صفر تا صد مضرات و عوارض سیگار کشیدن بر اعضای بدن

سیگار کشیدن می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد تاثیرات مخربی بر روی باروری و اندام های جنسی می گذارد و احتمال سکته را افزایش می دهد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وقتی سیگار می کشید، سموم از سیگار وارد خون شما می شود. پس این سموم خون را مسموم می کنند ، خون را غلیظ می کند و احتمال تشکیل لخته افزایش می یابد.فشار خون و ضربان قلبتان افزایش می یابد و باعث می شود قلب شما سخت تر از حالت عادی کار کند.

بیشتر بخوانید:

علائم و نشانه‌های ابتلا به سرطان خون

شریان ها را باریک می کند و مقدار خون غنی از اکسیژن را کاهش می دهد و این تغییرات در بدن شما باعث افزایش میزان شریان های تنگ و تشکیل لخته می شوند که می تواند باعث حمله یا سکته قلبی شود.

عوارض سیگار برای قلب:

سیگار کشیدن به قلب و گردش خونی شما آسیب می زند و خطر بیماری هایی مثل بیماری های قلبی عروقی، حمله قلبی، سکته، بیماری عروقی محیطی (رگ های خونی آسیب دیده) و بیماری های مغز و اعصاب (شریان های آسیب دیده که خون را به مغز شما تامین می کنند)، افزایش می دهد.

مونوکسید کربن موجود در دود و نیکوتین هر دو فشار بر قلب وارد می کنند و باعث می شوند قلب سریع تر کار کند. آن ها همچنین ریسک ایجاد لخته خون را افزایش می دهند.

مواد شیمیایی دیگر موجود در دود سیگار، باعث آسیب زدن به آستر شریان های کرونری می شود، که درنهایت منجر به مسدود کردن شریان ها می شود.در واقع، سیگار کشیدن خطر حمله قلبی را دو برابر می کند و اگر سیگار بکشید، دو برابر خطر مرگ بیشتری از بیماری های قلبی عروقی دارید نسبت به عمر فرد غیر سیگاری.

خبر خوب این است که بعد از یک سال ترک سیگار، خطر شما نصف می شود. پس از ۱۵ سال ترک، خطر شبیه به کسی می شود که هرگز سیگار نکشیده است.

عوارض سیگار بر روی معده:

سیگاری ها شانس زیادی برای ابتلا به سرطان معده یا زخم معده دارند. سیگار کشیدن می تواند ماهیچه هایی را ضعیف کند که انتهای پایینی گلوی شما را کنترل می کنند و به اسید اجازه می دهد که در جهت اشتباهی حرکت کند.

سیگار کشیدن یک عامل ریسک مهم برای سرطان کبد است و هر چه بیشتر سیگار بکشید، ریسک بیشتری خواهید داشت.

عوارض سیگار روی پوست:

همانطور که در بخش قبلی سلامت نمناک در مورد عوارض جدی سیگار روی پوست گفته شد سیگار کشیدن مقدار اکسیژنی که به پوست شما می رسد را کاهش می دهد.

این، به این معنی است که اگر شما سیگار بکشید، پوستتان با سرعت بیشتری پیر به نظر می رسد و خاکستری و کدر می شود. سیگار کشیدن ۱۰ تا ۲۰ سال پوست شما را زود تر پیر می کند و سه برابر چین و چروک ها را بیشتر می کند، به خصوص در اطراف چشم ها و دهان.

عوارض سیگار برای استخوان ها:

سیگار کشیدن می تواند باعث ضعیف شدن استخوان های شما شود.به ویژه زنان باید مراقب باشند چون بیشتر از پوکی استخوان رنج می برند.

عوارض سیگار برای مغز:

اگر سیگار می کشید، احتمال سکته سیگاری ها بیشتر از غیرسیگاری ها است. در حقیقت کشیدن سیگار خطر ابتلا به سکته را حداقل ۵۰ درصد افزایش می دهد. یکی از راه هایی که سیگار کشیدن می تواند خطر سکته را افزایش دهد، افزایش میزان رشد آنوریسم مغز است.

این یک برآمدگی در رگی است که به دلیل ضعف دیواره رگ خونی ایجاد شده و می تواند باعث پارگی یا ترکیدن رگ شود که منجر به یک وضعیت بسیار جدی به نام خونریزی زیراراخنوودی می شود که نوعی سکته است و می تواند منجر به آسیب و مرگ گسترده مغزی شود.

خبر خوب این است که اگر دو سال سیگار نکشید، خطر سکته به نصف کاهش می یابد و در عرض پنج سال انگار فرد غیر سیگاری هستید.

سیگار و عوارض آن روی ریه ها:

ریه ها می توانند به شدت تحت تاثیر سیگار کشیدن قرار بگیرند. سرفه، سرماخوردگی، خس خس کردن و آسم تنها نقطه های شروع هستند.

دخانیات می تواند موجب بیماری های کشنده مثل ذات الریه، آمفیزم و سرطان ریه شوند. دخانیات باعث مرگ ۸۴ درصد مرگ های ناشی از سرطان ریه و ۸۳ درصد مرگ های ناشی از بیماری ریوی مزمن (COPD) می شود.

یک بیماری پیشرونده و ناتوان کننده است، نام مجموعه ای از بیماری های ریوی از جمله برونشیت مزمن و آمفیزم است. افراد مبتلا به COPD مشکل تنفسی دارند و در درجه اول به خاطر تنگی مجاری تنفسی و تخریب بافت ریه است. 

نشانه های معمول COPD عبارتند از:افزایش میزان تنفس، سرفه مداوم با خلط و عفونت های مکرر سینه.

این مشکل می تواند تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی افراد بگذارد. شما می توانید روند پیشرفت بیماری را کاهش دهید و توقف سیگار موثرترین راه برای انجام این کار است.

دهان و گلو و عوارض سیگار روی آن ها:

سیگار کشیدن باعث مشکلات غیر جذابی مثل تنفس بدبو و دندان های خراب می شود و همچنین می تواند باعث بیماری های لثه ای و آسیب به حس چشایی شما شود.

جدی ترین آسیب ناشی از سیگار، افزایش خطر ابتلا به سرطان لب، زبان، گلو، جعبه صدا و مری است. بیش از ۹۳ درصد از سرطان ها (سرطان در بخشی از گلو) ناشی از سیگار کشیدن هستند.

خبر خوب این است که وقتی استفاده از تنباکو را توقف می کنید، حتی پس از سال ها استفاده، می توانید میزان خطر ابتلا به سرطان سر و گردن خود را کاهش دهید. اگر به مدت ۲۰ سال سیگار را ترک کنید، ریسک ابتلا به سرطان سر و گردن را تا یک فرد غیر سیگاری کاهش داده اید.

عوارض سیگار و آثار تنباکو:

اثرات هر گونه مواد مخدر (شامل تنباکو) از فردی به فرد دیگر متفاوت است. چگونگی تاثیر تنباکو بر افراد به چیزهای زیادی بستگی دارد، از جمله اندازه، وزن و سلامت افراد.  

اثرات تنباکو، همانند هر دارو، به میزان مصرف آن بستگی دارد. هیچ سطح ایمنی از مصرف دخانیات وجود ندارد.

تاثیرات آنی:

از مقدار دز کم تا میزان متوسط:

برخی از تاثیراتی که ممکن است بعد از مصرف تنباکو تجربه شوند، عبارتند از:

تحریک اولیه، سپس کاهش فعالیت مغز و سیستم عصبی
افزایش هوشیاری و تمرکز
احساس خوشحالی ملایم
احساس آرامش
افزایش فشار خون و ضربان قلب
کاهش جریان خون به انگشتان دست و پا
کاهش دمای پوست
تنفس بدبو
کاهش اشتها
سرگیجه
تهوع، گرفتگی عضلات شکم و استفراغ
سردرد
سرفه
مضرات تنباکو

عوارض سیگار و تنباکو بر بدن

دوزهای بالاتر:

مقدار زیاد نیکوتین می تواند باعث آوردوز فرد شود. به این معنی است که فرد نیکوتین را نسبت به ظرفیت بدنش بیشتر دریافت کرده است. اثرات مقادیر بسیار زیاد می تواند شامل موارد زیر باشد:

افزایش اثرات ناخوشایند
احساس ضعف
سردرگمی
کاهش سریع فشار خون و میزان تنفس
تشنج
ایست تنفسی (توقف تنفس) و مرگ
۶۰ میلی گرم نیکوتین به صورت خوراکی می تواند برای یک فرد بالغ کشنده و مهلک باشد.

تاثیرات طولانی مدت سیگار کشیدن و عوارض آن:

سیگار باعث سرطان ریه و گلو می شود. این بیماری همچنین مسئول رنگ زرد مایل به قهوه ای انگشتان و دندان می شود. مونوکسید کربن موجود در سیگار میزان اکسیژن موجود در بدن, مغز و خون را کاهش می دهد.

این یعنی کل بدن - به خصوص قلب - باید سخت تر کار کند. باعث می شود که خطوط هوایی باریک شود و فشار خون بالا رود که می تواند منجر به حمله قلبی و سکته شود. مقادیر بالای co, همراه با نیکوتین, خطر بیماری های قلبی, سختی رگ ها و دیگر مشکلات گردش خون را افزایش می دهند.

عوارض سیگار کشیدن برای مدت طولانی

برخی از اثرات بلند مدت سیگار کشیدن که ممکن است تجربه شوند عبارتند از:
افزایش خطر آسیب مغزی
آب مروارید چشمی, دژنراسیون ماکولا, زرد شدن چشم ها
از دست دادن حس بویایی و مزه
دندان های زرد, پوسیدگی دندان و تنفس بدبو
سرطان بینی, لب, زبان و دهان
فقدان شنوایی
سرطان حنجره و حلق
کمک به پوکی استخوان
تنگی نفس
سرفه
برونشیت مزمن
سرطان
شروع آسم
آمفیزم
بیماری قلبی
انسداد در خون که می تواند منجر به حمله قلبی شود
فشار خون بالا
لوسمی میلوئیدی, سرطانی که مغز استخوان و اندام های خون ساز را تحت تاثیر قرار می دهد
سرطان معده و مثانه
زخم معده
کاهش اشتها
صورت خاکستری
چین و چروک های اولیه
التیام کند زخم ها
آسیب به دیواره های رگ خونی
افزایش احتمال درد کمر
افزایش حساسیت به عفونت
کاهش باروری و افزایش خطر سقط جنین
پریودهای نامنظم
یائسگی زودرس
اسپرم آسیب دیده و یا کاهش یافته
ناتوانی جنسی
سیگار کشیدن طولانی

اثرات دیگر مصرف تنباکو و عوارض سیگار:

سیگار منفعل:

سیگار کشیدن غیر فعال زمانی رخ می دهد که فردی که سیگار نمی کشید دود افرادی که سیگار می کشند را تنفس می کند. سیگار کشیدن غیرفعال می تواند چشم ها و بینی را تحریک کند و باعث بروز مشکلاتی از قبیل بیماری های قلبی و سرطان ریه شود. دود تنباکو به ویژه برای نوزادان و بچه های کوچک مضر است.

استفاده از تنباکو با دیگر مواد مخدر:

نیکوتین می تواند بر نحوه پردازش بدن در بسیاری از داروها تاثیر بگذارد. این می تواند تاثیر این داروها را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال, نیکوتین می تواند اثر درمانی بنزودیازپین ها را کاهش دهد. مصرف سیگار در حین مصرف قرص های پیش گیری, خطر شکل گیری لخته خون را افزایش می دهد.

عوارض سیگار و سرطان هایی که با سیگار به سراغتان می آیند

اینها انواع سرطان هایی هستند که شما با مصرف سیگار در خطر ابتلا به آنها هستید:

سرطان ریه
سرطان دهان, گلو, بینی و سینوس ها
انواع سرطان های مری
تومورهای مثانه و کلیه
سرطان پانکراس
سرطان معده
سرطان کبد
سرطان دهانه رحم و تخمدان
سرطان روده (سرطان کولورکتال)
لوسمی میلوئیدی حاد
ترگ سیگار هرگز دیر نیست. بعد از آخرین سیگار کشیدن, بدن شما شروع به ترمیم می کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1143307

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =