پیوندهای عمیق تاریخی، تمدنی، دینی و فرهنگی ایران و پاکستان

رضا امیری مقدم*

گروه بین‌الملل ایسکانیوز؛ روابط تاریخی ایران و پاکستان آزمون سخت تاریخ را با سربلندی و افتخار گذرانده است. علاوه بر پیوندهای عمیق تاریخی، تمدنی، دینی و فرهنگی در طول قرن ها، ایران اولین کشوری بود که پاکستان را شناسایی کرد و پاکستان اولین کشوری بود که جمهوری اسلامی را شناسایی نمود.

تحکیم این روابط تاریخی به ویژه در دو سال گذشته بر هیچکس پوشیده نیست. نمایندگان پارلمان های ایران و پاکستان که صدای ملت دو کشور هستند، همواره در حمایت از یکدیگر صدای خود را بلند کردند.

نمایندگان ایران در حضور رئیس جمهور ندای «پاکستان تشکر» سر دادند و ملت مبعوث شده ایران صدای پاکستان تشکر را در خیابان‌ها سر دادند و پرچم دو کشور را در کنار هم به اهتزاز درآوردند.

رهبر معظم ایران در اولین پیام نوروزی خود به روابط با پاکستان اشاره کرد.

سفر مقامات عالی رتبه دو کشور به پایتخت‌ها در دو سال گذشته از جمله ۲ بار سفر رئیس جمهور پزشکیان به پاکستان و چندین دور سفر نخست وزیر پاکستان به ایران، چندین بار سفر فیلد مارشال عاصم منیر و ده‌ها سفر سایر مقامات عالیرتبه دیگر نشان دهنده عمق دوستی، برادری، همبستگی و حمایت دو کشور از یکدیگر است.

در اواخر ژوئن رئیس جمهور ایران برای ابلاغ پیام تشکر دولت و ملت ایران سفری به یادماندنی به شهر زیبای اسلام آباد داشت.

هیئت پاکستانی شرکت کننده در مراسم ادای احترام به پیکر رهبر شهید ایران، در بالاترین سطح با بیشترین تعداد مقامات عالیرتبه در تهران حضور یافت.

امروز به لطف خداوند روابط برادرانه دو کشور در سطحی است که هیچ پدیده و عاملی قادر به تخریب این عشق و دوستی و برادری نیست چراکه آوازه دوستی و همبستگی دو ملت افراشته تر از کوه های دماوند و K2 است.

شخصاً معتقدم که روابط دوستانه و برادرانه ایران و پاکستان می‌تواند الگوی «ما می‌توانیم» و نمونه ای از احترام متقابل و حسن همجواری باشد.

به امید روزی که همه ما کشورهای مسلمان و همسایه منطقه در صلح، ثبات و امنیت دست در دست هم، به دور از هر تهدید بیرونی و جنگ ویرانگر با یکدیگر برای توسعه، رفاه و آبادانی منطقه و مردمان خود، همکاری کنیم.

*سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان

انتهای پیام/

کد مطلب: 1313980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha