بیماری گل مژه را بیشتر بشناسید

گل مژه برآمدگی های کوچک، قرمز و دردناک که شبیه جوش هستند و در لبه خارجی یا داخلی پلک دیده می‌شوند. گل مژه، عفونت غدد چربی پلک ها محسوب می شوند که در اثر یک باکتری به نام استافیلوکوک ایجاد می شود. 

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بعضی گل مژه را جوش و یا آبسه فرض می‌کنند. شکل ظاهری این مشکل نیز شبیه به جوش چرکی است. در بیشتر مواقع گل مژه به خودی خود برطرف می‌شود و مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند. درمان گل مژه توسط دکتر متخصص چشم پزشک انجام می شود. و دکتر چشم پزشک می‌تواند این مشکل را برای شما برطرف کند و یا مشاوره‌ی مناسب به شما بدهد. 

بیشتر بخوانید:

خشکی چشم‌ها در فصل بهار را چگونه درمان کنیم؟

گل مژه یا stye برآمدگی های کوچک، قرمز و دردناک که شبیه جوش هستند و در لبه خارجی یا داخلی پلک دیده می‌شوند. گل مژه، عفونت غدد چربی پلک ها محسوب می شوند که در اثر یک باکتری به نام استافیلوکوک ایجاد می شود. 

این بیماری را با نام بیماری غده میبومین، میبومیتیس، میبومیانتیس یا بلفاریتیس هم می شناسند. در بیشتر مواقع، گل مژه به شکل یک جوش کوچک در نزدیکی مژه ایجاد می‌شود. سپس این جوش کوچک، به مرور بزرگ می‌شود، دردناک و چرکی می‌گردد. گل مژه معمولا بعد از مدتی می‌ترکد و تخلیه می‌شود. 

گاهی با تخلیه‌ی خود به خودی گل مژه و برطرف شدن عفونت، همه چیز به حالت اول برمی‌گردد. اما گاهی یک کیست باقی می‌ماند که دکتر چشم پزشک باید آن را تخلیه کند. 

برخی از نشانه‌های گل مژه عبارت‌اند از؛

برجستگی قرمز رنگی که به جوش شباهت دارد
درد پلک
ورم پلک
اشک ریختن

علت گل مژه چشم

علت ایجاد گل مژه، عفونی شدن غدد چربی موجود در پلک است. در صورتی که مجرای این غدد بسته شود و درگیر عفونت نباشند، شالازیون ایجاد می‌شود که به گل مژه شباهت ظاهری دارد. باکتری استافیلوکوک معمولا باعث این عفونت می‌شود. 

عوامل خطر ابتلا به گل مژه چشم

در صورتی که شرایط زیر را داشته‌باشید، احتمال دارد که به گل مژه‌ی چشم دچار شوید. این شرایط عبارت‌اند از؛

اگر چشم‌های خود را با دست‌های نشسته لمس کنید. 
بدون این که دست‌های خود را به طور کامل بشویید، بخواهید از لنزهای تماسی چشم استفاده کنید. 
اگر با آرایش چشم بخوابید و چشم‌های خود را نشویید.
در صورتی که از لوازم آرایش تاریخ مصرف گذشته و یا نامرغوب استفاده کنید. 
اگر بلفاریت داشته‌باشید ممکن است که به این مشکل دچار شوید.
در صورتی که در محلی آلوده کار کنید. 

چگونه از ابتلا به گل مژه پیشگیری کنیم؟

۱.دستان خود را بشویید
شستن دست‌ها از مهم‌ترین نکاتی است که جلوگیری از ابتلا به گل مژه به شما کمک می‌کند. دست‌ها در طول روز بسیار آلوده می‌شوند و میکروب‌های دست‌ها می‌توانند پلک را آلوده و ایجاد گل مژه کنند. به هیچ عنوان دست آلوده به چشم‌های خود نزنید و اگر عادت به دست زدن به چشم‌های خود دارید، دستان خود را تمیز نگه‌دارید.

۲.از لوازم آرایش مناسب استفاده کنید
لوازم آرایش برند خوب استفاده کنید. در صورتی که لوازم آرایش شما مرغوب نباشد، ممکن است دچار عفونت‌های مکرر چشمی شوید که یکی از آن‌ها گل مژه است. لوازم آرایش نامناسب و تاریخ مصرف گذشته می‌توانند در پوست ایجاد التهاب و عفونت کنند. از طرفی سعی کنید لوازم آرایش خود را با کسی شریک نشوید زیرا عفونت‌ها می‌توانند از یک فرد به فرد دیگر منتقل شوند. 

۳.از تمیز بودن لنزهای تماسی خود اطمینان حاصل کنید
لنزهای تماسی به طور مستقیم با چشم‌ها در ارتباط هستند و در صورتی که دستان شما آلوده باشد یا لنزها در طول مدت جایگذاری، آلوده شده‌باشند، دچار عفونت می‌شوید و گل مژه نیز می‌تواند در پلک شما ایجاد شود. به خوبی آن‌ها را تمیز کنید و با مایع لنز شستشو دهید. همچنین دست‌های خود را قبل از جایگذاری لنزها به خوبی بشویید. 

اگر گل مژه برای شما ایجاد شد، به دکتر چشم پزشک مراجعه کنید تا توصیه‌های لازم را به شما بدهد و یا در صورت لزوم مداخله‌ی درمانی انجام دهد. گل مژه حدود ۱ تا ۲ هفته به خودی خود برطرف می‌شود. برای این که درد و ظاهر گل مژه را بهبود ببخشید، می‌توانید از نکات مراقبتی خانگی استفاده کنید که شامل موارد زیر هستند؛

از کمپرس گرم استفاده کنید؛ استفاده از کمپرس گرم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، ۳ تا ۴ بار در روز می‌تواند علائم گل مژه را بهبود ببخشد و دوره‌ی گل مژه را تسریع کند. 
از تی بگ یا چای کیسه‌ای استفاده کنید. چای علاوه بر آرام کردن درد گل مژه، خاصیت آنتی‌باکتریال هم دارد که روند بهبودی گل مژه را تسریع می‌کند. 
پلک خود را پاک کنید. اگر گل مژه ترشح دارد، با شامپو یا صابون غیرحساسیت‌زا و یک پد نرم، با آب ولرم، بشویید و از آلودگی‌ها پاک کنید. 

کارهایی که نباید بکنیم:

هنگامی که گل مژه می‌زنید، نباید کارهای زیر را انجام دهید؛

آن را فشار ندهید و سعی نکنید که با دست آن را تخلیه کنید. 
پلک خود را نمالید و به آن دست نزنید. 
تا زمانی که گل مژه بهبود پیدا نکرده است از لنز تماسی استفاده نکنید و آرایش نکنید. 

منبع: نمناک

انتهای پیام/

کد خبر: 1135445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =