به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز به نقل از واشنگتن پست، با افزایش شمار افراد واکسینه شده در برابر کووید ۱۹ در کشورهای پیشرفته، برخی کشورها مانند آمریکا به دنبال تزریق دوز سوم یا تقویتی واکسن کرونا هستند. گرچه سازمان جهانی بهداشت مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده و خواستار آن است که تا واکسنهای اضافی کشورهای صنعتی در اختیار کشورهای فقیر قرار گیرد، دولتهای غربی مصمم به استفاده از دوز تقویتی برای کاهش شمار افراد مبتلا و قربانیان خود هستند.
دولت بایدن در نظر دارد از هفته پایانی ماه سپتامبر (اوایل مهرماه) اقدام به تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا کند. مقامات بهداشتی میگویند واکسن فایزر و مدرنا نیازمند تزریق دوز تقویتی ۸ ماه پس از دریافت دوز دوم واکسن هستند. همچنین افرادی که واکسن تک دوزی جانسون اند جانسون را دریافت کرده اند در لیست مجاز دریافت دوز تقویتی هستند.
سوالات متعددی در این زمینه مطرح است، نخست اینکه چرا باید دوز اضافی واکسن کرونا را دریافت کنیم؟
مطالعات نشان داده است که دو دوز واکسن کرونای دریافتی باعث ایجاد پاسخ ایمنی در بدن میشود، اما با گذشت زمان ایمنی در برابر ویروس در بدن کاهش مییابد. دوز تقویتی یا اضافی واکسن کرونا باعث مقابله با کاهش ایمنی بدن در برابر کووید ۱۹ میشود. آنتونی فائوچی، مشاور پزشکی فعلی کاخ سفید از تشدید ایمنی بدن پس از دریافت دوز اضافی واکسن کرونا خبر داد.
چه کسانی باید دوز اضافی واکسن کرونا را دریافت کنند؟
به طور عمومی کسانی که دو دوز واکسن کرونای خود را دریافت کرده اند میتوانند پس از ۸ ماه دوز تقویتی و اضافی را تزریق کنند. در گام نخست دولتها احتمالاً افراد در خطر بالای ابتلا به کرونا مانند کادر درمانی، افراد کهنسال و کسانی که از بیماریهای زمینهای رنج میبرند را در لیست مجاز قرار خواهند داد.
چرا باید دوز اضافی را پس از ۸ ماه دریافت کنیم؟
تحقیقات نشان داده است پس از ۶ ماه از تزریق واکسن کرونا، ایمنی بدن در برابر این ویروس شروع به کاهش میکند، اما هنوز ایمنی کافی در بدن در برابر این ویروس وجود دارد. دانشمندان میگویند تزریق دوز اضافی واکسن پس از ۸ ماه میتواند به میزان قابل توجهی باعث افزایش پاسخ ایمنی بدن شود.
چرا تزریق دوز اضافی باعث بروز جنجال شده است؟
سازمان بهداشت جهانی و بسیاری از نهادهای بین المللی و بهداشتی مخالف تزریق دوز اضافی واکسن کرونا در کشورهای ثروتمند هستند. تزریق دوز اضافی واکسن کرونا در کشورهای صنعتی در حالی رخ میدهد که بسیاری از کشورهای فقیر جهان هنوز در ابتدای واکسیناسیون عمومی در برابر کرونا قرار دارند.
این سازمان روز چهارشنبه هشدار داد علاوه بر جنبه بشر دوستانه، خودخواهی کشورهای ثروتمند و عدم واکسیناسیون جهانی میتواند باعث جهشهایی مشابه به جهش نوع دلتا در کرونا شده و روند مبارزه با همه گیری با کووید ۱۹ را بار دیگر با چالش جدی مواجه کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
نظر شما