دانشگاه آزاد بزرگترین دانشگاه مجازی دنیاست

رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد با بیان این که دانشگاه آزاد بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو دارد، گفت: دانشگاه آزاد بزرگترین دانشگاه مجازی دنیاست.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، نشست خبری مجازی‌سازی دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع «وضعیت آموزش مجازی در آستانه سال تحصیلی جدید» ۲۴ مردادماه ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار شد.

عزیز نجف‌پور آقابیگلو رئیس واحد الکترونیک و دبیر شورای فضای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با بیان این که نزدیک دو سال است که با شیوع کرونا فرایند آموزش مجازی در آموزش عالی و آموزش و پرورش گسترش یافته است، اظهار کرد: علی رغم همه مشکلات زیرساختی و مدیریتی ناگزیر شدیم که به سمت مجازی شدن برویم.

وی با اشاره به این که آموزش  در آینده ترکیبی از آموزش مجازی و حضوری خواهد بود، افزود: کرونا باعث شد که دچار جهش در حوزه آموزش شویم. باید این جهش را دقیق‌تر واکاوی کنیم و این مهم برعهده متخصصان این حوزه است.

نجف پور در ادامه خاطرنشان کرد: افتخار دانشگاه آزاد این است که در دوران کرونا با واکنش مبتکرانه از تعطیلی آموزش‌ها جلوگیری کند.

رئیس واحد الکترونیک دانشگاه آزاد با تصریح بر این که بیش از هزار و ۲۰۰ نفر دانشجوی دانشگاه آزاد، تحت آموزش مجازی بودند، گفت: تمام مراحل تحصیلی دانشجویان از جمله ثبت نام، انتخاب واحد، کلاس‌ها و امتحانات مجازی بود.

وی با تاکید بر این که در حال توسعه سامانه‌های دانشجویی به صورت مجازی هم هستیم، افزود: در آینده نزدیک می‌توانیم ادعا کنیم که دانشگاه آزاد، به عنوان یک دانشگاه سایبری فیزیکی آماده خدمت رسانی است.

نجف پور با بیان این که حدود ۲۰۰ کلاس مجازی در دوران کرونا برگزار شد، تصریح کرد: حدود ۳ میلیون جلسه کلاسی و حدود ۶ میلیون آزمون در سامانه‌های دان و وادانا تشکیل شد.

رئیس واحد الکترونیک دانشگاه آزاد با اشاره به این که دانشگاه آزاد بزرگتری دانشگاه مجازی دنیاست، افزود: آموزش به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانشجو رقم بزرگی است، به علاوه دانشگاه آزاد کیفیت قابل دفاعی را به مخاطبان ارائه کرده است.

وی با بیان این که بعد از تکمیل واکسیناسیون کلاس‌ها حضوری خواهند شد و دانشگاه‌ها به حالت قبل برمی‌گردند، گفت: واحد الکترونیک قبل از کرونا مجازی بود، بعد از آن هم مجازی خواهد بود با این تفاوت که توانایی استادان افزایش یافته و همچنین علاقه دانشجویان به دلیل صرفه‌جویی‌هایی که در آموزش مجازی در وقت و هزینه آنها ایجاد شده، بیشتر شده است.

نجف پور در ادامه خاطرنشان کرد: نظرسنجی‌های دو هفته اخیر دانش‌آموزان و دانشجویان نشان می‌دهد که ما با یک شیفت پارادایم مواجه هستیم. ۹۵ درصد موافقند که بعد از حضوری شدن کلاس‌ها هم آموزش مجازی ادامه داشته باشد.

رئیس واحد الکترونیک افزود: بیش از ۹۵ درصد والدین گفته‌اند که تمایل دارند فرزندانشان آموزش مجازی را ادامه دهند. ۷۰ درصد معتقد بودند اگر کیفیت آموزش مجازی افزایش پیدا کند و هزینه هایش کمتر شود، فرزندانشان آموزش مجازی را ادامه دهند.

وی با بیان این که آموزش حضوری بیشتر سنتی است؛ اما آموزش مجازی نوید یک شیفت پارادایمی را در آموزش می‌دهد، گفت: در این دوران به نوعی یادگیری مقدم بر یاددهی شده است. دیگر مزایای آموزش مجازی این است که ظرفیت در آموزش مجازی نامحدود است و فرایندها پاره وقت هستند.

نجف پور با اشاره به این که دانشجومحور شدن ویژگی آموزش مجازی است، تصریح کرد: منابع چند رسانه‌ای و انعطاف‌پذیری کلاس‌ها دیگر مشخصه این نوع آموزش است.

رئیس واحد الکترونیکی با تاکید بر این که واحد الکترونیکی به عنوان بعد مجازی دانشگاه آزاد، بزرگترین پشتیبان و راهبر آموزش مجازی در کشور بوده است، افزود: این واحد می‌خواهد فرایند آموزش مجازی را ادامه دهد. این واحد دانشگاه آزاد، تعداد رشته‌های خود را از حدود ۱۰۰ به هزار رشته افزایش داده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد با شعار دانشگاه اجتماعی می‌خواهد در حوزه فناوری و کاربرد مسائل اصلی جامعه را هدف قرار دهد. همچنین با تولید سامانه و نرم افزار مسائل جامعه را حل کند.

نجف پور درباره رسالت واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد یادآور شد: واحد الکترونیکی می‌خواهد با آموزش‌های مهارتی، دانشجویان توانمندی تربیت کند. آموزش مجازی می‌تواند سلایق مختلف را تامین کند. برخی میخواهند تماما آموزش مجازی داشته باشند و برخی میخواهند کلاس‌های حضوری هم داشته باشند. واحد الکترونیک می‌خواهد فضا را برای هر دو گروه فراهم کند.

رئیس واحد الکترونیک دانشگاه آزاد تاکید کرد: محتوای آفلاین فرصت دیگری است که برای دانشجویان این واحد دانشگاهی فراهم است. همچنین بیش از ۶ میلیون دانشجوی ایرانی خارج از کشور داریم که تعدادی از آن‌ها می‌خواهند در ایران ادامه تحصیل دهند، معاونت بین‌الملل واحد الکترونیک قصد دارد این فرصت را برای دانشجویان فراهم کند. دوره‌های کوتاه مدت با این هدف برگزار می‌شوند.

وی دانشگاه آزاد و واحد الکترونیکی را به عنوان دانشگاه دوستدار خانواده معرفی کرد و گفت: این واحد سعی می‌کند به خانم‌های خانه‌دار که فرصت شرکت در کلاس‌های حضوری را ندارند، آموزش مجازی ارائه دهد.

نجف پور در پایان با بیان این که در سال جدید تحصیلی هم می‌خواهیم به سمت جذب دانشجویان حرکت کنیم، اظهار کرد: به دلیل جهش و پارادایم شیفتی که گفتم باید فضا را برای این تغییر مهیا کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1106943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =