اجازه خام‌فروشی معادن خراسان‌شمالی را نمی‌دهیم

استاندار خراسان‌شمالی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی در استان گفت: ۵۰۰ هکتار زمین برای استقرار واحدهای فرآوری معادن و تولید شمش سرب و روی جانمایی شده و احیای معادن استان را به‌عنوان یک مأموریت اصلی دنبال می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی؛ بهمن نوری بعدازظهر روز شنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۵ در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت، با اشاره به ظرفیت‌های معدنی خراسان‌شمالی اظهار کرد: از ظرفیت غنی معادن استان غافل بوده‌ایم، اما اقدامات لازم برای فعال‌سازی و بهره‌برداری بهتر از این ظرفیت در حال انجام است.

وی با اشاره به معادن سرب و روی و کیفیت بالای مواد معدنی استان افزود: اجازه خاک‌فروشی در خراسان‌شمالی نخواهیم داد و معادنی در استان وجود دارند که با قیمت کم واگذار شده بودند و در حال پیگیری برای پس‌گیری آنها هستیم تا از فروش و خام‌فروشی این ظرفیت‌ها جلوگیری شود.

نوری ادامه داد: ۵۰۰ هکتار زمین برای استقرار واحدهای فرآوری معادن در استان پیش‌بینی و جانمایی شده است تا واحدهای فرآوری و تولید شمش سرب و روی در این محدوده ایجاد شود.

استاندار خراسان‌شمالی با تأکید بر ضرورت ایجاد ارزش افزوده در بخش معدن گفت: احیای معادن استان را مأموریت اصلی خود می‌دانیم و تلاش می‌کنیم ظرفیت‌های معدنی استان به جای خروج به صورت خام، در داخل خراسان‌شمالی فرآوری شود.

وی تصریح کرد: توسعه واحدهای فرآوری علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، می‌تواند زمینه اشتغال و رونق اقتصادی مناطق مختلف استان را فراهم کند.

نوری در بخش دیگری از سخنان خود درباره پروژه راه‌آهن جوین ـ اسفراین اظهار کرد: این پروژه مصوبه دارد و امسال ۶۰۰ میلیارد تومان به آن اختصاص یافته است.

وی افزود: پیگیری می‌کنیم این پروژه هرچه سریع‌تر اجرا شود و خط ریلی جوین ـ اسفراین باید به خط سراسری متصل شود.

استاندار خراسان‌شمالی درباره کارخانه کمپوست بجنورد نیز گفت: برای واردات دستگاه ویندروترنر تلاش بسیار زیادی انجام شده است، اما باید مشکل اجتماعی این کارخانه را نیز حل کنیم.

نوری افزود: باید مردم را اقناع کنیم که این کارخانه مشکل زیست‌محیطی ندارد و اجرای آن می‌تواند در مدیریت پسماند استان مؤثر باشد.

وی در ادامه با اشاره به رویداد «ایران‌جان» این برنامه را فرصتی استثنایی برای معرفی ظرفیت‌های خراسان‌شمالی دانست و اظهار کرد: این رویداد فرصت بسیار خوبی است تا فرصت‌های پیش‌رو، نقاط قوت و ظرفیت‌های استان را معرفی کنیم.

نوری افزود: از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواسته‌ایم اطلاعات دستگاه‌های خود را به‌روز و کامل کنند و همه دستگاه‌ها مکلف هستند امکانات و ظرفیت‌های خود را برای این رویداد در اختیار صداوسیما قرار دهند.

نوری تأکید کرد: محصولات کشاورزی استان نیز باید برندسازی شوند و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری خراسان‌شمالی باید در رویداد «ایران‌جان» به‌خوبی معرفی شود تا زمینه جذب سرمایه‌گذاران و رونق اقتصادی استان فراهم شود.

استاندار خراسان‌شمالی گردشگری، معادن، نوغانداری و محصولات کشاورزی را از ظرفیت‌های مهم استان عنوان کرد و گفت: این ظرفیت‌ها نیازمند معرفی و برندسازی بیشتر هستند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری استان افزود: مجموعه‌های گردشگری خراسان‌شمالی به‌خوبی معرفی نشده‌اند و شهر تاریخی بلقیس یکی از ظرفیت‌های مهم استان در این حوزه است.

خبرنگار: علی کاوه

انتهای پیام/

کد مطلب: 1315861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha