آخرین تحولات اوکراین| در پی شکسته شدن سد نوا کاخوفکا، جنوب اوکراین زیر آب رفت

در پی شکسته شدن سد نوا کاخوفکا، جنوب اوکراین زیر آب رفت. این سد، آب نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که تحت کنترل روسیه قرار دارد را تامین می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، "آنا مالیار"، معاون وزیر دفاع اوکراین شب گذشته، دوشنبه، اعتراف کرد که تلاش‌هایی برای انجام عملیات تهاجمی در برخی مناطق جبهه نبرد صورت گرفته است. وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «امروز نیروهای نظامی ما از گروه عملیاتی-استراتژیکی نیروهای "خورتیتسا" در حال انجام عملیات تهاجمی در چهار جهت گیری جبهه شرقی دونتسک هستند.  نبرد سنگین در منطقه ادامه دارد.»

تحولات اوکراین / تلفات سنگین در نبردهای هشت ساعته منطقه زاپروژیا

دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه نیز بامداد امروز، سه‌شنبه، اعلام  کرد که نیروهای نظامی اوکراین فعالیت‌های تهاجمی خود را در جهت گیری یوژنو-دونتسک از سر گرفتند. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «در طول روز دوشنبه، ۵ ژوئن، دشمن به انجام اقدامات تهاجمی خود ادامه داد،  تلاش‌ اصلی آنها روی ارتفاعات ورموفسکی متمرکز بود، ولی  درگیری‌ها در چند جهت گیری جریان داشت، ضمن اینکه نیروهای اوکراینی متحمل خسارات قابل توجهی شدند. در نتیجه آتش سنگین نیروهای ارتش، نیروهای هوا-فضا و عملیاتی - تاکتیکی، موشک‌ها و توپخانه‌ها و سامانه‌های خمپاره، دشمن شکست همه‌جانبه‌ای متحمل شد.

دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه صبح امروز، سه شنبه، اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور در جهت گیری یوژنو-دونتسک،  ۸ دستگاه تانک لئوپارد ساخت آلمان، ۲۸ دستگاه تانک، از جمله سه تانک چرخدار AMX-۱۰ ساخت فرانسه، بیش از ۱۰۰ خودروی زرهی رزمی و چندین فروند پهپاد تهاجمی ارتش اوکراین را منهدم کردند.  علاوه بر این، مجموع تلفات نیروهای نظامی اوکراین نیز به بیش از یک هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی می‌رسد.

روز دوشنبه نیز وزارت دفاع روسیه از تلاش دیگری توسط ارتش اوکراین  برای حمله در جهت گیری یوژنو-دونتسک خبر داده بود که متحمل "تلفات قابل توجهی شده و به مواضع اصلی خود بازگردانده شد". در این رابطه روز گذشته وزارت دفاع روسیه ویدئویی از تجهیزات منهدم شده ارتش اوکراین در طول تلاش برای ضد حمله گسترده در این جهت گیری را منترش کرد. یک هواپیمای بدون سرنشین از روند انهدام تجهیزات نظامی نیروهای اوکراین که در سراسر مزارع بین نوارهای مزارع جنگلی در حال حرکت بودند، فیلمبرداری کرد.

وزارت دفاع یادآور شد: در جریان این عملیات تیپ ۳۱ مکانیزه نیروهای مسلح اوکراین، بیش از ۲۵۰ نفر از نیروهای نظامی و ۱۶ دستگاه تانک و ۲۴ زره پوش و خودروی جنگی خود را از دست داد. نظامیان روسی پنج سرباز اوکراینی را اسیر کردند. 

پیش از این، وزارت دفاع روسیه همچنین به تلاش ناموفق ارتش اوکراین در روز یکشنبه، ۴ ژوئن برای شکستن خط دفاعی نیروهای روسی اشاره کرده بود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و شصت و هشتم جنگ اوکراین را دنبال کنید:

***

جنوب اوکراین زیر آب رفت

در پی شکسته شدن سد نوا کاخوفکا، جنوب اوکراین زیر آب رفت.

این سد، آب نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که تحت کنترل روسیه قرار دارد را تامین می‌کند.

آژانس انرژی اتمی گفت: خطر هسته‌ای فوری وجود ندارد، اما حدود ۲۲ هزار نفر در منطقه خرسون اوکراین، در معرض خطر سیل قرار دارند.

وقوع چندین انفجار در کی‌یف و دو منطقه دیگر اوکراین

شبکه‌های تلویزیونی اوکراین صبح امروز، سه شنبه، گزارش دادند که در طول شب گذشته انفجارهایی در چندین منطقه از خاک اوکراین رخ داده است. 

بر اساس اطلاعات موجود، صدای انفجار در مناطق دنپروپتروفسک، خارکوف و کی‌یف شنیده شد. در عین حال سیستم‌های دفاع هوایی در این مناطق فعال شدند. اداره نظامی شهر کی‌یف خبر به کار افتادن سیستم پدافند هوایی پایتخت را تأیید کرده است.

اندکی قبل از آن، آژیر حمله هوایی در سراسر اوکراین اعلام شده بود. طی شب گذشته سیستم هشدار هوایی در مناطق دنپروپتروفسک، خارکوف و پولتوا بطور مکرر فعال شد. ضمن اینکه در بخش تحت کنترل کی‌یف در منطقه زاپروژیا، کیرواگراد و سومی وضعیت قرمز اعلام شد. علاوه بر این، اطلاعاتی در مورد وقوع انفجاری در شهر بالاکلی در نزدیکی خارکوف منتشر شد.

وزارت دفاع روسیه هنوز در مورد اهدافی که مورد هدف قرار گرفتند، اظهار نظری نکرده است.

کاخ سفید: آمریکا خواهان تشدید درگیری در اوکراین و گسترش جغرافیای آنها نیست

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته، دوشنبه، ۵ ژوئن، طی یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که ایالات متحده به دنبال تشدید درگیری‌های نظامی در اوکراین نیست، زیرا این  وضعیت منجر به عواقب منفی برای همه خواهد شد.

کربی گفت: «ایالات متحده معتقد است که تشدید خصومت‌ها در اوکراین سناریوی بدی هم برای اوکراینی‌ها و اروپایی‌ها و هم برای روس‌ها به دنبال خواهد داشت، بنابراین واشنگتن از تشدید درگیری ها اجتناب خواهد کرد.»

علاوه بر این، این مقام کاخ سفید یادآور شد که نمی تواند به این سئوال پاسخ دهد که آیا ضد حمله اوکراین آغاز شده یا خیر. کربی گفت: «من نمی توانم دقیقا به این سئوال پاسخ دهم. با این حال، به طور قطع می توانم بگویم که ما کارهای زیادی برای آماده سازی اوکراین انجام داده ایم. <...> طی چند ماه گذشته، ما تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم تا اطمینان حاصل کنیم که اوکراین همه امکانات لازم را دارد، یعنی تجهیزات، آموزش و توانایی اجرای یک عملیات ضد حمله موفق را دارد.»

واشنگتن تامین سامانه‌های دفاع هوایی برای کی‌یف را در اولویت قرار داده است

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید همچنین اعلام کرد که مقامات ایالات متحده تامین سیستم های دفاع هوایی اوکراین را در اولویت قرار داده است. به گفته وی، واشنگتن ماه هاست که توجه ویژه ای به تقویت دفاع هوایی داشته، به ویژه آخرین بسته کمک نظامی به کی‌یف شامل موشک‌های رهگیر مضاعف است.

وی در نشست منظم برای خبرنگاران و در پاسخ به سئوالی در مورد امکان تامین سامانه های اضافی پاتریوت برای اوکراین، تاکید کرد: "بدون اینکه از نظر بیانیه های آینده جلوتر از منحنی اعلام کنم، می توانم به شما اطمینان دهم که تامین سیستم پدافند هوایی در صدر لیست انواع تسلیحاتی که ما به دنبال ارائه آن به اوکراین هستیم، باقی خواهد ماند." 

تمدید محدودیت‌های واردات غلات از اوکراین به تعدادی از کشورهای اروپای شرقی 

اتحادیه اروپا محدودیت‌های مربوط به واردات محصولات کشاورزی از اوکراین به تعدادی از کشورهای اروپای شرقی را تا تاریخ ۱۵ ماه سپتامبر تمدید کرد. این مطلب از سندی که شب گذشته، دوشنبه، در مجله رسمی اتحادیه اروپا منتشر گردید، مشخص شده است.

در این سند آمده است: واردات آزاد این محصولات فقط در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به استثنای بلغارستان، مجارستان، لهستان، رومانی و اسلواکی مجاز است.

این تصمیم از زمان انتشار آن، لازم الاجرا شده است.

پیش از این، در اواخر ماه مه، گزارش شده بود که مجارستان از اتحادیه اروپا خواسته تا محدودیت های واردات غلات اوکراینی را برای پنج کشور اروپای شرقی حداقل تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید کند. بوداپست همچنین از بروکسل خواست تا از کشاورزان محلی این کشور حمایت مالی کند.

کمیسیون اروپا صادرات غلات اوکراینی به پنج کشور اروپای شرقی را در دوم ماه مه ممنوع اعلام کرد. اقدامات محدودکننده اتخاذ شده مربوط به صادرات چهار محصول کشاورزی - گندم، ذرت، کلزا و تخمه آفتابگردان با منشاء اوکراینی است.

اتحادیه اروپا ۹ شهروند روس را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کرد

اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه ۹ نفر از شهروندان روسیه به بهانه «نقض حقوق بشر» وضع کرده است. این مسئله از بیانیه‌ای که در روز دوشنبه، توسط شورای اتحادیه اروپا منتشر شد، مشخص شده است.

در این بیانیه آمده است: امروز شورای اتحادیه اروپا تدابیر محدودکننده ای را علیه ۹ نفر تحت رژیم تحریم‌های جهانی به دلیل نقض حقوق بشر اعمال کرد.

بر اساس این بیانیه، اقدامات محدودکننده حقوق بشر در حال حاضر در مجموع علیه ۴۳ شخصیت حقیقی و ۱۵ شخصیت حقوقی روسیه اعمال می شود.

ضمن اینکه شب گذشته، دوشنبه، ایالات متحده هم فهرست تحریم‌های روسیه را به هفت شخصیت حقیقی و یک شخصیت حقوقی گسترش داد. بر اساس گزارشی که در سایت وزارت خزانه داری آمریکا منتشر شده، دلیل قرار گرفتن این افراد در فهرست تحریم ها تلاش آنها برای بی ثبات کردن اوضاع در اوکراین و همچنین در مولداوی، آمریکا، انگلیس و ... اتحادیه اروپا و کشورهای بالکان است، با این حال،این بیانیه حاوی هیچ مدرکی در این باره نیست.

نخستین خلبانان اوکراینی برای آموزش پرواز با F-۱۶ به لندن اعزام شدند

دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین، روز دوشنبه، پس از گفتگو با جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که اولین گروه از خلبانان اوکراینی برای آموزش کار بر روی جنگنده های F-۱۶ آمریکایی به انگلستان اعزام شدند.

اشمیگال همچنین گفت که با وزیر خارجه انگلیس درباره ایجاد "ائتلاف جنگنده‌ها" گفتگو کرده است. علاوه بر این، طرفین در مورد حمایت بیشتر از کی‌یف با ارسال تسلیحات بیشتر و پذیرش این کشور در ناتو صحبت کردند.

 جیمز کلورلی روز دوشنبه در یک سفر از پیش اعلام نشده وارد کی‌یف شد و با رئیس جمهوری اوکراین ولادیمیر زلنسکی دیدار و گفتگو کرد.

در همان روز، آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین اعتراف کرد که ارتش این کشور جنگنده های F-۱۶، خلبانان ماهر و مهندسان آموزش دیده برای تعمیر و نگهداری آنها را زودتر از پاییز دریافت نخواهد کرد، بنابراین کی‌یف نمی تواند در طول ضد حمله از آنها استفاده کنند.

تمایل رئیس جمهوری مصر برای کمک به حل بحران در اوکراین

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر روز دوشنبه اعلام کرد که از هیچ تلاشی برای کمک به حل و فصل بحران اوکراین و غلبه بر پیامدهای آن دریغ نخواهد کرد. او این سخنان را در یک نشست ویدئو کنفرانس با همتایانش از قاره آفریقا که به بررسی ابتکار میانجیگری کشورهای آفریقایی بین روسیه و اوکراین اختصاص داشت، بیان کرد.

به گفته احمد فهمی، سخنگوی السیسی، رئیس جمهور بدین ترتیب تایید کرد که مصر از ابتدای بحران مواضعی متعادل را بر اساس لزوم رعایت اصول حقوق بین الملل و حل و فصل اختلافات از طریق مسالمت آمیز اتخاذ کرده است. سخنگوی رهبر مصر افزود: قاهره معتقد است که این موضع گیری یافتن راه حلی را ممکن می سازد که منافع همه طرف ها را در نظر بگیرد.  مصر تمام تلاش خود را برای کمک به مهار این بحران و غلبه بر پیامدهای سیاسی، انسانی و اقتصادی آن انجام خواهد داد.

وزارت خارجه روسیه دورنمایی برای تمدید توافقنامه غلات نمی‌بیند

سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته، دوشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که روسیه هیچ دورنمای روشنی برای تمدید توافقنامه صادرات غلات نمی بیند.وی در پاسخ به سئوال مربوطه از سوی خبرنگاران گفت: "صادقانه بگویم، ما امیدی به این مسئله نداریم."

با این حال، به گفته ورشینین، طرف روسی به رایزنی با نمایندگان سازمان ملل در مورد هر دو بخش از توافقنامه هایی که در ماه جولای سال گذشته امضا شد، ادامه خواهد داد. وی افزود: در عین حال، انحرافات موجود در اجرای توافق غلات هنوز برطرف نشده است.

دور جدید رایزنی روسیه و سازمان ملل درباره توافق غلات ۹ ژوئن ( ۱۹ خرداد) خواهد بود

سرگئی ورشینین، معاون وزیر خارجه روسیه همچنین به خبرنگاران گفت که در تاریخ ۹ ژوئن (جمعه، ۱۹ خرداد ماه)، ژنو میزبان دور دیگری از رایزنی‌ها بین روسیه و سازمان ملل در خصوص یادداشت دوجانبه در چارچوب توافقنامه صادرات غلات از طریق دریای سیاه خواهد بود. 

او افزود: «ما در خصوص برگزاری دور دیگری از رایزنی ها در قالب دوجانبه در تاریخ نهم ژوئن در ژنو به توافق رسیدیم.»

معاون وزیر امور خارجه یادآور شد که ربکا گرینسپن، مدیرکل کنفرانس سازمان تجارت و توسعه (آنکتاد) به نمایندگی از سازمان ملل در این رایزنی ها شرکت خواهد کرد.

پیش از این، در اواخر ماه مه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که اگر وضعیت توافقنامه غلات تغییری نکند، تمدید آن منطقی نخواهد بود. وی افزود که از ۳۰ میلیون تن غلات خارج شده از بنادر اوکراین در چارچوب طرح صادرات از طریق دریای سیاه، تنها کمتر از ۳ درصد به فقیرترین کشورهای جهان رسیده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1184235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =