توصیه‌های دانشجویان به رئیس جمهور آینده برای انتخاب وزیر بهداشت

41 دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور منتخب مردمی توصیه‌ها و پیشنهاداتی را برای انتخاب وزیر بهداشت دولت سیزدهم بیان کردند.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، 41 دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در نامه‌ای خطاب به  آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب مردمی نکاتی را برای انتخاب وزیر بهداشت، درمان و آموزش عالی دولت سیزدهم بیان کردند.

در بخش ابتدایی این نامه آمده است: اکنون که غالبه مردم با رای خود، اعتمادشان را به امانت نزد شما نهاده­‌اند، تشکیل صحیح و شروع به کار مناسب دولت سیزدهم، مهمترین و حساس­ترین وظیفه حال حاضر حضرتعالی برای پاسخ به این اعتماد است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز، یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین ارکان دولت بر زندگی مردم است چرا که مستقیما با سلامتی، رفاه مردم و پیشرفت کشور مرتبط است. امید جوانان و خصوصا فعالان دانشجویی کشور این بوده و هست که فرایند انتخاب وزرا کاملا شایسته سالارانه و بدون دخالت عواملی چون توصیه‌­های اطرافیان، گرایش­‌های حزبی باشد.

در این نامه مطرح شده است: از مدتی قبل، افراد و گزینه­‌هایی برای سکانداری نظام سلامت مطرح بودند که توسط مجموعه حضرتعالی، مورد بررسی قرار گرفته و هم اکنون که گزینه‌­های احتمالی بسیار محدود و به انتخاب نزدیکتر شده‌­اند، متاسفانه ناچار شدیم نکاتی را در رابطه با این انتخاب، یادآور شویم:

1- وزیر بهداشت نباید دارای هیچ گونه تعارض منافع و مشارکت در بخش خصوصی باشد. (اعم از مطب­داری، اشتغال در مراکز خصوصی، سهامداری، واردات دارو و تجهیزات پزشکی)

2- وزیر بهداشت، باید دارای روحیه­ جوان، جهادی، شجاع و تحول­‌خواه باشد. حضور مجموعه­‌ای تازه نفس لازمه ایجاد تحول و جهش و برون رفت از وضع موجود بوده و تکرار مجموعه‌­ها و اشخاصی که در گذشته نیز فرصت خدمت در این مسند را داشته‌­اند، مغایر با ایجاد رشد و تحول است.

3- وزیر بهداشت باید دارای سواد، توان و سابقه مدیریتی باشد. به دلیل تخصص پزشکی و درمانی‌­اش انتخاب نشود و حداقل سابقه­‌ای مدیریتی در اندازه ریاست یک دانشگاه علوم پزشکی یا معاونت وزارت بهداشت، داشته باشد.

4- وزیر بهداشت باید به فکر منفعت جامعه و مردم باشد. صنف­گرا نبوده و منافع صنفی را به منافع مردم ترجیح ندهد. همچنین دارای تقوای سیاسی لازم برای جلوگیری از سوء استفاده‌­های صنفی و جناحی نیز باشد.

5-  در طول حیاتش، ساده زیست و مردمی بوده باشد و هیچ گاه منافع خود را بر مردم و دیگران، ترجیح نداده باشد.

6-  در آخر اینکه دارای برنامه­ای دقیق و اولویت­بندی صحیحی باشد؛ چرا که در گام دوم انقلاب دیگر جای آزمون و خطا نیست.

دانشجویان در این نامه عنوان کردند: از آنجایی که در موقعیت حساس کنونی و در آغاز دولت سیزدهم، مجال اتلاف وقت و فرصت­ها نیست، مهمترین اولویت­‌های لازم برای مدیریت مطلوب نظام سلامت را که عمدتا در اسناد بالادستی مربوطه نیز وجود دارند، متذکر می­‌شویم:

1- برقراری پزشک خانواده در سراسر کشور با برطرف کردن عیوب گذشته و ایجاد آمادگی فرهنگی در جامعه

2- برقراری نظام ارجاع و سطح بندی بر بستر پزشک خانواده

3- تدوین و برقراری کامل راهنماهای بالینی در ارائه خدمات بالینی

4- ایجاد و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت کارآمد

5- شفاف سازی قانونمند درآمدها، هزینه‌ها، تصمیمات و فعالیت‌ها

در نامه 41 دفتر بسیج دانشجویی تاکید شده است: علاوه بر اولویت‌­های فوق، برخی از امور مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرند نیز بدین ترتیب­‌اند:

- توجه عملی به سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی مرتبط با بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

- آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و توجه به رشد معنویت و سلامت اجتماعی و اخلاق اسلامی

- ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی و اولویت‌دهی به پیشگیری با رفع مخاطرات سلامتی جامعه

- توجه ویژه به جمعیت و برنامه عملیاتی و موثر برای افزایش نرخ رشد و جلوگیری از پیری جمعیت

- توسعه کمی و کیفی بیمه‌های درمانی، همگانی ساختن بیمه پایه درمانی و تقویت بازار رقابتی برای بیمه‌های درمانی و خارج شدن از انحصار دولتی بودن به طوری که وزارت بهداشت فقط محور بیمه‌ها باشد.

- تعیین بسته خدمات بیمه‌ای پایه و تکمیلی توسط وزارت بهداشت و خرید آنها توسط بیمه‌ها و نظارت موثر وزارت بهداشت بر اجرای دقیق بسته‌ها با حذف اقدامات زاید و هزینه‌های غیرضروری در چرخه معاینه، تشخیص بیماری تا درمان.

- تامین امنیت غذایی و برنامه تغذیه سالم ملی، مدیریت مصرف محصولات تراریخته و مضر سلامتی و وضع عوارض بر محصولات و مواد و خدمات زیان‌آور سلامت

- ایجاد پدافند در مقابل بیوتروریسم

- اصلاح نظام پرداخت و ایجاد عدالت و کارآمدی

- تعرفه گذاری عادلانه براساس ارزش افزوده با حق فنی واقعی یکسان در بخش خصوصی و دولتی

- تبیین و ترویج طب سنتی ایرانی و نظارت دقیق و کامل وزارت بهداشت بر ارائه خدمات طب سنتی و جلوگیری از سواستفاده‌های رایج و گسترده

- توسعه کمی و کیفی آموزش پزشکی و رفع مشکلات ریشه‌ای دانشجویان مثل کارورزان، دستیاران و دیگر رشته‌ها

- حفظ کرامت جامعه پزشکی و ارتقای عزت و احترام کادر درمان و مدافعان سلامت کشور

- تحول پژوهش علوم پزشکی، با تاکید بر کارآمدی و علوم دانش بنیان با هدف پیوند دانشگاه و صنعت و تولید

- تقویت و پشتیبانی تولید دارو، تجهیزات پزشکی و محصولات زیستی با هدف خودکفایی و صادرات

- توسعه و ترویج و تببین اخلاق پزشکی در تمام عرصه‌های سلامت در بین کارکنان نظام سلامت و عموم جامعه

- ارتقا فقه سلامت و انطباق شرعی

 در بخش پایانی این نامه خاطرنشان شده است: نکات فوق، در جهت کمک به انتخاب صحیح وزیر بهداشت دولت سیزدهم ارائه شده است. تمام گزینه‌­های مطرح شده، افراد شاخص کشور در حیطه نظام سلامت­اند که به طور حتم در جایگاه­های دیگر نیز می­توانند به کار گرفته شده و به مردم خدمت کنند. همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه­‌های علوم پزشکی بدینوسیله اعلام می­دارد که با تمام توان در کنار وزارت بهداشت آینده خواهد ایستاد و از هر فعالیتی که در این حیطه به مردم یا مسئولان کمک کنید، هرگز دریغ نخواهد کرد. که صد البته لازمه آن، انتقادپذیری مطلوب مجموعه دولت و توجه کافی ایشان به مطالبه­‌گری­ جوانان و دانشجویان است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1102416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • علی اس IR ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
      0 0
      من که خوشم امد اگر به حرفهاشان توجه بشه