چرا موتورسیکلت برقی در ایران طرفدار ندارد؟

رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران گفت توسعه‌ی موتورسیکلت‌های برقی در ایران نیازمند فراهم شدن زیرساخت شارژ، فرهنگ استفاده و قدرت خرید مردم است

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ جلیل مجاهد، رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران، در پاسخ به چرایی عدم استقبال از موتورسیکلت‌های برقی و چالش‌های توسعه آنها در ایران اظهار کرد: موتورسیکلت‌های برقی تا امروز در فرهنگ مردم ایران جایگاه قابل‌توجهی پیدا نکرده‌اند که در مرحله اول مسئله فرهنگی است و مرحله دوم، کمبود زیرساخت‌های لازم و ایستگاه‌های شارژ برای موتورسیکلت‌های برقی در کشور عامل اثرگذار بر عدم گسترش استفاده عمومی است.

وی افزود: نکته دیگر این است که بسیاری از شهرهای ایران دارای شیب جغرافیایی هستند و موتورسیکلت‌های برقی در دنیا بیشتر برای شهرهایی استفاده می‌شوند که هموار بوده و شیب کمی دارند و این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات و گفته‌ها شیب شهر تهران در برخی مناطق حتی تا حدود ۴۵ درجه می‌رسد.

رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران ادامه داد: البته موتورسیکلت‌هایی (برقی) نیز وجود دارند که می‌توانند در چنین شرایطی حرکت کنند، اما از نظر اقتصادی با شرایط اقتصادی مردم ایران سازگار نیستند و موتورسیکلت برقی که بتواند امروز در شیب تهران حرکت کند و پاسخگو باشد، حداقل باید ۳۰۰۰ دلار قیمت داشته باشد که با حقوق و عوارض دولتی حدود ۸۵۰ میلیون تومان قیمت تمام‌شده خواهد داشت.

مجاهد با اشاره به هزینه تعویض باتری موتورسیکلت‌های برقی اظهار کرد: مشکل دیگر این است که باتری این موتورسیکلت‌ها پس از حدود دو سال نیاز به تعویض دارد. در موتورسیکلتی که حدود ۳۰۰۰ دلار قیمت دارد و حدود ۶۰۰ میلیون تومان قیمت دارد، هزینه باتری حداقل حدود ۲۴۰ میلیون تومان است و کمتر ایرانی را می‌توان پیدا کرد که قدرت پرداخت یکباره چنین مبلغی را برای باتری داشته باشد و این در حالی است که در شرایط فعلی، بنزین از آب هم ارزان‌تر است و کسی تمایلی به استفاده از موتورسیکلت برقی ندارد.

وی تاکید کرد: زمانی می‌توان درباره توسعه واقعی موتورسیکلت برقی در کشور صحبت کرد که ابتدا در قیمت بنزین تجدیدنظر شود، پس از آن زیرساخت‌های لازم فراهم شود و در مرحله سوم شرایط اقتصادی مردم و قدرت خرید آنها با این فناوری هماهنگ باشد و در آن صورت استفاده همگانی از موتورسیکلت برقی می‌تواند امکان‌پذیر باشد.

رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران افزود: اما موتورسیکلت‌های برقی که امروز در بازار به فروش می‌رسند، عمدتا موتورسیکلت‌هایی هستند که امکان حرکت مناسب در شهرهای دارای شیب را ندارند؛ چراکه مدل‌های اقتصادی آنها بسیار ضعیف‌تر بوده و در حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار قیمت دارند و نمی‌توانند با باتری‌های لیتیومی مناسب کار کنند. به عبارتی در این موتورسیکلت‌ها از انواع دیگری از باتری غیر لیتیومی استفاده شده که توان و ظرفیت آنها پایین است، بنابراین مردم نمی‌توانند برای مسافت‌های طولانی از آنها استفاده کنند.

وی در پایان تاکید کرد: در مجموع، توسعه موتورسیکلت برقی نیازمند فراهم شدن همزمان فرهنگ استفاده، زیرساخت مناسب و توان اقتصادی مردم است و بدون توجه به این سه موضوع، نمی‌توان انتظار داشت موتورسیکلت برقی جایگاه قابل‌توجهی در بازار ایران پیدا کند.

منبع: ایسنا

کد مطلب: 1316536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha