دکتر کامبیز نرماشیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، در گفتگو با خبرنگار ایسکانیوز با اعلام این خبر اظهار داشت: در راستای پاسخ به تحولات گسترده در حوزه فناوری و نیازهای آموزشی قرن بیست و یکم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان تصمیم گرفته است برخی از دروس را با بهرهگیری از ابزارهای هوش مصنوعی مورد ارزیابی قرار دهد. این موضوع، نه تنها به معنای تسهیل در فرآیند آزمون نیست، بلکه با هدف ارتقاء مهارتهای تحلیلی و تفکر نقادانه در دانشجویان طراحی شده است.
وی افزود: اساتید نیز موظف هستند خود را با تغییرات فناورانه همسو کنند. دیگر دوره جزوههای ۲۰ ساله و سوالات کلیشهای و تکراری به پایان رسیده است. نظام آموزشی نوین نیازمند بازنگری اساسی در محتوا، روش تدریس و نحوه ارزیابی دانشجویان است. ما باید اساتید و دانشجویان را برای زیستن و رقابت در دنیای دیجیتال آماده کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: این اقدام در حالی صورت میگیرد که طی سالهای اخیر، استفاده از هوش مصنوعی در آموزش و پرورش و آموزش عالی در جهان به سرعت در حال گسترش است. از چتباتهای هوشمند گرفته تا ابزارهای تحلیل دادههای آموزشی؛ فناوریهای نوین به شدت در حال تغییر ماهیت یادگیری و آموزش هستند. با این حال، در کشور ما هنوز بستر قانونی، اخلاقی و فرهنگی استفاده از این فناوریها در آموزش، در مراحل ابتدایی قرار دارد.
کامبیز نرماشیری افزود: بر اساس این طرح، دانشجویان میتوانند در امتحانات مشخصی، با رعایت چارچوبهای اخلاقی و آموزشی، از ابزارهای هوش مصنوعی مانند سامانههای پاسخگو، ابزارهای تحلیل متن، نرمافزارهای یادگیری ماشین و موارد مشابه بهره ببرند. در عین حال، دانشگاه تأکید کرده که این استفاده باید هدفمند و در جهت توسعه دانش فردی باشد، نه به عنوان ابزاری برای تقلب یا دور زدن نظام ارزیابی.
نرماشیری؛ همچنین با اشاره به آینده این طرح اظهار داشت: اگر بخواهیم جایگاه علمی کشور را در منطقه و جهان حفظ کنیم، باید با شجاعت، مسیرهای جدید را تجربه کنیم. استفاده از هوش مصنوعی تنها یک ابزار نیست، بلکه یک فرصت برای تربیت نسل خلاق، متفکر و آشنا با فناوری است. اگر در این مسیر عقب بمانیم، به سرعت حذف خواهیم شد و در تاریخ، بهعنوان بازماندگان تحول جهانی شناخته خواهیم شد.
وی؛ این اقدام دانشگاه آزاد زاهدان میتواند الگویی تأثیرگذار برای سایر واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور باشد تا به جای مقاومت در برابر تغییر، با آغوش باز پذیرای فناوریهای نوین باشند و دانشجویان را برای آیندهای متفاوت آماده کنند؛ آیندهای که در آن انسان و ماشین، در کنار یکدیگر برای پیشرفت دانش و حل مسائل جهانی تلاش خواهند کرد.
خبرنگار: عبدالقادر پاداش
انتهای پیام/
نظر شما