دیپلماسی فرهنگی ایران فلج است/ ۴۰ درصد کالاهای مورد نیاز رژیم صهیونیستی از کشورهای آسیایی تامین می‌شود

فعال حوزه بین الملل گفت: ما در حوزه‌های نظامی و بین‌الملل فعالیم و در حوزه دیپلماسی فرهنگی فلج هستیم. 

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در نشست دانشجویی شریک جرم که امروز ۱۰ دی‌ماه در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم از نظارت مجلس بر فعالیت وزارت امور خارجه صحبت کنیم، بهتر است نماینده‌ای از کمیسیون امینت ملی مجلس در این باره صحبت کند. بنده صرفا از لحاظ اهمیت حوزه انرژی در جنگ غزه صحبت می‌کنم.

بیشتر یخوانید:

بالن جاسوسی اسرائیل در لبنان مستقر شدند

وی گفت: اگر طرح سفارت یا سفیر مجازی ایران در فلسطین اجرایی می‌شد؛ شاید در شرایط کنونی بهتر می‌توانستیم فعالیت کنیم.

شریعتی با اشاره به تحریم کالاهای اسرائیلی ادامه داد: فهرست کالاهای اسرائیل هر سال منتشر می‌شود ولی این فهرست کلی است.

این مسئول افزود: فهرست کلی کالاهای اسرائیلی نمی‌تواند باعث تحریم اقتصادی و فشار اقتصادی به رژیم صهیونیستی است.

وی با بیان اینکه طرح همه پرسی از تمام فلسطینی‌ها که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده و در سازمان ملل ثبت شده است، گفت: طرح‌های دیگری مانند طرح دو دولتی نیز از سوی کارشناسان یا مسئولان سایر کشورها مطرح شده است. البته هیچکدام از این طرح‌ها به نتیجه نرسیده است.

شریعتی با بیان اینکه ما قدر دان زحمت‌های دولت فعلی هستیم، گفت: مجموعه فعالیت‌های دولت سیزدهم در هم راستا شدن دیپلماسی و میدان مفید بوده است، اما سرعت جبران گذشته بسیار کند است.

این نماینده مجلس گفت: رویه‌های نادرست گذشته هنوز در وزارت امور خارجه دنبال می‌شود. این موضوع سرعت تغییرات و جبران کمبود کاری دولت‌های سابق را آهسته می‌کند.

وی با اشاره به شناسایی بازارهای جدید گفت: حدود ۴۰ درصد کالاهای مورد نیاز رژیم صهیونیستی از کشورهای آسیایی تامین می‌شود. همچنین کالاهای اسرائیلی نیز در بازارهای این کشورها به فروش می‌رسد. یعنی سطح تبادلات اقتصادی مناسبی برقرار است.

شریعتی عنوان کرد: اگر اسرائیل به حمله نظامی علیه فلسطین به این شدت ادامه دهد، براساس پیش بینی‌ها سوخت این کشور تا دو هفته دیگر تمام خواهد شد و به خط لوله گاز باکو نیاز پیدا خواهد کرد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: بنابراین باید از تمام ظرفیت‌های موجود داخلی و خارجی برای جلوگیری از انتقال گاز از طریق خط لوله جیحون _ باکو استفاده شود.

وی درباره فعالیت مجلس در موضوع غزه افزود: گروه‌های دوستی و چند هیئت‌ از سوی مجلس شورای اسلامی به کشورهای اعزام شده‌اند تا درباره جنگ غزه مذاکراتی انجام دهند.

شریعتی گفت: بسیاری از روندها و سیاست‌ها در وزارت امور خارجه اصلاح شده است ولی باز هم سرعت واکنش‌ها مناسب نیست.

نشانه‌ای از تحریم کالاهای اسرائیلی در کشورهای اسلامی وجود ندارد

ابراهیم ولی‌پور رئیس اداره غرب آسیا و شمال آفریقا وزارت امور خارجه در این نشست بیان کرد: موضوع تحریم اسرائیل از سال‌های گذشته مطرح بوده است و اینگونه نیست که ما بعد از طوفان الاقصی به فکر تحریم افتاده باشیم.

وی افزود: ما هیچ نشانه‌ای از تحریم کالاهای اقتصادی در کشور عربی و اسلامی نمی‌بینیم. فقط چند کالا در دمشق تحریم شده است.

ولی‌پور گفت: کمیته تحریم کالاهای اسرائیلی وظیفه شناسایی شرکت‌ها، کالاهای تولید، سرمایه گذاری‌های اسرائیل را برعهده دارد و باید هر سال فهرستی ارائه دهد. ولی این کمیته در چند سال اخیر کم‌رنگ شده است.

این مسئول گفت: به غیر از ایران، عراق و یمن سایر کشورهای اسلامی برای تحریم اقتصادی رژیم صهیونیست هیچ تمایلی ندارند.

وی افزود: جنبش تحریم کالاهای اقتصادی اسرائیل توسط فعالان فلسطین راه اندازی شد. جالب است که کشورهای اروپایی بیشترین دنبال کننده یا عضو این جنبش هستند. البته در این جنبش تمام کالاهای اسرائیلی تحریم نمی‌شود.

ولی‌پور مطرح کرد: آمریکا به خاطر داشتن حق وتو، تمام فعالیت‌های سازمان ملل را فلج کرده است و اجازه نمی‌دهد هیچ قطعنامه‌ای علیه اسرائیل تصویب شود.

این رئیس اداره غرب آسیا و شمال آفریقا وزارت امور خارج افزود: من قبول ندارم که ترکیه در صف مدافعان فلسطین قرار دارد. این کشور دیگری شکاف بین دولت و مردم است. مثلا مردم از سخنرانی اردوغان رئیس جمهور این کشور، استقبال نمی‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی با هیچ کشور خرده حساب ندارید و حرف خود را بدون هیچ ترسی، در مجامع بین‌الملل بیان می‌کند. ولی سیاست‌های در حوزه سیاسی و دیپلماتیک وجود دارد که باید رعایت شود.

دیپلماسی فرهنگی ایران فلج است

محمد صادق شهبازی فعال حوزه بین‌الملل در ادامه این نشست بیان کرد: ترور شهید رضی موسوی و تهدیدات بایدن نشان می‌دهد که ایران در حوزه نظامی هم فعالیت مناسبی دارد. البته هر چه ما در حوزه‌های نظامی و بین‌الملل فعال هستیم، در حوزه دیپلماسی فرهنگی و سیاسی فلج هستیم.

وی افزود: جاده یا مسیر مقاومت حاج قاسم سلیمانی، تنها مسیر اخراج آمریکا از منطقه است که متاسفانه به علت ضعف دستگاه‌ دیپلماسی، نتوانستیم از این مسیر استفاده کنیم.

شهبازی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی و فرهنگی تحت تاثیر فضای سیاست زده دولت، خروجی ندارد. ما حتی نتوانستیم یک کمپین تحریم کالاهای رژیم صهیونیست در برزیل یا ترکیه راه اندازی کنیم. حتی مجلس اعلام می‌کند ما کالای اسرائیلی نداریم پس موضوع تحریم اقتصادی این رژیم منتفی است.

این فعال حوزه بین‌الملل بیان کرد: دغدغه‌های دانشجویان در موضوع طوفان الاقصی بسیار پیچیده و کنش‌گرانه است. اگر این عملیات انجام نمیشد، جاده مشترک اسرائیل و چین به صورت کامل ساخته می‌شد و مرزهای تجاری این رژم گسترش می‌یافت.

وی افزود: دستگاه‌ دیپلماسی نتوانست یک کمپین یا پویش برای جلوگیری از ساخت این جاده، در کشورهای اسلامی راه اندازی کند. البته ما فقط از دولت و دستگاه دیپلماسی انتظار نداریم و در این مسیر مجلس شورای اسلامی نیز باید فعالیت بیشتری داشته باشد.

روسیه و ترکیه بزرگترین صادرکنندگان گاز و ارزاق به رژیم صهیونیستی

امیرمحمد نوری کارشناس بین‌الملل در ادامه این نشست، درباره تجارت رژیم صهیونیست با سایر کشورها بیان کرد: تحریم این رژیم در حوزه تجاری، هر چند نمادین باشد، بازخورد بسیار مناسبی دارد.

وی گفت: ترکیه بزرگترین صادر کننده به رژیم صهیونیست است و در حوزه درآمد ارزی و تجارت این رژیم نقش تعیین کننده‌ای دارد.

نوری افزود: کشورهای قزاقستان و آذربایجان حدود ۶۰ درصد گاز رژیم صهیونیست را تامین می‌کنند.

این کارشناس بین‌الملل با بیان اینکه رژیم صهیونست در حوزه غذایی به کشورهای جهان اسلامی وابسته نیست، گفت: این رژیم بیشتر کالاهای مورد نیاز خود را از روسیه وارد می‌کند. این رژم اصلا تولید ندارد و صرفا مصرف کننده است.

وی افزود: در حال حاضر کشورهای روسیه، اوکراین و برزیل بزرگترین صادر کنندگان نفت، غلات و مواد غذایی به رژیم صهیونیست هستند.

نوری گفت: تحریم اقتصادی رژیم صهیونیست توسط سایر کشورها یک ضرورت است. این تحریم باعث ایجاد فشار اقتصادی بر این نظام شده و مشروعیت خودساخته‌اش نابود خواهد شد.

لزوم قطع صادرات نفت و ارزاق به رژیم صهیونیستی

مهدی زمانی مسئول بین‌الملل بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران بزرگ در ادامه این نشست اظهار کرد: ترکیه در افزایش تبادلات تجاری رژیم صهیونیست، نقش پررنگی دارد. هم اکنون ترکیه حدود ۱۰ میلیارد دلار در سال صادرات به این رژیم دارد.

وی گفت: صدور نفت و ارزاق از کشورهای اسلامی به رژیم صهیونیستی باید قطع شود. وزارت امور خارجه نیز در این مسیر باید از ابزارهای قدرت خود استفاده کند. البته ما تا کنون هیچ برنامه یا فعالیت خاصی از دستگاه دیپلماسی در این باره شاهد نبودیم.

زمانی تصریح کرد: تجمع دانشجویان مقابل سفارت ترکیه در تهران، بازخورد رسانه‌ای گسترده‌ای داشت و حتی در کشور ترکیه نیز افکار عمومی را تحت تاثیر قرار داد.

این فعال دانشجویی بیان کرد: اگر دستگاه دیپلماسی در موضوع تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی فعالیتی ندارد، حداقل سنگ اندازی هم نکند.

وی با اشاره به جنگ ترکیبی و شناختی مطرح کرد: اکنون فهم و درک موضوعات در گذشته و دوران جنگ تحمیلی جا مانده است. در نقطه مقابل، ترکیه که بیشترین تبادلات تجاری را با اسرائیل دارد، محبوب مردم فلسطین است چراکه رسانه‌های قوی دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1213495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =