تأکید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان بر توسعه وقف علمی برای پیشرفت آموزش عالی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و مدیرکل اوقاف و امور خیریه این استان در نشستی مشترک بر ضرورت تغییر نگرش به وقف و انتقال آن از قالب‌های صرفاً عمرانی به حوزه‌های علمی و پژوهشی تأکید کردند تا با حمایت خیرین و تلاقی فناوری‌های نوین با فرهنگ وقف، زیرساخت‌های نوآوری و آموزش عالی در راستای حل مسائل واقعی استان توسعه یابد.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از هرمزگان، در راستای تقویت پیوند میان نهادهای علمی و خیریه و با هدف بهره‌برداری از ظرفیت‌های اجتماعی برای توسعه پژوهش، نشستی مشترک میان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و مدیرکل امور اوقاف و خیریه این استان برگزار شد.

محمدحسین رنجبر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در این نشست با اشاره به اینکه دانشگاه امروز فراتر از یک مرکز آموزشی، سرمایه‌ای علمی و اجتماعی برای تولید فناوری و نوآوری است، حمایت از آموزش و پژوهش را سرمایه‌گذاری برای آینده جامعه دانست. وی تأکید کرد که وقف علمی می‌تواند آثار و برکاتی ماندگار برای نسل‌های آینده به همراه داشته باشد و این سنت ارزشمند ایرانی-اسلامی را باید متناسب با نیازهای امروز جامعه در حوزه آموزش عالی بسط داد.

رنجبر تصریح کرد که وقف علمی می‌تواند در قالب‌های متنوعی نظیر احداث و تجهیز فضاهای آموزشی، ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی، توسعه مراکز نوآوری، حمایت از پایان‌نامه‌های مسئله‌محور و همچنین پشتیبانی از دانشجویان مستعد و کم‌برخوردار محقق شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ویژه استان هرمزگان در حوزه‌های دریا، شیلات، کشاورزی، انرژی و گردشگری، تأکید کرد که هدایت پژوهش‌ها به سمت مسائل واقعی استان، این نیازها را به فرصت‌های علمی، اقتصادی و اشتغال تبدیل می‌کند.

در همین راستا، حجت‌الاسلام سید عباس مسعودی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان نیز با تأکید بر گسترش وقف علمی بیان داشت که وقف تنها به امور عمرانی محدود نمی‌شود و امروز تخصص، تجربه و حمایت از پژوهش نیز در مسیر خدمت به جامعه قرار می‌گیرد. وی خاطرنشان کرد که خیرین و واقفان می‌توانند با حمایت از طرح‌های پژوهشی و تجهیز مراکز نوآوری، نقش مهمی در پیوند میان علم و نیازهای واقعی جامعه ایفا کنند.

مدیرکل اوقاف استان با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان زیربنای توسعه کشور هستند، بر اهمیت سرمایه‌گذاری در این حوزه تأکید کرد. وی افزود پیوند میان نوآوری‌ها و فناوری‌های نوین با فرهنگ وقف، می‌تواند ثروت و سرمایه عظیم مادی و معنوی را در جهت رشد و توسعه کشور به جریان اندازد.

در پایان این نشست، بر این نکته تأکید شد که پیوند میان دانشگاه، خیرین، واقفان، صنعت و جامعه می‌تواند زمینه‌ساز توسعه علمی و پایدار کشور باشد و باید تلاش شود تا فرهنگ وقف علمی بیش از گذشته در جامعه معرفی و نهادینه گردد.

خبرنگار: فاطمه بکروی

انتهای پیام/

کد مطلب: 1316181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha