کارت ICF برای یک میلیون و ۲۵۰ هزار معلول

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه استانداردسازی کارت جهانی معلولان ICF را آغاز کرده‌ایم، گفت: درصددیم تا پایان سال ۹۵ بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار معلول از این کارت بین‌المللی برخوردار شوند.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از مهر، «انوشیروان محسنی‌بندپی» معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در گردهمایی بزرگداشت روز جهانی معلولان که با حضور وزیر تعاون، کار ور فاه اجتماعی و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک رزو دانشجو به دانشجویان کشور بالاخص دانشجویان معلول، گفت: در حال حاضر ۱۸ هزار دانشجوی معلول در کشور تحصیل می‌کنند که ۴۰ درصد آنها نابینا و کم‌بینا هستند که امیدواریم زمینه شکوفایی و به منصه ظهور رساندن استعدادها فراهم آوریم.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بهزیستی سه استراتژی عمده در رابطه با مسائل جامعه هدف دنبال می‌کند، گفت: اولین استراتژی ما رویکرد پیشگیرانه مبتنی بر علم و تخصص برای کاهش بروز و شیوع معلولیت‌هاست؛ بهزیستی توانسته است پوشش ۶۳ درصدی غربالگری شنوایی در سال جاری را به بالای ۹۴ درصد برساند؛ همچنین درصددیم غربالگری تنبلی چشم را چبه بالای ۸۵ درصد برسانیم.

او با اشاره به همکاری ۲۲۰ مرکز مشاوره ژنتیک غیردولتی با بهزیستی، گفت: امیدواریم با شناسایی بهنگام اختلالات ژنتیکی، کاهش شدید معلولیت‌ها را داشته باشیم؛ از طرفی دومین استراتژی استانداردسازی خدمات است و در تلاش هستیم بتوانیم با استفاده از امکانات، تکنولوژی‌ها و نوآوری‌ها، خدمات مقبولی به گیرندگان خدمات ارائه دهیم.

محسنی‌بندپی سومین استراتژی بهزیستی را ورود مردم به عرصه‌های اجتماعی دانست و گفت: با همکاری NGOها و مراکز خیریه کارهای بسیاری را انجام داده‌ایم؛ در حال حاضر مراکز غیردولتی با بهزیستی همکاری می‌کنند؛ اکنون ورود مردم در عرصه‌های اجتماعی شرایطی را فراهم کرده تا بتوانیم از این ظرفیت ارزشمند تحت عنوان خیرجمعی حداکثر استفاده را ببریم.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه براساس آمارهای جهانی ۱۰ درصد از جمعیت دنیا دچار نوعی از معلولیت‌ها هستند، گفت: در واقع ۶۵۰ میلیون نفر در جهان دچار معلولیت هستند و پیش‌بینی می‌شود روزانه ۲۳ هزار و ۲۰۰نفر به این جمعیت اضافه شود. براین اساس می‌توان گفت سالانه ۸.۵ میلیون نفر به جمعیت معلولان در دنیا افزوده می‌شود؛ پیش‌بینی می‌کنند تا سال ۲۰۲۵، ۴۳۰ میلیون جمعیت معلول در کشورهای در حال توسعه داشته باشیم که یک سوم آنها کودکان هستند. اگر بتوانیم مشاوره‌های ژنتیک را اجباری کنیم و مداخلات بهنگام داشته باشیم از به دنیا آمدن کودکان معلول جلوگیری کرده‌ایم.

او با بیان اینکه یک میلیون و ۲۵۵ هزار و ۹۸۰ نفر معلول در سامانه‌ بهزیستی ثبت شدند، گفت: اکنون نیازمند سامانه جامعی هستیم تا بتوانیم برنامه‌ریزی دقیقی برای این اقشارانجام دهیم.

محسنی‌بندپی با بیان اینکه از این آمار ۴۰ درصد معلول جسمی حرکتی، ۲۶ درصد دارای معلولیت ذهنی، ۱۴ درصد دارای معلولیت کم‌شنوایی، ۱۰ درصد معلولیت کم‌بینایی و ۷ درصد دچار اختلالات روانی مزمن هستند، گفت: درصددیم تا در برنامه ششم توسعه سالانه ۵۰ هزار نفر جمعیت معلول را که در سامانه‌هایمان ثبت نشده است و هیچ خدماتی دریافت نمی‌کنند را وارد چرخه حمایتی خود کنیم و از شمار پشت نوبتی‌های بهزیستی بکاهیم.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور بر ضرورت تامین بار مالی ناشی از اجرای قانون حمایت از معلولان تاکید و گفت: دولت خودش را مکلف کرده تا زمینه‌های اجرایی برای قانون حمایت از معلولان فراهم شود؛ همچنین برای خرید و تجهیزات و وسائل کمک پزشکی و توانبخشی در استان‌های محروم کشور اقداماتی را شروع کرده‌ایم، البته سازمان مدیریت به ما قول داده است در تامین بودجه کمک کند تا طبق خواسته رییس جمهور هیچ معلولی در کشور نباشد که از وسایل کمک توانبخشی محروم باشد.

او در ادامه به ناکارآمدی بیمه تکمیلی معلولان اشاره کرد و گفت: مجموع اعتباراتی که برای این امر در سال ۹۴ در نظر گرفته شده بود، ۱۰ میلیارد تومان است و برای تامین اعتبار در ماه‌های آینده با مشکلاتی روبه‌رو هستیم؛ در لایحه حمایت از حقوق معلولان آمده است که بیمه تکمیلی باید یک بیمه فراگیر و نامحدود برای معلولان باشد.

محسنی‌بندپی در پایان با بیان اینکه استانداردسازی کارت جهانی معلولان ICF را آغاز کرده‌ایم و درصدد تقویت آن هستیم، گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان سال ۹۵ بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار معلول ما از این کارت ملی و بین‌المللی برخوردار شوند؛ امیدواریم شاهد خودباوری و شکوفایی استعدادهای معلولان در عرصه‌های مختلف باشیم.

20102

کد خبر: 565044

وب گردی

وب گردی