نمایندگان تندرو قطعا در مجلس آینده جایی ندارند/ اوج کج‌فهمی با اتهام جاسوسی زدن به رئیس‌جمهور 

سلیمی نمین با بیان این‌که اتهام جاسوس بودن به رئیس‌جمهور اوج کج فهمی است، تصریح کرد: تندروها از سر کج‌فهمی یا هدایت غیرمستقیم و چند لایه از طریق بیگانگان، اتهامات عجیب و غریبی به رئیس‌جمهور و دولت وی می‌زنند و رئیس‌جمهور را عامل اسرائیل اعلام می‌کنند. هدف آن‌ها اصلاح دولت نیست بلکه می‌خواهند خودشان به قدرت برسند. 

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ بازتاب بیانات رهبر انقلاب در حمایت از رئیس‌جمهور در میان طیف‌های گوناگون سیاسی بار دیگر این پرسش‌ها را پیش روی حامیان و منتقدان دولت قرار داده است که مرز میان انتقاد از دولت و وفاق با آن کجاست؟ توقف جنگ ۱۲ روزه زیر سایه تهدیدهای گوناگون چه تاثیری بر این موضوع دارد؟

بیشتر بخوانید؛

دولت زمانی می‌تواند تصمیم‌های سخت بگیرد که مورد حمایت باشد/ خامی برخی نمایندگان با طرح «عدم کفایت» رئیس‌جمهور

از سوی دیگر نیروهای انقلابی چگونه می‌توانند در عین حفظ روحیه مطالبه‌گری در دام اختلافات بی‌سرانجام نیفتند؟ مرز مطالبه‌گری انقلابی و مدعی انقلابی بودن کجاست؟ تدوام رقابت های بی‌حاصل جناحی در شرایط توقف جنگ چگونه به زیان حاکمیت و مردم و به سود دشمنان تمام می‌شود؟

در حالی در روزهای اخیر پاسخ به این پرسش‌ها در صدر تحلیل‌های محافل سیاسی کشور قرار گرفته است اما برخی نمایندگان مجلس پس از سخنان صریح رهبر انقلاب همچنان یا طرح «بنی‌صدرسازی» پزشکیان و «عدم کفایت» را دنبال می‌کنند یا تهدید می کنند از رئیس‌جمهور شکایت خواهند کرد.

امروز ۵ شهرویور ماه کامران غضنفری عضو جبهه پایداری در صحنه علنی مجلس گفته است: «با تایید شعام به ماموران آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه داده شده به سایت اتمی بوشهر و سایت تحقیقاتی تهران وارد شوند. این کار صراحتا نقض قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژآنس بین المللی انرژی اتمی است.»

وی در حالی که خودش اعتراف کرده است این کار با تایید شورای امنیت ملی انجام شده اما رئیس جمهور را نیز تهدید کرده که علیه وی به دستگاه قضایی اعلام جرم خواهند کرد! گفتنی است طبق قانونی که براساس آن همکاری ایران و آژانس به حالت تعلیق درآمد اختیار هر نوع تصمیم‌گیری درباره همکاری مجدد کشورمان با آژانس، به شعام سپرده شده است.

البته اگر به عصر روز یکشنبه ۲ شهریورماه – چند ساعت پس از انتشارات بیانات رهبر انقلاب - بازگردیم، پستی جنجالی از حمید رسایی در کانال تلگرامی این چهره سرشناس جبهه پایداری می‌بینیم که با ذکر خاطره‌ای از محسن رفیقدوست دوباره پزشکیان را به بنی‌صدر تشبیه کرده‌ است.

در واکنش به کنشگری عجیب برخی نمایندگان مجلس که حاصلی جز افزایش اختلاف در میان قوا ندارد، روز گدشته محمدباقر قالیباف در صحن علنی مجلس گفت: «هم کسانی که حرف از عدم کفایت رئیس جمهور می‌زنند و هم آن‌ها که با بیانیه‌های کذایی به این وحدت کلمه لطمه می زنند، در زمین دشمن بازی می‌کنند.»

در ادامه گفتگوی تفصیلی ایسکانیوز با عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، با موضوع تحلیل علت تخطی برخی جریان‌های سیاسی از سخنان حمایتی رهبر انقلاب درباره رئیس‌جمهور، آسیب‌های این گونه رفتارهای افراطی به انسجام ملی و شاخص‌های مطالبه‌گری انقلابی و منطقی از دولت را می‌خوانید:

حمایت از دولت بر اساس فهم سیاسی از شرایط روز است

سلیمی نمین در تحلیل دلایل حمایت اخیر رهبر انقلاب از رئیس‌جمهور تصریح کرد: حمایت از رئیس‌جمهور و تقویت دولت امری کاملا دینی، ملی و بر اساس فهم سیاسی از شرایط روز است. دولت متصدی پاسخگویی به نیازهای جامعه است و همه فشارها متوجه این نهاد است. تحریم‌های فراوانی علیه دولت وضع شده است بنابراین توان مالی این قوه برای حل مشکلات زیرساختی و حتی روزانه جامعه کم می‌شود.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در توضیح اهداف دشمنان از افزایش تحریم‌ها گفت: آن‌ها می‌خواهد از این طریق دولت را زمین‌گیر و ناکارآمد کند و مردم را در برابر این نهاد قرار دهد. در چنین شرایطی نیروهای دلسوز، معقول و معتدل در مسیر تقویت دولت قرار می‌گیرند ولو این‌که در مسائلی هم به دولت انتقاد داشته باشند. زیرا تنها راهی‌ که می‌تواند برنامه دشمن را خنثی کند، «تقویت دولت» است. دشمن می‌خواهد بین دولت و مردم اصطکاک ایجاد کند تا دولت نتواند مشکلات مردم را برطرف کند و احتمالا اعتراضاتی در کشور آغاز شود.

اطلاعات علیه رئیس‌جمهور را چرا به نهادهای مربوطه نمی‌دهند؟

این فعال سیاسی اصول‌گرا با یادآوری بیانات حمایت‌آمیز رهبر انقلاب از ابتدای تشکیل دولت چهاردهم، گفت: تندروها از سر کج‌فهمی یا هدایت غیرمستقیم و چند لایه از طریق بیگانگان اتهامات عجیب و غریبی به رئیس‌جمهور و دولت وی می‌زنند و ریاست محترم جمهور راعامل اسرائیل اعلام می‌کنند! این افراد اگر واقعا اطلاعاتی در این زمینه دارند چرا آن را به سازمان‌های مربوطه ارائه نمی‌کنند؟ بنابراین این خط مشی قابل تامل است زیرا نه تنها خودشان کمکی نمی‌کنند بلکه درصدد تضعیف کشور هستند.

وی با اشاره به گسترش روحیه مقاومت در بین کشورهای همسایه و سایر ملل تصریح کرد: امروزه همه ملت‌های آزاده به ایران افتخار می‌کنند که در برابر نژادپرستان محکم ایستاده است. همه کسانی که توفیق داشتند به سفر اربعین بروند با این جملات مردم عراق مواجه شدند که «ما به ایران افتخار می‌کنیم». این حمایت در سطح جهان نیز دیده می‌شود و بسیاری از ملت‌ها نیز به صراحت این معنا را ابراز می‌کنند زیرا برای اولین بار کشوری در برابر نژادپرستان ایستادگی کرده است.

اتهام جاسوس بودن رئیس‌جمهور اوج کج‌فهمی است

سلیمی نمین در ادامه افزود: در شرایطی که چنین استقبالی از مقاومت ایران در سطح جهان می‌شود چرا باید این شایعه را ترویج کنیم که دومین مقام کشور عامل اسرائیل است؟! چنین رفتاری اوج کج‌فهمی و دور بودن از درک و فهم است زیرا به دست خودمان جایگاهی که خداوند برای ما رقم زده است را تخریب می‌کنیم؛ ضمن این که اتهام زدن یک جرم بزرگ است و انتساب چنین اتهامی به افرادی که در سمت‌های حساس قرار دارند، قطعا جرم مضاعف دارد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به مقایسه پزشکیان و بنی‌صدر در پست‌های متعدد تلگرامی یکی از نمایندگان مجلس گفت: یکی از این افرادی که متاسفانه به مجلس راه پیدا کرده است، پس از بیانات اخیر رهبر انقلاب متنی را منتشر کرد که نشان می‌دهد این فرد نه امروز را می‌فهمد نه درکی از تاریخ انقلاب اسلامی دارد.

قیاس پزشکیان و بنی‌صدر، مع‌الفارق است

وی درادامه افزود: زیرا مسئله بنی‌صدر مقوله دیگری است و وی به جریانی تعلق داشت که به لحاظ مشی فکری و سیاسی متفاوت از جریان انقلاب اسلامی بود و اصلا قیاس این دو فرد با هم مع‌الفارق است. جریان سیاسی که آقای پزشکیان از آن برخاسته از جانب جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده و یک جریان درون انقلاب است. با این وجود امام (ره) تا پیش از ماجرای عزل، به کسانی  که رئیس‌جمهور وقت را مورد حمله قرار می‌دادند، اعتراض می‌کرد. زیرا کشور در شرایط جنگی به سر می‌برد و رئیس‌جمهور فرمانده کل قوا بود و باید جبهه‌ها را اداره می‌کرد.

سلیمی نمین با تاکید بر ضرورت حفظ اتحاد در شرایط کنونی گفت: اتهام زنندگان به رئیس‌جمهور اگر درکی از دشمن دانشتند، می‌فهمیدند که در شرایط کنونی باید اتحاد و اتفاق را گرامی بداریم. این افراد تصور می‌کنند برای مقابله با دشمن باید تمام نیروهای سیاسی غیر خود را برانیم و جای تاسف است که به مجلس راه پیدا کرده‌اند.

تندروها دچار توهم فاجعه‌آمیزی هستند

این فعال سیاسی اصول‌گرا با بیان این‌که تندروها فقط خودشان را قبول دارند، گفت: آن‌ها دچار توهم فاجعه‌آمیزی هستند و با این که از مسائل سیاسی و جهان حاضر فهمی ندارند اما خودشان را نیروی مطلق می‌دانند و به این دلیل قابل اصلاح نیستند. فقط می‌توان امیدوار بود برخی جوانانی که با شعار تندروها جذب شده‌اند، بازگردند که قطعا این اتفاق می‌افتد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به سوءاستفاده رسانه‌های فارسی زبان بیگانه از دوقطبی کاذبی که جریان تندرو ایجاد می‌کند، گفت: به طور طبیعی رسانه‌های بیگانه از فضایی که تندورها در تقابل با دولت ساخته‌اند، بهره‌برداری کرده و تلاش می‌کنند آن‌ها را با چند واسطه بازی دهند و به گونه‌ای این جریان را هدایت کنند که باعث اختلاف‌افکنی در جامعه شود. رسانه‌های بیگانه در صدد هستند بگویند اظهارات تندروها به یک جریان سیاسی مطرح کشور تعلق دارد در حالی‌که این‌گونه نیست.

دشمن برای شکست دادن ایران نیاز به اختلاف‌افکنی دارد

وی در ادامه افزود: در شرایط فعلی تمام نیروهای معتقد به ولایت فقیه می‌دانند که نباید «اختلاف» ایجاد کنند. کسانی اختلاف ایجاد می‌کنند که هیچ تعلقی به اسلام و ملیت ندارند و کاری را دنبال می‌کنند که دشمن می‌خواهد. دشمن برای شکست دادن ایران نیاز به اختلاف‌افکنی دارد. اگر ایران غیرمتفق باشد طبیعتا ضربه‌پذیر می‌شود. ایرانی شکست‌ناپذیر است که صفوف آن رخنه‌پذیر نباشد اما تندروها در حال ایجاد رخنه هستند و «آگاهانه» نیز این کار را انجام می‌دهند زیرا رهبری به صراحت اعلام کردند که رخنه ایجاد نکنید و به دولت کمک کنید.

سلیمی نمین درباره شاخص‌های نقد سازنده به رئیس‌جمهور و کابینه وی و تفاوت آن با تخریب‌گری‌های جناحی و حزبی گفت: نقد سازنده از سر دلسوزی است و با حفظ احترام، به طور مستدل و به دور از جنجال بیان می‌شود. چنین ناقدانی به دنبال تخریب دیگران و این‌که خودشان جای رقیب قرار بگیرند، نیستند. اما تندروها بدون ارائه راهکار و با سهل‌ترین روش یعنی بیان اتهام و تخریب رقیب را نقد می‌کنند.

نمایندگان تندرو قطعا در مجلس آینده جایی ندارند

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در پاسخ به پرسشی درباره آینده سیاسی این افراد تندرو گفت: نمایندگان تندرو قطعا در مجلس آینده جایی ندارند و شورای نگهبان نیز باید درباره تایید صلاحیت کسانی که طرح دشمن را در جامعه پیش می‌برند، دقت نظر داشته باشد. مردم نیز فهمیده این افراد حرفی برای تقویت جبهه داخلی ندارند، برخی از نیروهای سیاسی توانمندی‌ و آورده فکری دارند و در حقیقت نیروی سیاسی مولد هستند؛ این‌ها می‌توانند جامعه را تقویت کنند و البته این گروه‌ها اهل دعوا و اتهام زدن هم نیستند.

وی افزود: اما تندروهای اصلاح‌طلب و اوصل‌گرا هیچ آورده‌ای برای جامعه ندارند بنابراین باید به جنجال و تظاهر روی بیاورند. در صورت که فرد انقلابی در شرایط خطیر حتی حرف حقیقت را اگر به مصلحت نباشد نمی‌زند و بر اساس «عقل سیاسی» تصمیم می‌گیرند و سخن می‌گویند.

تندروها دنبال اصلاح دولت نیستند بلکه می‌خواهند به قدرت برسند

وی در ادامه گفت: اگر یک طیف سیاسی بخواهد دولتی برای دور آینده رای نیاورد باید از طریق منطق و استدلال مردم را به رای ندادن به آن دولت ترغیب کند؛ اما تندروها دنبال اصلاح دولت نیستند بلکه می‌خواهند هر چه سریع‌تر خودشان به قدرت برسند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران طرح این پرسش که مشکل تندروها در مجلس چیست؟ گفت: از آنجائی‌که ایران توانست در جنگ اخیر اسرائیل را شکست دهد، این افراد تصور می‌کنند، می‌توانند در سایرسار موفقیت کشور، رقیب سیاسی را از صحنه خارج کنند. ببینید چه قدر کج‌فهمی در این مسئله وجود دارد! آیا پیروزی ما بر رژیم صهیونیستی به معنای پایان کار است؟ آیا دیگر تهدیدی وجود ندارد؟ خیر، صهیونیست‌ها پس از جنگ، توطئه‌ها را به صورت بی‌سابقه‌ای دنبال می‌کنند و به فضای جنگ روانی دامن می‌زنند.

سلیمی نمین در پایان تصریح کرد: در چنین شرایطی باید اولا ریشه پیروزی را پیدا کنیم که البته انسجام ملی است و ثانیا برای تداوم این پیروزی، باید انسجام ملی تقویت شود. زیرا اگر تصور غلطی در دشمن مبنی بر عدم اتحاد مردم ایجاد شود دوباره دست به «عملیات سخت» می‌زنند. در شرایط فعلی دشمن در تلاش است تا از طریق «عملیات نرم» در جامعه اختلاف‌افکنی کند و اگر از طریق این عملیات نرم توفیقی بدست آورد، برای حمله مجدد متوهم خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1278821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =