سیستان، بلکه بخش‌هایی از مناطق مرکزی استان را نیز تحت تأثیر قرار داده و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی گسترده‌ای به همراه داشته است.

بیجار با اشاره به دیگر مسائل زیست‌محیطی استان اظهار کرد: در جنوب سیستان و بلوچستان نیز وضعیت تالاب جازموریان و چالش‌های مرتبط با آن از جمله موضوعات مهمی است که نیازمند بررسی کارشناسی، حمایت ملی و تدوین راهکارهای عملیاتی برای حفاظت از این زیست‌بوم ارزشمند است.

وی تصریح کرد: سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست فرصت مناسبی برای بررسی میدانی ظرفیت‌ها و مشکلات زیست‌محیطی استان فراهم کرده است و در این سفر، علاوه بر بازدید از مناطق مختلف، نشست‌های تخصصی با کارشناسان، فعالان محیط زیست، دانشگاهیان، تشکل‌های مردمی و مسئولان اجرایی برگزار خواهد شد تا مسائل استان از زوایای مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: نتایج این نشست‌ها و بررسی‌های کارشناسی در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان جمع‌بندی خواهد شد تا تصمیم‌های لازم برای پیگیری مطالبات زیست‌محیطی، تأمین اعتبارات، تقویت برنامه‌های حفاظتی و اجرای اقدامات مؤثر در راستای احیای تالاب‌ها و کاهش آثار ریزگردها اتخاذ شود.

بیجار با تأکید بر همگرایی دستگاه‌های اجرایی و مشارکت مردم در صیانت از محیط زیست گفت: امروز تمامی ظرفیت‌های استان، از نمایندگان مجلس، فرمانداران و مدیران اجرایی گرفته تا علما، نخبگان، فعالان محیط زیست و اقشار مختلف مردم، برای حفاظت از منابع طبیعی و رفع چالش‌های زیست‌محیطی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی، استفاده از دیدگاه‌های کارشناسی و حمایت دولت، زمینه اتخاذ تصمیم‌های مؤثر برای حفاظت از محیط زیست استان و پیگیری جدی احیای تالاب هامون، مدیریت کانون‌های گرد و غبار و رسیدگی به سایر مسائل زیست‌محیطی سیستان و بلوچستان فراهم خواهد شد.

خبرنگار: عبدالقادر پاداش

انتهای پیام/

کد مطلب: 1313643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha