به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ پلوهای مخلوط واقعا بینظیر هستند. کمتر کسی پیدا میشود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و... را دوست نداشته باشد. پلوهای مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، میتوانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی / طرز تهیه دمپختک شیرازی
نخود فرنگی پلو نوعی پلو مخلوط بسیار خوشمزه و بهاری است که از ترکیب برنج با نخود فرنگی، گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگی، ادویهجات و... تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر دوست دارید این پلو مخلوط خوشمزه و بهاری را در منزل درست کنید، دستبهکار شوید و تا فصل بهار است و نخود فرنگی تازه به بازار آمده، این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب با آموزش پلو نخود فرنگی خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
گوجه فرنگی: ۴ عدد
نخود فرنگی: ۲ لیوان
نمک، زردچوبه، فلفل، پودر تخم گشنیز و گرد غوره: به میزان لازم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه نخود فرنگی پلو
برای درست کردن این پلو خوشمزه ابتدا برنج را همراه با آب و کمی نمک خیس کنید و به مدت ۴ ساعت کنار بگذارید. نخود فرنگی را همراه با دو لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد.
پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کم کم سرخ و طلایی شود. حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و مقداری نمک، فلفل، زردچوبه، پودر تخم گشنیز و گرد غوره بریزید و با گوشت به مدت ۱ دقیقه تفت بدهید. در مرحله بعد گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید و درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت و مواد کم کم بپزند و آب گوجه کشیده شود.
در آخر نخود فرنگی پخته را به مایه گوشت اضافه کنید و هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید و کمی کالتر از معمول بردارید. تهدیگ موردنظرتان را کف قابلمه قرار بدهید. حالا مقداری از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و مقداری از مایه گوشتی روی برنج بریزید. دوباره برنج بریزید و این کار را تا جایی که برنج و مایه گوشتی تمام شوند، ادامه بدهید.
در آخر کمی زعفران دم کرده و روغن روی برنج بریزید و دمکنی بگذارید و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید. در این مرحله نخود پلو خوشمزه ما آماده سرو است. این غذای خوشمزه را میتوانید با گوشت قلقلی، گوشت قیمهای یا مرغ طبخ کنید. که مواد آن به شرح زیر است.
مواد اولیه لازم برای تهیه نخود فرنگی پلو با گوشت خورشتی
گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله: ۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ: ۱ عدد
قرص استاک گوشت: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
اگر خواستید نخود فرنگی پلو را با گوشت خورشتی درست کنید، به روش زیر عمل کنید
روغن مایع + پیاز نگینی خرد شده + گوشت + زردچوبه + فلفل سیاه را روی حرارت تفت دهید. برای تفت دادن گوشت به این نکته توجه داشته باشید که گوشتها روی هم قرار نگیرند. اگر روی هم قرار بگیرند، خوب تفت نمیخورند و ممکن است بعد از پخت، گوشت بوی نامطبوعی داشته باشد. بعد از اینکه گوشت را خوب تفت دادید، رب را اضافه کنید. حدود ۱ دقیقه تفت دهید و بعد آب در حال جوش+ قرص استاک را به آن اضافه کنید تا بپزد.
مواد اولیه لازم برای تهیه نخود فرنگی پلو با فیله مرغ
فیله مرغ: ۱۶ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
آبلیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
اگر خواستید نخود فرنگی پلو را با فیله مرغ درست کنید، به روش زیر عمل کنید
فیلههای مرغ را به صورت نواری برش دهید و با پیاز + نمک + فلفل سیاه + زعفران یا زردچوبه + آبلیمو + روغن مزهدار کنید و اجازه دهید چند ساعت در یخچال بماند. سپس داخل تابه چند قاشق روغن بریزید. فیلهها را در آن قرار دهید و اجازه دهید با آب خودش بپزد. برای اینکه آب بیندازد، در ظرف را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید. هر از گاهی فیلهها را زیر و رو کنید تا تمام قسمتهای آن به صورت یکنواخت سرخ شود. اگر طعم کره را دوست دارید، میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
منبع: فرارو
انتهای پیام/
نظر شما