کدام سبزیجات موجب ابتلا به سرطان می‌شوند؟

سرطان هنوز هم یکی از عوامل اولیه مرگ و میر در دنیا محسوب می شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان هنوز هم یکی از عوامل اولیه مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید:

خواص زیتون برای پیشگیری از انواع سرطان

یافتن راه‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، از جمله انگیزه‌های محققان برای مقابله با این بیماری است. طبق یافته‌های جدید محققان صندوق پژوهش جهانی سرطان، نوعی از گونه سبزیجات ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. 

سرطان به عنوان اصلی‌ترین عامل مرگ و میر در دنیا، تنها در سال ۲۰۲۰ قریب ۱۰ میلیون نفر را به کام مرگ کشاند. این آمار در حالی ارائه شده که میلیاردها دلار برای یافتن درمان مؤثر آن هزینه می‌شود.

محققان به دنبال درک این موضوع هستند که چگونه سبک زندگی می‌تواند روی ابتلا به سرطان تأثیر می‌گذارد.

رژیم غذایی موضوع بخشی از این پژوهش‌هاست. یکی از جالب‌ترین کشف‌هایی که محققان به آن رسیده‌اند، سبزیجات غیرنشاسته ای است که به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد. نگهداری موادغذایی را می‌توان به فرآیند درمان و نگهداری موادغذایی به‌گونه‌ای تعریف کرد که از فساد جلوگیری یا تا حد زیادی این فرآیند را آهسته کرده و از بیماری های ناشی از تغذیه جلوگیری کند و در عین حال ارزش غذایی، طعم و بافت غذاها را حفظ کند.

معمولا برای بالا بردن ماندگاری موادغذایی معمولا از نمک سود کردن و تهیه ترشی از آن استفاده می کردند که احتمال بروز سرطان معده را افزایش می دهد. مدل های حیوانی نشان می‌دهد که مقادیر بالای نمک، چسبندگی مخاطی را که از معده محافظت می‌کنند، تغییر داده و احتمال تشکیل ترکیبات N-nitroso را بالا می‌برد. 

علاوه بر این، مصرف زیاد نمک باعث تجمع میکروب هلیکوباکتر را افزایش می‌دهد که یکی از قوی‌ترین عوامل ابتلا به سرطان معده به شمار می‌رود. در نهایت، میزان بالای نمک مسئول آسیب سلولی است که باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده می‌شود. 

شواهدی دال بر این موضوع وجود دارد که مصرف غذاهایی که با نمک ماندگاری بالایی پیدا می‌کنند شامل سبزیجات غیرنشاسته‌ای، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهند.

سبزیجات براساس محتوای نشاسته‌ای که دارند، به دو دسته نشاسته‌ای و غیرنشاسته‌ای تقسیم می‌شوند. هویج، چغندر، ازگیل، شلغم و نیز سبزیجات سبز و برگ دار مانند اسفناج و کاهو؛ سبزیجات چلیپایی شامل خانواده کلم به‌عنوان مثال کلم بروکلی، کلم و شاهی آبی؛ و سبزیجاتی چون پیاز، سیر و تره فرنگی از جمله سبزیجات غیرنشاسته‌ای هستند. 

در نقطه مقابل، میزان کربوهیدرات در سبزیجات نشاسته‌ای مانند سیب زمینی و سیب‌زمینی شیرین بسیار بالاتر از سبزیجات غیرنشاسته‌ای است. مطالعات حاکی از آن است افرادی که رژیم مداومی از غذاهای شور را مصرف می‌کنند، دو برابر بیشتر در معرض خطر سرطان معده قرار دارند. 

تحقیق روی مردان ژاپنی نشان می‌دهد در کسانی که کم‌ترین میزان مصرف نمک را داشته‌اند سالانه از هر ۱۰۰۰ نفر تنها یک نفر در معرض سرطان معده قرار می‌گیرد. اما در مردانی که مصرف نمک بالایی دارند، این آمار یک در هر ۵۰۰ نفر است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1192594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 8
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • صفورا IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      13 3
      کاش بیشتر توضیح بدید در مورد سبزیجات و سرطان. مطلب جدیدی بود که خوندم .
    • رضا IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      0 0
      متاسفانه اینکه اینهمه ازسبزیجات تعریف وتمجید میکنند هم پزشکان وهم کسانیکه حالا بهردلیلی خودرا آگاه میدانند همسر بنده هرگز نشده بود که یکروز سبزی استفاده نکند انواع سبزیها که سرسفره مردم هست ایشان میخورد بازهم سرطان گرفت یکسال است عمل کرده است ودیگر ازسبزیجات خیلی کم هفته ای یک یادوبار استفاده میکند فکر میکنم با اینکه اینهمه عزیزان پزشک میگن سبزی بخورید به تبعات آن بی توجه هستند:دلیل اینکه میفرمایم این است که کشاورزان وسبزیکاران بیشترین کود حیوانی وشیمیایی را برای اینکه خیلی زود رشد کند سبزیهایشان ودرسال چندین نوبت جمع آوری کنند بفکر پول بیشتر و درآمد هنگفت هستند نه فکر جان مردم حتی جان خود خانواده خودشان فرقی نمیکند این یک واقعیت است:که نمیشود از آن گذشت بنظر میرسد بخاطر مصرف بیش از اندازه از کود حیوانی وشیمیایی بیشترین سرطانها از مصرف سبزیجات ومیوه ها هستند چرا که کشاورزان ما محصول ارگانیک بدست مردم نمیرسانند دولت ومتولیان امور کشاورزی هم فقط هرزگاهی برای تبلیغات واینکه حالا حرفی زده باشند کم وبیش میبینیم شاید راجع به کشاورزی ارگانیک حرف میزنند لازم است توجه بیشتری داشته باشند
    • IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      0 0
      بلاخره سبزی بخوریم یانخوریم؟
    • مهناز IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      0 0
      بنظر من سبزیجات سرطانزا نیست بلکه اون کودهایی که به سبزیجات و میوه جات میدن باعث میشه
    • خدیجه IR ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      0 0
      دوست دارم بیشتر درباره سرطان بدونم مخصوصا سبزیجات
    • IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
      0 0
      باور نمیکنم این سبزیجات عیر نشاسته ای باعث سرطان معده شود
    • اعطم IR ۰۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
      0 0
      سلام لطفا توضیح بیشتری دهید
    • IR ۰۵:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
      0 0
      بله! صد البته که نمک طعام ید دار شیمیایی باعث سرطان و هزار درد بی درمان دیگر می شود. نمکی که پتاسیم ندارد و با حجم بالای سدیم و کلر سمی، باعث اختلال در فشار خون و جذب سلولی می شود. اما نمک طبیعی دریا و سنگ نمک، بهترین دارو برای همه بیماریها از جمله سرطان است. نمک طبیعی با کشیدن و خشک کردن رطوبت اضافی بدن، عفونت ها را از بین می برد. تعادل وزن و اندام، و فشار خون ثابت و سلامتی ایجاد می کند.