دانشگاه باید دانش را به راه‌حل‌های مؤثر برای زندگی مردم تبدیل کند

ایمان صادق‌خانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در افتتاحیه کنگره بین‌المللی تحول خدمات سلامت، بر ضرورت حرکت دانشگاه‌ها از تولید دانش به سمت نوآوری، حل مسائل واقعی جامعه و خلق اثر اجتماعی تأکید کرد.

به گزارش اختصاصی خبرنگار استانی ایسکانیوز از شهرستان نجف‌آباد، در افتتاحیه کنگره بین‌المللی «تحول خدمات سلامت: تلفیق مراقبت، درمان، بازتوانی و امیدبخشی» که روزهای ۲۷ و ۲۸ مهرماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد برگزار شد، ایمان صادق‌خانی، معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه، در سخنرانی خود به تبیین نقش دانشگاه در توسعه نوآوری و تبدیل ظرفیت‌های علمی به راهکارهای مؤثر در حوزه سلامت پرداخت.

صادق‌خانی با اشاره به ارسال ۷۲۹ مقاله به دبیرخانه این کنگره، این ظرفیت علمی را فرصتی ارزشمند برای توسعه مرزهای دانش دانست و بر ضرورت پیوند میان پژوهش‌های علمی و نیازهای واقعی جامعه تأکید کرد.

وی با طرح این پرسش که «چند ایده قرار است از صفحات مقاله بیرون بیایند و به زندگی مردم راه پیدا کنند؟»، خاطرنشان کرد: ارزش دانش زمانی دوچندان می‌شود که به شناخت مسائل واقعی، خلق راه‌حل، توسعه فناوری و در نهایت بهبود زندگی انسان‌ها منجر شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، در ادامه با اشاره به روند تحول مأموریت دانشگاه‌ها، بر ضرورت حرکت از دانشگاه آموزش‌محور و پژوهش‌محور به سوی دانشگاه‌های نوآوری‌محور و جامعه‌محور تأکید کرد؛ دانشگاه‌هایی که علاوه بر تولید دانش، در حل مسائل صنعت و جامعه نقش‌آفرینی می‌کنند و زمینه اثرگذاری اقتصادی، اجتماعی و فناورانه پژوهش‌ها را فراهم می‌سازند.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های گسترده نوآوری در حوزه سلامت، خطاب به دانشجویان و پژوهشگران این حوزه اظهار کرد که نقش متخصصان سلامت نباید صرفاً به ارائه مستقیم خدمات محدود بماند؛ بلکه آنان می‌توانند با توسعه فناوری‌ها و راهکارهای نوآورانه، دامنه اثرگذاری دانش و تخصص خود را گسترش دهند و زمینه بهره‌مندی شمار بیشتری از مردم از دستاوردهای علمی را فراهم کنند.

صادق‌خانی همچنین به ظرفیت‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد برای تقویت ارتباط میان دانشگاه و جامعه اشاره کرد. در این چارچوب، ظرفیت‌هایی همچون پردیس تجهیزات پزشکی پارک علم و فناوری سلامت، مرکز رشد تجهیزات پزشکی، مراکز تحقیقاتی و رویدادهای فناورانه می‌توانند زمینه تبدیل نیازهای حوزه سلامت به فرصت‌های پژوهشی، فناورانه و کارآفرینانه را تقویت کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با معرفی رویکرد «سکوی هم‌آفرینی راهبردی دانشگاه و جامعه» با عنوان IAUN IMPACT، بر اهمیت ایجاد پیوند مؤثر میان نیازهای جامعه، ظرفیت‌های علمی دانشگاه و فرصت‌های نوآوری تأکید کرد؛ رویکردی که در آن، شناسایی مسئله، خلق ایده، ساخت نمونه اولیه و حرکت به سوی اعتبارسنجی و توسعه راه‌حل، مسیر تبدیل دانش به اثر را شکل می‌دهد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد همچنین از رویداد «گاراژ ۲۰۲۶؛ آینده سلامت» به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده برای تقویت این رویکرد رونمایی کرد. این رویداد با تمرکز بر کشف مسائل واقعی حوزه سلامت، طراحی راه‌حل‌های خلاقانه و بین‌رشته‌ای، ساخت نمونه اولیه و حرکت به سوی خلق اثر، بستری برای مشارکت فعال‌تر دانشجویان در فرایند نوآوری فراهم می‌کند.

صادق‌خانی در پایان با تأکید بر اهمیت مسئولیت اجتماعی دانشگاه و جامعه علمی، بر ضرورت عبور از تولید صرف دانش و حرکت به سمت خلق راه‌حل‌هایی تأکید کرد که بتوانند به بهبود خدمات سلامت و ارتقای کیفیت زندگی انسان‌ها کمک کنند.

کنگره بین‌المللی «تحول خدمات سلامت: تلفیق مراقبت، درمان، بازتوانی و امیدبخشی» روزهای ۲۷ و ۲۸ مهرماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد برگزار شد و ۷۲۹ مقاله به دبیرخانه آن ارسال شد.

خبرنگار: محمد کازرونی

انتهای پیام/

کد مطلب: 1322238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha